Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császáros anyukák, akik...

Császáros anyukák, akik féltetek a szüléstől, mire gondoltatok műtét közben?

Figyelt kérdés

4 hét múlva programozott császárom lesz, első baba. Félek a műtéttől. Páromat sajnos nem engedik be. Spinális és altatás közül a spinális érzéstelenítést választom majd. Kérdezném, hogy akik szintén nagyon féltek, mire gondoltak a műtét alatt?

Tudom, hogy csak kb 1 óra az egész, de pl attól félek hogy hányingerem lesz eleve a szülőszobától, sajnos nagyon félős vagyok :(

Vagy nem gondoltatok semmire, csak hallgattátok az orvosokat, ahogyan ők beszélnek?

Köszönöm előre is mindenki válaszát.

2010. máj. 11. 07:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Arra gondoltam,hogy mikor hozzák már a picit.

Közben beszéltek is hozzám.

Előtte kapsz "bátorítót".

De bevallom én most is félek, pedig én a 3-ra készülők, néha rémálmaim is vannak.

Szerintem veled is fognak közben beszélni.

Nálam az altatós ott állt a fejemnél, ő volt a tolmács:)

2010. máj. 11. 07:52
 2/16 A kérdező kommentje:

Köszi, akkor ezek szerint beszélnek közben az emberhez, ez jó hír. Nekem (még) nincsenek rémálmaim, de lehet lesznek... Kórházban sem voltam soha, nem hogy műtét és infúzió :( De persze a babáért mindent. De azért nagyon de nagyon félek.

Sok sikert Neked is! :)

2010. máj. 11. 07:55
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ott már csak egy dolog fog izgatni ,hogy végre találkozhatsz vele :) Ne feledd 9 hónapot vártál rá !
2010. máj. 11. 07:56
 4/16 A kérdező kommentje:
Reméljük tényleg úgy lesz és nem a félelem lesz úrrá rajtam :( Kicsit "selejtes" vagyok ilyen téren, még a sima vérvételeken is összeesek :(
2010. máj. 11. 07:58
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
én meg voltam ijedve,mert sima szülésre készültünk és utána lett császár.én az érzéstelenítéstől féltem nagyon.aztán mikor ott voltam,attól,hogy ne legyen baja a kicsimnek.és végül attól,hogy lehányok mindent.ami félig sikerült is.:)
2010. máj. 11. 08:21
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon féltem mindentől nem volt kizárt hogy a baba betegen jön a világra.Az hogy ébren voltam maga volt a pokol majdnem elájultam és a vérnyomásom is magas volt.Ettől függetlenül utána már pozítivan gondoltam vissza.
2010. máj. 11. 09:01
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj. Én is féltem. Főleg a gerincérzéstelenítéstől, de meg is lepődtem mert arra számítottam hogy fájni fog, de nem. Majd mondtam hogy ájulós vagyok, így az oxigén maszkot közel tartották hogy el ne ájuljak (már a vér gondolatától kész vagyok). Aztán mikor vágtak, azt vártam mikor hallom meg a hangját. Az anesztes hölgy a fejemnél állt és Őt kérdezgettem mi van, mit lát. Mondta, hogy lát egy "sonkácskát", most egy popót...majd meghallottam ahogy felsír! Csodálatos volt! Potyogtak a könnyeim mikor odahozták megmutatni!

Csodás élmény maradt!

2010. máj. 11. 10:28
 8/16 anonim ***** válasza:

Szia!

2 császárom volt,mindkettő jo élmény volt. Beszélgettem az aneszteziologussal,az orvosok is szoltak hozzám,szoval NE izgulj,akik a műtőben vannak,tudják azt,hogy félsz,igyekeznek oldani a feszültséget. Mi még viccelődtünk is!

Szép szülést,jo egészséget!

2010. máj. 11. 12:41
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát, jobb egy kicsit :) De gondolom mindenki fél, főleg az ismeretlentől. És aztán mindenki túl van rajta :)

Az oxigénmaszk hasznos lehet, talán majd én is szólok előre, hogy el szoktam ájulni...

Köszi mindenkinek!

2010. máj. 11. 12:50
 10/16 anonim ***** válasza:
Szia! Bátorítót biztos hogy nem kapsz,mert az a babának nem lenne jó,legalábbis felénk így van.Én is nagyon féltem de nagyon nagy élmény volt.Én a spinális érzéstelenítéstől rettegtem a legjobban de csak egy pici szúrás és elönt egy fura érzés.A műtét alatt próbáltam "lazítani"nyugodt maradni ebben az oxigén sokat segít(mindenki kap az orrához oxigént alapból)És arra gondoltam hogy mindjárt anyuka leszek!Egyébként ott beszélgetnek,és ez tereli a figyelmet.Szóval hidd el a császárnál nem ez a része gáz,hanem utána való 1 2 nap.De ahhoz már erőt kapsz a várva várt kisbabádtól! :) 20 hónapja császározott,és novemberben esedékes programozott császáros kismama
2010. máj. 11. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!