Kinek milyen tapasztalata van az otthon szülésről?
Igazából nekem a szüléssel nem volt konkrétan semmi gondom - azon kívül hogy császáros lett 16 óra vajúdás után pedig nagyon szerettem volna természetesen szülni, de a baba szívhangja nagy ugrált na és persze hogy egy vagyonba kerül. Nekem a gondom az utána eltöltött 4 nappal volt. Fizettem a szobáért hogy egyedül lehessek. Olyan alacsony volt az ágy hogy alig tudtam belőle kikelni, az ablakhoz nem lehetett hozzáférni, de ha sikerült alig lehetett kinyitni vagy becsukni, stb. Azt nem tudtam hogy saját felelősségre haza lehet menni. Az én babámmal minden rendben volt és mivel a csecsemő gondozok még szoptatást sem mutatták meg (első gyerek) ezért jobban jártam volna ha otthon vagyok, kényelmes ágyban a babámmal és esetleg anyukám vagy a háziorvos, védőnő segít.
Koszi Gabka a véleményed, érdekes volt. Abban biztos vagyok hogy az orvosok azért féltik a kis zsebpénzüket. Nem vagyok a hálapénz ellen, de amit ők elkérnek az egy kicsit túlzás. Lassan privát kórházba is jobban megéri menni.
Hmmm.Na igen szidják az orvosokat,féltik a pénzüket stb.De ha baj van akkor meg mégis jók,ha meg kell menteni az életüket.
Ezt is le lehet nyugodtan pontozni ahogy a többi válaszomat is!
Én sztk-ba jártam terhesgondozásra,nagyon rendes volt a doki.Ügyeletesnél szültem,egy szavam se lehet nagyon rendesek voltak mind az orvosok mind a nővérek.VIP szobában se voltam mert kibírtam azt a 4napot rendes kórterembe is.Összesen 1 hetet voltam bent mivel már írtam többször indítottak.Ez Szombathelyen volt.Én elhiszem hogy van olyan kórház ahol másabbak a körülmények.De akkor se szülnék otthon.
Még egyszer köszönöm a lepontozást,látom minél több választ írok annál jobban le leszek pontozva.Ha valaki ezt élvezi hát legyen,de illik a másik véleményét is elfogadni!
Sziasztok! Kiváncsi voltm én is a témára ezért végigolvasgattam minden hozzászólást.
Az én véleményem más szempontok szerint alakult ki.
A terhességem 9 hónapig teljesen probléma mentes volt, sztk-ba jártam dokihoz, jártam a védőnőhöz, mindent megtettem amit kellett még annál is többet, de orvost fogadni elvből nem akartam. Gondoltam sokan szülnek ügyeletesnél (még azok közül is akinek van orvosa, mert nem ér be a doki...) hát én is megszülöm ott, lehet pont egy olyan doki lesz az ügyeleten aki nem restelne egy 100-est elkérni ha felkérem igy meg ingyen van. Na mindegy. Nekem anyukám kérdezte elgondolkodtam e az otthon szülésen. Az első reakcióm az volt, hogy dehogy is, mi van ha valami baj van mit csinálok, akkor úgyis a kórházban kötnék ki. (kb 15 percre autóval)
A második gondolatom pedig, hogy ha otthon szülök az összes lepedőm, törülközőm, az ágymatrac minden mehet a kukába és persze vár egy jó kis nagytakarítás. Szülés után nem biztos hogy erre vágyik az ember lánya. Ha viszont kórházba megyek onnan hazajövet vár a szép tiszta rendezett lakás.
Én nem gondolkodtam olyan sokat ezek után az otthonszülésen.
Azután jött a meglepetés. Szülés előtt 3 nappal a babám, aki már be volt fordulva rendesen egyszer csak faros lett. Persze farosan is meg lehet szülni nem kell azonnal császározni, de ha nem megyek be a kórházba mikor indulnak a fájások el se tudom képzelni mi lehetett volna. Az hogy a végbeléig reped az ember csak egy dolog... És mondom 9 hónapig semmi probléma nem volt mondhatni minta terhességem volt.
Kedves tegnap 22.56.!
Tévedés, Neked nem otthonszülésed, hanem otthoni vajúdásod volt, de KÓRHÁZI SZÜLÉSED. Légy szíves, ne feledkezz meg arról, hogy cégülis Te is a kórházi szülést választottad ám, és miért?
Mert otthon nem ment valami, ami kórházban már igen.
Egyébként a napokban tett fel ide valaki egy cikket egy nőről, aki az egyik legnagyobb otthonszülést pártoló angol nő volt. Tüntetéseket szervezett az otthonszülésért, stb. Aztán megindult a szülése, otthon maradt persze, hiszen ezért harcolt.
Meghalt. Mert nem értek be a kórházba. Nézzen utána aki akar, pár napja volt a link egy kérdésben.
Aki az otthon szülés mellett van, nem feltétlenül van azért mellette, mert lenézi a kórházakat, orvosokat, persze vannak olyanok is, de ezt itt senki nem állította. Végül is ha beteg az ember sem mindig megy kórházba, sőt még orvoshoz sem.
A lepontozás miatt meg nem értem miért kell állandóan reklamálni, nem mindegy. Én csak az elsőt pontoztam le, mert számomra az hogy visszakérdezett hogy én hol akarok szülni, egyáltalán nem volt hasznos, de gondolom ez érthető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!