Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák! Nem féltetek a...

Anyukák! Nem féltetek a szüléstől? Milyen volt? Én nagyon félek tőle!

Figyelt kérdés

Sziasztok!:)

Tudom, voltak már ilyen kérdések, de hátha kapok új válaszokat is...

Lehet, hogy kicsit gyerekesen fog hangzani, de a családomban a női tagok mind mást állítanak a szülésről...

Anyukám nem kért érzéstelenítést, 2 gyereket hozott világra gond nélkül.

Anyai nagymamám egy gyereket szült, ami szerinte a poklok pokla, stb...

Másik nagymamámmal ilyesmiről sosem beszélgettem.

Szóval...

Most egészen pontosan, hogy is zajlik le egy szülés??

Elfolyik a magzatvized, bemész a kórházba, beöntés, érzéstelenítés (a gerincbe??), gátmetszés, megszülöd a gyereket, köldökzsinór,...

Tudom, hogy hülyén hangzik, de én ettől rettegek, nem tudom elképzelni, hogy végigcsináljam.

Gátmetszés??? Aranyér???

Tényleg csak nekem tűnik ez olyan durvának?

(jó, éppen gyógyulóban vagyok a pánikbetegségből, tehát most kicsit ideges is vagyok - most láttam egy filmet...)

Én a köldökzsinór látványától is hányingert kapok!

Pontosan mit éreztetek szüléskor?

Mire gondoltatok?

Az oxitocin hormon tényleg olyan euforikussá teszi az egészet?...

Én előre félek, hogy meg fogok undorodni jó időre a szextől és mindig eszembe jut majd a nyálkás-véres-fájdalmas jelenet a szülőszobán...

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!

2012. febr. 4. 22:58
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

http://www.youtube.com/watch?v=de-XV7HgA18&feature=related

Nem reklámozoni akarom, de van ilyen is:

[link]

2012. febr. 4. 23:48
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes tornázni, akár még az utolsó héten is érdemes elkezdeni, de minél előbb, annál jobb.

[link]

[link]

2012. febr. 4. 23:51
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is féltem tőle mert azt mondták hogy őrületes fájdalom! Nekem nem volt az és 3 óra alatt meglett a kisfiam majdnem a korházba sem indultunk el mert én vártam a borzasztó erős fájdalmakat! Életem legszeb bár legfárasztób 3 órája volt!

Kitartást és ne félj minden rendbe lesz!

2012. febr. 5. 00:26
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Életem legfájdalmasabb élménye volt. Kőkemény 12 óra, rengeteg vérveszteséggel, komplikációval, olyan mértékű fájdalommal amit elképzelni sem tudtam előtte, utána 8 és fél hétig ömlött belőlem a vér, nagyon nagy a vágás, a mai napig fáj, szakadtam belül is, sokkot kaptam, 4 órán át varrtak össze...szóval, van mitől félni de nem érdemes. Ott van az egész kórházi személyzet hogy tegye a dolgát, úgyhogy emiatt nem kell aggódni. Újra akarom...csak mostanában jött elő az érzés hogy szeretnék még egy babát a nagyobb mellé. Pedig akkor megfogadtam, hogy soha többet. De sírni tudsz annyira óriási boldogság amikor a kétévesem megölel és azt mondja mami szeretlek!
2012. febr. 5. 00:30
 15/28 Disi ***** válasza:
100%

Én annyira szerettem volna normál úton szülni. De valahogy éreztem, hogy nem az lesz, hozott a védőnőm egy leírást a légzéstechnikáról amivel könnyebbé tehetem, de nem nagyon vettem elő tanulmányozni. A 36. héten jóslóim voltak, azt mondták egy héten belül szülünk. Aztán a kiírt nap után mentünk CTG-re (végigfeküdtem egy hónapot) semmi jele nem volt annak, hogy a babóm ki akarna bújni. Megvizsgált a doki, látom az arcán, hogy valami nincs rendben. Kérdi, ez a baba eddig nem fejfekvéses volt? De, eddig azt mondta a doktor úr, hogy az. Hát ez most medencevégű, a kiírt dátum után vagyunk, nem valószínű hogy visszafordulna, beszéljünk meg egy időpontot a császárra, holnap reggel 7 óra megfelel? A kismanó a kiírt napon este nyomott egy 3 órás vitustáncot, azt hittem széjjel szakadok, valószínűleg akkor fordult vissza. Úgy sokkolt amit a doki mondott, hogy alig vártam hogy kijöjjünk tőle és zokogásban törtem ki. Nesze neked egy nagy hasi műtét ébren, mikor még a vérvételtől is rosszul vagyok. Szerencsére minden rendben volt reggel, egyszer sokkoltam csak be magam (azért nem túl jó a tudat, hogy éppen felvágnak odalenn), de akkor odajött az anesztes dokinő szóval tartani, hogy elterelje a figyelmem. És igen, utána 3 hétig véralvadásgátlóval kell szúrni magad (nekem apósom doki, úgyhogy őt kértem meg erre), alig bírtam napokig felkelni. És hát a vágás, az örökre ott marad. Csak 6 óra után hozták fel a babóm, miután kiment az érzéstelenítő. Én nagyon szerettem volna átélni...

Inkább olyan filmeket nézz, amik felvidítanak, a szülésnél pedig biztos nagyon ügyes leszel :))))

2012. febr. 5. 08:13
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
(Császármetszés után -nagyon helyesen- a legtöbb helyen /bár sajnos hallottam már olyanról, ahol nem adtak.../ heparinizálnak a fokozott véralvadási hajlam miatt. Gondolom Clexane-nal kellett injekcióznia magát a másodiknak.)
2012. febr. 5. 08:26
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit offolnék az előző hsz-mhez, hogy nem olyan ideális egy sinus thrombosis szülés után, szóval örülj, hogy adtak.
2012. febr. 5. 08:28
 18/28 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszát, még a fájdalmas-szülős hozzászólások is valahogy már nyugtatóak...

A fájdalomhoz hozzá vagyok szokva, 7-18 éves koromig olyan migrénjeim voltak, hogy lebénult a fél testem a fájdalomtól.

Műtötték a szememet - szikével vágták fel a szemgolyót altatás nélkül!

Örülök, hogy túl vagyok rajta, de soha többet nem vállalnék be ilyesmit...

Lehet, hogy tudat alatt ezek miatt félek annyira a szüléstől...

De igazatok lehet, amikor itt lesz az ideje, biztos felnövök a feladathoz:)

2012. febr. 5. 09:38
 19/28 anonim ***** válasza:

kedves válaszoló!

ha szemműtéted volt, valószínű hogy császározni fognak. Az ismerősi körömben akiknek bármilyen szemműtétje volt, kivétel nélkül mindenkit császároztak. Kérdezd csak meg a dokit erről

2012. febr. 5. 10:40
 20/28 Babi0906 ***** válasza:
Sziasztok. Lehet hülyeség, de én az MTV szoktam nézni a tini mamikat amit ott látok az nem olyan vészes (persze biztos fáj, de szerintem kibírható) Én csak a császártól vélek meg a zsibbadástól :( Na azt nem akarom.
2012. febr. 5. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!