Anyukák! Nem féltetek a szüléstől? Milyen volt? Én nagyon félek tőle!
Sziasztok!:)
Tudom, voltak már ilyen kérdések, de hátha kapok új válaszokat is...
Lehet, hogy kicsit gyerekesen fog hangzani, de a családomban a női tagok mind mást állítanak a szülésről...
Anyukám nem kért érzéstelenítést, 2 gyereket hozott világra gond nélkül.
Anyai nagymamám egy gyereket szült, ami szerinte a poklok pokla, stb...
Másik nagymamámmal ilyesmiről sosem beszélgettem.
Szóval...
Most egészen pontosan, hogy is zajlik le egy szülés??
Elfolyik a magzatvized, bemész a kórházba, beöntés, érzéstelenítés (a gerincbe??), gátmetszés, megszülöd a gyereket, köldökzsinór,...
Tudom, hogy hülyén hangzik, de én ettől rettegek, nem tudom elképzelni, hogy végigcsináljam.
Gátmetszés??? Aranyér???
Tényleg csak nekem tűnik ez olyan durvának?
(jó, éppen gyógyulóban vagyok a pánikbetegségből, tehát most kicsit ideges is vagyok - most láttam egy filmet...)
Én a köldökzsinór látványától is hányingert kapok!
Pontosan mit éreztetek szüléskor?
Mire gondoltatok?
Az oxitocin hormon tényleg olyan euforikussá teszi az egészet?...
Én előre félek, hogy meg fogok undorodni jó időre a szextől és mindig eszembe jut majd a nyálkás-véres-fájdalmas jelenet a szülőszobán...
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
Én is féltem tőle mert azt mondták hogy őrületes fájdalom! Nekem nem volt az és 3 óra alatt meglett a kisfiam majdnem a korházba sem indultunk el mert én vártam a borzasztó erős fájdalmakat! Életem legszeb bár legfárasztób 3 órája volt!
Kitartást és ne félj minden rendbe lesz!
Én annyira szerettem volna normál úton szülni. De valahogy éreztem, hogy nem az lesz, hozott a védőnőm egy leírást a légzéstechnikáról amivel könnyebbé tehetem, de nem nagyon vettem elő tanulmányozni. A 36. héten jóslóim voltak, azt mondták egy héten belül szülünk. Aztán a kiírt nap után mentünk CTG-re (végigfeküdtem egy hónapot) semmi jele nem volt annak, hogy a babóm ki akarna bújni. Megvizsgált a doki, látom az arcán, hogy valami nincs rendben. Kérdi, ez a baba eddig nem fejfekvéses volt? De, eddig azt mondta a doktor úr, hogy az. Hát ez most medencevégű, a kiírt dátum után vagyunk, nem valószínű hogy visszafordulna, beszéljünk meg egy időpontot a császárra, holnap reggel 7 óra megfelel? A kismanó a kiírt napon este nyomott egy 3 órás vitustáncot, azt hittem széjjel szakadok, valószínűleg akkor fordult vissza. Úgy sokkolt amit a doki mondott, hogy alig vártam hogy kijöjjünk tőle és zokogásban törtem ki. Nesze neked egy nagy hasi műtét ébren, mikor még a vérvételtől is rosszul vagyok. Szerencsére minden rendben volt reggel, egyszer sokkoltam csak be magam (azért nem túl jó a tudat, hogy éppen felvágnak odalenn), de akkor odajött az anesztes dokinő szóval tartani, hogy elterelje a figyelmem. És igen, utána 3 hétig véralvadásgátlóval kell szúrni magad (nekem apósom doki, úgyhogy őt kértem meg erre), alig bírtam napokig felkelni. És hát a vágás, az örökre ott marad. Csak 6 óra után hozták fel a babóm, miután kiment az érzéstelenítő. Én nagyon szerettem volna átélni...
Inkább olyan filmeket nézz, amik felvidítanak, a szülésnél pedig biztos nagyon ügyes leszel :))))
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszát, még a fájdalmas-szülős hozzászólások is valahogy már nyugtatóak...
A fájdalomhoz hozzá vagyok szokva, 7-18 éves koromig olyan migrénjeim voltak, hogy lebénult a fél testem a fájdalomtól.
Műtötték a szememet - szikével vágták fel a szemgolyót altatás nélkül!
Örülök, hogy túl vagyok rajta, de soha többet nem vállalnék be ilyesmit...
Lehet, hogy tudat alatt ezek miatt félek annyira a szüléstől...
De igazatok lehet, amikor itt lesz az ideje, biztos felnövök a feladathoz:)
kedves válaszoló!
ha szemműtéted volt, valószínű hogy császározni fognak. Az ismerősi körömben akiknek bármilyen szemműtétje volt, kivétel nélkül mindenkit császároztak. Kérdezd csak meg a dokit erről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!