Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan segítsek a barátnőmön?...

Hogyan segítsek a barátnőmön? Babát szeretne, de mindenki leoltja érte.

Figyelt kérdés
Egy elég komoly gondja van a legjobb barátnőmnek. 20 éves, egyetemista, boldog párkapcsolatban él, 14 éves kora óta együtt van a barátjával. Odáig van a babákért, és nagyon szeretne már saját gyereket. Szerintem elég érett lenne már rá, hogy megszüljön és felneveljen egy gyereket, de a környezetében majdnem mindenki ellenzi a dolgot, mondván, hogy előbb tanuljon meg építse a karrierjét. Az anyja a szemébe mondta, hogy ha babát szül, mielőtt tisztességes munkahelye lesz, akkor kitagadja. A barátja nagyjából közömbös, nem úgy értve, hogy lesz@rja az egészet, hanem azt mondja, ha összejön a baba, örülne neki és felnevelné természetesen, de ő nem epekedik érte annyira. Szegény csaj minden alkalommal, amikor megjön neki, teljesen kétségbe van esve, hogy megint nem esett teherbe, és már úgy sajnálom :( Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Hogyan vidítsam fel?
2009. júl. 30. 10:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

ezek szerint nem védekeznek... ha a párjával fel tudják nevelni a gyereket a szülők nélkül is, akkor hajrá! nagyi úgyis megenyhül az unokája láttán, ha meg nem, akkor magára vessen. de ha teljes egészében a szülőktől függenek... nem tudom, mit csinál a barátnőd, de ha egyetem mellett belefér neki, keressen valami állást. először is neki is jobb lesz, mert nem lesz annyi ideje a baba után epekedni, lesz "tisztességes munkahelye", és nem utolsó sorban jövedelme... (ha jól tudom az új törvények szerint semmi nem jár neki, ha előtte nem dolgozott...)

és ne aggódjon, lesz babája :)) sokan vagyunk így, hogy már nagyon várjuk...

2009. júl. 30. 10:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Hát ez ismerős helyzet. Annyi a különbség, hogy én akkor már három éve dolgoztam suli mellett főállásban, mikor babát szerettünk volna. Az idősebb kolléganőim, mikor megtudták, hogy terhes vagyok, folyton azzal jöttek, hogy miért nem vetetem el? Ha tudták volna, hogy hét hónapig küzdöttünk a babáért... :-)

Azért nézzen utána a barátnőd a piszkos anyagiaknak is, mivel ha nem volt munkaviszonya a szülés előtt, akkor csak gyest és családit fog kapni, ami 38ezer Ft havonta. Ennyi meg lehet, hogy elég sem lesz a gyerekre, tekintve, hogy venni kell neki pelenkán kívül időnként ruhákat, cipőt, stb.-t, ami nem olcsó dolog. Jobban járna, ha dolgozna legalább két évet a baba érkezte előtt, mert akkor sokkal több juttatást kapna, ami jól jön a gyerek mellé. És csak úgy vállaljon gyereket, ha ketten a párjával el tudják tartani és van hol lakniuk. Mert ha a szülők nem segítenek, akkor elég könnyen nagy bajba kerülhetnek. Egyébként meg nem kell aggódni, nekünk is 7 hónap alatt sikerült a baba, pedig mindketten fiatalok és egészségesek voltunk. Jönni fog, ha jönnie kell. :-)

2009. júl. 30. 11:11
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem, mostanában egyre kevesebben szülnek 20 évesen, inkább később, ez nem véletlen. Kell a biztonság, egyetértek az előttem szólókkal.

Rólam annyit, hogy 20 évesen én is meg voltam őrülve babáért, de inkább befejeztem az egyetemet, elmentem dolgozni, és jól tettem. 26 évesen se késtem le semmiről.

2009. júl. 30. 11:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha nagyon szeretné és fel tudná nevelni akkor hajrá!

Eljön az idő mikor az ember maga dönt a saját életéről és nem a szülei. Ez 20 évesen már ideális kor. Nem azzal kell foglalkozni mit mond a közösség hanem azzal te mit akarsz és hogy fel tudnátok e nevelni. Ha igen akkor semmi akadálya annak hogy be vállalj egy babát. A szülők pedig az unoka láttán mindig megenyhülnek ha meg nem akkor az az ő szégyenük. Kitartást és jó egézséget nektek!

2009. júl. 30. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!