Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák! Nem féltetek a...

Anyukák! Nem féltetek a szüléstől? Milyen volt? Én nagyon félek tőle!

Figyelt kérdés

Sziasztok!:)

Tudom, voltak már ilyen kérdések, de hátha kapok új válaszokat is...

Lehet, hogy kicsit gyerekesen fog hangzani, de a családomban a női tagok mind mást állítanak a szülésről...

Anyukám nem kért érzéstelenítést, 2 gyereket hozott világra gond nélkül.

Anyai nagymamám egy gyereket szült, ami szerinte a poklok pokla, stb...

Másik nagymamámmal ilyesmiről sosem beszélgettem.

Szóval...

Most egészen pontosan, hogy is zajlik le egy szülés??

Elfolyik a magzatvized, bemész a kórházba, beöntés, érzéstelenítés (a gerincbe??), gátmetszés, megszülöd a gyereket, köldökzsinór,...

Tudom, hogy hülyén hangzik, de én ettől rettegek, nem tudom elképzelni, hogy végigcsináljam.

Gátmetszés??? Aranyér???

Tényleg csak nekem tűnik ez olyan durvának?

(jó, éppen gyógyulóban vagyok a pánikbetegségből, tehát most kicsit ideges is vagyok - most láttam egy filmet...)

Én a köldökzsinór látványától is hányingert kapok!

Pontosan mit éreztetek szüléskor?

Mire gondoltatok?

Az oxitocin hormon tényleg olyan euforikussá teszi az egészet?...

Én előre félek, hogy meg fogok undorodni jó időre a szextől és mindig eszembe jut majd a nyálkás-véres-fájdalmas jelenet a szülőszobán...

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!

2012. febr. 4. 22:58
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Ne félj! Nekem életem egyik legjobb élménye! Habár erős fájdalmaim voltak. É smégis! Valahogy AKKORA dolog, hoyg egy élő eleven saját gyermeked erre avilágra jön!

Én túlhordtam..feküdgettem benn, néha vizsgáltak. Egszer rájöttek h kevés az ágy: SZÜLÜNK!!

Megrepesztették a burkot, kaptam beöntést is, az kellemetlen volt. Indultak a fájások, mászkáltunk afolyosónmásik anyuzkával. Fáztam. Nagyon hideg volt, ha most szülnék, jobban öltöznék. Aztán kaptam fájáserősítő infúziót,azzal nem tudtam mozogni. Eltávozott a nyákdugó.

Kérdezgette a szülésznő, szóljak, ha jönnek a tolófájások. Honnan tudjam, mi az???

De valahogy meglett a fiam. Mikor már tényleg ez a toló szakasz volt, onnan nem volt idő gondolkodni. Nyomni,lvegő nyomni...3-4-re meglett a fej. Utána a többi gyerek már csak úgy kicsusszant. Még kellet vag ynegyed őra, hoyg megszülessen a lepény is, de az csak úgy kicsúszik. Elvitték mosdatni, engem addig nézegettek, meg a lepényt, gratuláltak stb..megdícsértek:mintaszülés volt :) És kiraktak 2 órára a folyosóra - állítólag ez a szabály.Mármintr fekve.

A másikat is túlhordtam,megyek reggel vizsgálatra: maga szül! Hát én nem éreztem semmit. Később annaál inkább. Együtt ordibáltunk a szomszéd ágyon szülő cigányasszonnyal. Később mindig odajött az utcán, ha látott, szülőtesók lettünk :)))

A lány hamar lett meg, de erősebb fájdalmakkal.Meg nagyonm sürgettek, mert romlott a szívhang.

Aztán felemelték: - Na, moindom, megjött nagyanyám! Pontosan olyan volt!! Nagy on boldog voltam, mindkétszer! Elfelejtettem egycsapásra minden nehézséget, anniyra jó volt.!!

A gátmmetszés nem szükségszerű, inkább gátvédelem a divat mostanában.

Az elsőnél fáztam, a másodiknál nagyon éhes voltam, mert lekéstem az ebédet. De egy nővér szerzett egy tál levest.Titokban, mert tilos volt.

A fiamnál, míg szültem, hatalmas nagy nyíló, formálódóm "virágokat" láttam magam előtt. Lila, zöld, kék...

Bnen volt különben 5 orvostanhallgató, de apát nem sikerült elérni.

Az érzéstelenítést én nem kérném, ha nem muszáj.

