Szerinted joga van egy nőnek olyan pózban szülnie ahogy ő szeretne?
Háton fekve szülni egy nőnek a legfájdalmasabb, és vannak olyan magyar kórházak amelyek csak háton fekve engedik szülni a magyar anyákat, nőket. Miért van ez 2012-ben, itt Magyarországon, hogy egy nőnek ha akar ha nem háton fekve kell megszülnie élete első gyermekét abban a pozícióban ami számára a legtöbb fájdalommal jár tehát a legfájdalmasabb? TB-t fizetjük, mindenféle adót fizetünk, miért nem lehet biztosítani a magyar nők számára is minden kórházban a szülés közbeni testhelyzetek széles palettáját? Miért? Hát nem a legújabb generáció sorsa a legfontosabb, akik ugye a szülések gyümölcsei. A babákra is kihatással lehet lelkileg, szellemileg ha az anyuka nem olyan testhelyzetben szüli meg ahogy neki kényelmes.
Amikor például menstruációs fájdalmaink vannak, szerintem néha egy jó testhelyzet is segíti a fájdalom elviselését, és akkor a szülénél ami ugye sokkal nagyobb dolog, ott nem vehetjük fel a nekünk kényelmes pozitúrát?
Egyébként ma ez volt a téma a Kossuth rádióban, ezért hoztam fel ezt a témát.
7. vagyok.
Az első válaszolónak írnám, hogy vajúdni sem mindenhol hagynak "nyugodtan". Zalaegerszegen pl pont ctg miatt feküdni kell. Igaz, hogy elvileg lehet állva is, de nem nézik jó szemmel...
Aki meg azt írta, hogy háton fekve a legtermészetesebb, hát nagyon téved. A természeti népek pl nagyon gyakran guggolva, fejük fölött kapaszkodva szülnek, hiszen a gravitáció erejét is ki tudják így használni. Érdemes utánaolvasni. Vagy megnézni pl a Világra jönni c filmet. :)
na megint hetedik.
Én is ódzkodtam a háton szüléstől, de kifejezetten kellemes meglepetés volt, hogy lényegében "lejtőn" feküdtem, a csípőm a levegőben, hátam megemelve, szóval tényleg nem vízszintes pózban. Az meg, hogy odaszíjazták a lábamat, előtte szintén egy borzalomnak tűnt, de kitoláskor áldottam a szerkezet kitalálóját, mert a szíjakba tudtam feszíteni a lábaimat, kifejezetten hasznosnak ítéltem meg utólag.
Hát, sajnos a babának nem az a legjobb, ami az orvosnak. Az orvosnak az a legjobb, ha gyorsan, SZÁMÁRA a legbiztonságosabban (ez nem egyezik azzal, hogy a mama és baba számára mi a legbiztonságosabb, hanem azt jelenti, hogy a jelenleg érvényes - jó vagy rossz - szakmai protokoll szerint cselekszik, így nem perelhető). A baba és a mama számára egyaránt az a legjobb, ha háborítatlan marad a szülés6születés folyamata.
Kedves kérdező!
Szóról-szóra leírtad a gondolataimat!
Nyíregyházán, fogadott orvos nélkül nem lehet igénybe venni az alternatív szülőszobát. Már az is felháborító, hogy 10000 ft-ba kerül, de arra szivesen áldoztam volna. Itt még a gétvédelemhez sincs jogunk!
34 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!