Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerinted joga van egy nőnek...

Szerinted joga van egy nőnek olyan pózban szülnie ahogy ő szeretne?

Figyelt kérdés

Háton fekve szülni egy nőnek a legfájdalmasabb, és vannak olyan magyar kórházak amelyek csak háton fekve engedik szülni a magyar anyákat, nőket. Miért van ez 2012-ben, itt Magyarországon, hogy egy nőnek ha akar ha nem háton fekve kell megszülnie élete első gyermekét abban a pozícióban ami számára a legtöbb fájdalommal jár tehát a legfájdalmasabb? TB-t fizetjük, mindenféle adót fizetünk, miért nem lehet biztosítani a magyar nők számára is minden kórházban a szülés közbeni testhelyzetek széles palettáját? Miért? Hát nem a legújabb generáció sorsa a legfontosabb, akik ugye a szülések gyümölcsei. A babákra is kihatással lehet lelkileg, szellemileg ha az anyuka nem olyan testhelyzetben szüli meg ahogy neki kényelmes.

Amikor például menstruációs fájdalmaink vannak, szerintem néha egy jó testhelyzet is segíti a fájdalom elviselését, és akkor a szülénél ami ugye sokkal nagyobb dolog, ott nem vehetjük fel a nekünk kényelmes pozitúrát?

Egyébként ma ez volt a téma a Kossuth rádióban, ezért hoztam fel ezt a témát.

2012. febr. 14. 15:57
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
93%

7. vagyok.

Az első válaszolónak írnám, hogy vajúdni sem mindenhol hagynak "nyugodtan". Zalaegerszegen pl pont ctg miatt feküdni kell. Igaz, hogy elvileg lehet állva is, de nem nézik jó szemmel...

Aki meg azt írta, hogy háton fekve a legtermészetesebb, hát nagyon téved. A természeti népek pl nagyon gyakran guggolva, fejük fölött kapaszkodva szülnek, hiszen a gravitáció erejét is ki tudják így használni. Érdemes utánaolvasni. Vagy megnézni pl a Világra jönni c filmet. :)

2012. febr. 14. 16:13
 12/46 anonim ***** válasza:
52%
A legelső vagyok megint, 20 hkm. Számomra a legtermészetesebb az, hogy elsőnek a babát veszem, ahogy neki a legjobb. Neki meg úgy a legjobb, úgy van a legnagyobb biztonságban, ahogy az orvosnak a legjobb. Jelenleg Magyarországon az orvosnak háton fekve a legjobb, így van rá felkészülve. És a kör bezárult. A szülés amúgy pikkpakk, ahhoz képest, amit a vajúdásnál szívunk higgyétek el.
2012. febr. 14. 16:14
 13/46 anonim ***** válasza:
34%
Na, kössz a kioktatást. Tudom, hogy van guggoló és másféle póz is, de az oldalt fekvésnél még mindig jobb a háton fekvés szerintem. Ha meg annyira akarja az ember menjen magán klinikára, ott nyilván választhat pózt. Azért bátorkodtam írni, mert szerintem mint mindent a szülést is egyre inkább természetellenesen kényelmessé akarják tenni. Nem vagyok én ez ellen, aki akarja csinálja, de szerintem akkor is túlzás amit mostanában csinálnak.
2012. febr. 14. 16:19
 14/46 anonim ***** válasza:
76%

na megint hetedik.

Én is ódzkodtam a háton szüléstől, de kifejezetten kellemes meglepetés volt, hogy lényegében "lejtőn" feküdtem, a csípőm a levegőben, hátam megemelve, szóval tényleg nem vízszintes pózban. Az meg, hogy odaszíjazták a lábamat, előtte szintén egy borzalomnak tűnt, de kitoláskor áldottam a szerkezet kitalálóját, mert a szíjakba tudtam feszíteni a lábaimat, kifejezetten hasznosnak ítéltem meg utólag.

2012. febr. 14. 16:19
 15/46 anonim ***** válasza:
65%

Hát, sajnos a babának nem az a legjobb, ami az orvosnak. Az orvosnak az a legjobb, ha gyorsan, SZÁMÁRA a legbiztonságosabban (ez nem egyezik azzal, hogy a mama és baba számára mi a legbiztonságosabb, hanem azt jelenti, hogy a jelenleg érvényes - jó vagy rossz - szakmai protokoll szerint cselekszik, így nem perelhető). A baba és a mama számára egyaránt az a legjobb, ha háborítatlan marad a szülés6születés folyamata.

[link]

2012. febr. 14. 16:20
 16/46 anonim ***** válasza:
83%
13. vagyok. Elnézést a szóismétlésért.
2012. febr. 14. 16:20
 17/46 anonim ***** válasza:
53%
A szülést természetellenesen kényelmessé nem a háborítatlanság teszi, hanem a háton fekve szülesztett nőkbe pumpált érzéstelenítők...
2012. febr. 14. 16:21
 18/46 anonim ***** válasza:
49%
Erről beszélek de mind1...Gratulálok, hogy lepontozzátok nullára más véleményét, csak mert nem egyezik a tiétekkel! De hát ha ez elégít ki titeket hajrá :D
2012. febr. 14. 16:24
 19/46 anonim ***** válasza:
81%
Meg azért az is nonszensz, hogy menjen magánklinikára, aki nem akar ilyen körülmények között szülni, kedves válaszadó! Én ugyanannyi TB-t fizetek, mint bárki más, miért ne választhatnék egy másfajta szülési módot? Megjegyzem, a "másfajta" vagy "alternatív" szülés igazából a háton fekve szülés, hiszen ez csak azóta divat, hogy a szülés kórházi feladattá vált (gyakorlatilag néhány évtizede). A ma alternatívnak tartott szülési technikák igazából a természetesek, hiszen évszázadokon keresztül szültek így a nők :)
2012. febr. 14. 16:24
 20/46 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Szóról-szóra leírtad a gondolataimat!

Nyíregyházán, fogadott orvos nélkül nem lehet igénybe venni az alternatív szülőszobát. Már az is felháborító, hogy 10000 ft-ba kerül, de arra szivesen áldoztam volna. Itt még a gétvédelemhez sincs jogunk!

34 hkm

2012. febr. 14. 16:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!