2012. febr. 4. 23:19
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
szia sajnos evvel én is igy vagyok nagyon félek március 20ra vagyok kiirva alapbool a tütöl félek hisztit csapok vérvételen 1 6éves kisfiu is ki nevetett a vérröl nem is beszélve fogalmam sincs mi lesz még..császárhoz jobban huzok de ott meg magamat inyekciozzam 3 hétig az is naon durva a sima szülés az a nagy fájdalom a nyálka a vér nagyon szeretnénk már ha kint lenne 1et már elvesztettünk sajnos igy ez lesz a mindenünk..
2012. febr. 4. 23:22
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

Ja, a filémekben mindig iszonyú a szülés, ez hüleség.Senki nem szül úgy, ahogyan a filmekben mutatják.

[link]

[link]

[link]

2012. febr. 4. 23:24
 4/28 anonim ***** válasza:
83%
2. válaszoló: miért kell a császárhoz injekciózni magad 3 hétig?
2012. febr. 4. 23:25
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Egészen addig féltem a szüléstől,amíg teherbe nem estem. Az a 9hónap felkészített,megnyugtatott.Mire oda jutottam,addigra már lelkiekben erősen,nyugodtan mentem szülni.Tudtam,hogy fájni fog,de ennek VAN értelme és ezen van a hangsúly.Nálam így zajlott:Kb hajnal 5től fájások 10percenként délután 5kor mentünk a kórházba 4perces fájásokkal este 8kor császároztak. (toló szakaszba nem "léphettem", derékbetegségem van) Sokat segített,hogy a férjem fogta a kezem, én meg tudtam az övét szorongatni.Nagyon nagy lelki támasz volt. Hihetetlen,de másnap már nem emlékeztem a fájásokra,csak annyit tudtam,hogy fáj,de hogy hogy? Nem tudom. Ennek már másfél éve,de újra belevágnék :) Ez egy nagyon-nagy csoda! Ne félj, nincs miért :)
2012. febr. 4. 23:26
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
De, féltem tőle. Aztán a 40. héten magas vérnyomás miatt befektettek, majd 2 nap múlva közölték, hogy császár, mert semmi jele, hogy jönni akarna a gyerkőc. Na, az egy kicsit sokkolt :) de szerencsére engem nem viselt meg a műtét, olyannyira, hogy a 2. terhességemnél titokban picit azért drukkoltam, legyen az is császár, legalább tudom, mire számíthatok. :)
2012. febr. 4. 23:27
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és az is lett, ezt kifelejtettem :)
2012. febr. 4. 23:28
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

A köldökzsinórral semmi dolgod,nem is látod ahasdtól, a szülésznő elvágja.Vér csak a tv-ben van annyi. Seemmit nem látsz, csak a hálóingedet a hasadon, s végül a gyermekedet. Hidd el, nem fogsz ilyeneken vacakolni! az olyan mindet-elsöprő érzés. A gyerek. Azért van orvos, bába, ők mindent elrendeznek. Te csak nyomsz, ha nyomni kell,és levegőt veszel, ha levegőt kell venni. A gátat masszírozd előre, minden nap, olajjal, talán megúszod a gátmetszést! Azt nem lehet amúgy érezni, csak hát akkor varrat lesz, és az később kellemetlen. Meg ki kell szedni is. Aranyeret a hidegben biciklizéstől is lehet kapni. viszont azsüléstől sem muszáj.

Szülsé után nagyon figyelnek, hoyg meg legyne az első pisi, kaka. Addig nem hagynak békén úgysem.

Azután majd csak nézegeted a gyermeked, Megtanul szopni. Jószagú lesz. Csak őt fogod nézni, reggeltől estig.

Nme feltétlen folyik el avíz. Az is lehet, hoyg csak méhösszehúzódásokat érzel, s akórházban megrepesztik a burkot.

http://www.youtube.com/watch?v=YGGF9j8Nz7Q

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. febr. 4. 23:38
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
Aszem trombozis vagy véralvadás miatt irják majd fel az inyekciot orvosom mondta jah meg a szülésznö is ez valami új szarság mert ismeretségi körömbe császárosok is néznek hogy mi van
2012. febr. 4. 23:38
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Én nem féltem az elsőtől. Nagyon fájt, de túléltem és amikor karomban tartottam a babát és láttam milyen boldog a férjem, az elfeledtetett minden fájdalmat. A másodiktól sem félek, nagyjából tudom mire számíthatok, de örülnék ha könnyebb, gyorsabb lenne mint az első.

Amúgy nem biztos, hogy neked nehéz lesz, mindenkinek más és más.

2012. febr. 4. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!