Anyukák! Nem féltetek a szüléstől? Milyen volt? Én nagyon félek tőle!
Sziasztok!:)
Tudom, voltak már ilyen kérdések, de hátha kapok új válaszokat is...
Lehet, hogy kicsit gyerekesen fog hangzani, de a családomban a női tagok mind mást állítanak a szülésről...
Anyukám nem kért érzéstelenítést, 2 gyereket hozott világra gond nélkül.
Anyai nagymamám egy gyereket szült, ami szerinte a poklok pokla, stb...
Másik nagymamámmal ilyesmiről sosem beszélgettem.
Szóval...
Most egészen pontosan, hogy is zajlik le egy szülés??
Elfolyik a magzatvized, bemész a kórházba, beöntés, érzéstelenítés (a gerincbe??), gátmetszés, megszülöd a gyereket, köldökzsinór,...
Tudom, hogy hülyén hangzik, de én ettől rettegek, nem tudom elképzelni, hogy végigcsináljam.
Gátmetszés??? Aranyér???
Tényleg csak nekem tűnik ez olyan durvának?
(jó, éppen gyógyulóban vagyok a pánikbetegségből, tehát most kicsit ideges is vagyok - most láttam egy filmet...)
Én a köldökzsinór látványától is hányingert kapok!
Pontosan mit éreztetek szüléskor?
Mire gondoltatok?
Az oxitocin hormon tényleg olyan euforikussá teszi az egészet?...
Én előre félek, hogy meg fogok undorodni jó időre a szextől és mindig eszembe jut majd a nyálkás-véres-fájdalmas jelenet a szülőszobán...
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
Ne félj! Nekem életem egyik legjobb élménye! Habár erős fájdalmaim voltak. É smégis! Valahogy AKKORA dolog, hoyg egy élő eleven saját gyermeked erre avilágra jön!
Én túlhordtam..feküdgettem benn, néha vizsgáltak. Egszer rájöttek h kevés az ágy: SZÜLÜNK!!
Megrepesztették a burkot, kaptam beöntést is, az kellemetlen volt. Indultak a fájások, mászkáltunk afolyosónmásik anyuzkával. Fáztam. Nagyon hideg volt, ha most szülnék, jobban öltöznék. Aztán kaptam fájáserősítő infúziót,azzal nem tudtam mozogni. Eltávozott a nyákdugó.
Kérdezgette a szülésznő, szóljak, ha jönnek a tolófájások. Honnan tudjam, mi az???
De valahogy meglett a fiam. Mikor már tényleg ez a toló szakasz volt, onnan nem volt idő gondolkodni. Nyomni,lvegő nyomni...3-4-re meglett a fej. Utána a többi gyerek már csak úgy kicsusszant. Még kellet vag ynegyed őra, hoyg megszülessen a lepény is, de az csak úgy kicsúszik. Elvitték mosdatni, engem addig nézegettek, meg a lepényt, gratuláltak stb..megdícsértek:mintaszülés volt :) És kiraktak 2 órára a folyosóra - állítólag ez a szabály.Mármintr fekve.
A másikat is túlhordtam,megyek reggel vizsgálatra: maga szül! Hát én nem éreztem semmit. Később annaál inkább. Együtt ordibáltunk a szomszéd ágyon szülő cigányasszonnyal. Később mindig odajött az utcán, ha látott, szülőtesók lettünk :)))
A lány hamar lett meg, de erősebb fájdalmakkal.Meg nagyonm sürgettek, mert romlott a szívhang.
Aztán felemelték: - Na, moindom, megjött nagyanyám! Pontosan olyan volt!! Nagy on boldog voltam, mindkétszer! Elfelejtettem egycsapásra minden nehézséget, anniyra jó volt.!!
A gátmmetszés nem szükségszerű, inkább gátvédelem a divat mostanában.
Az elsőnél fáztam, a másodiknál nagyon éhes voltam, mert lekéstem az ebédet. De egy nővér szerzett egy tál levest.Titokban, mert tilos volt.
A fiamnál, míg szültem, hatalmas nagy nyíló, formálódóm "virágokat" láttam magam előtt. Lila, zöld, kék...
Bnen volt különben 5 orvostanhallgató, de apát nem sikerült elérni.
Az érzéstelenítést én nem kérném, ha nem muszáj.
A köldökzsinórral semmi dolgod,nem is látod ahasdtól, a szülésznő elvágja.Vér csak a tv-ben van annyi. Seemmit nem látsz, csak a hálóingedet a hasadon, s végül a gyermekedet. Hidd el, nem fogsz ilyeneken vacakolni! az olyan mindet-elsöprő érzés. A gyerek. Azért van orvos, bába, ők mindent elrendeznek. Te csak nyomsz, ha nyomni kell,és levegőt veszel, ha levegőt kell venni. A gátat masszírozd előre, minden nap, olajjal, talán megúszod a gátmetszést! Azt nem lehet amúgy érezni, csak hát akkor varrat lesz, és az később kellemetlen. Meg ki kell szedni is. Aranyeret a hidegben biciklizéstől is lehet kapni. viszont azsüléstől sem muszáj.
Szülsé után nagyon figyelnek, hoyg meg legyne az első pisi, kaka. Addig nem hagynak békén úgysem.
Azután majd csak nézegeted a gyermeked, Megtanul szopni. Jószagú lesz. Csak őt fogod nézni, reggeltől estig.
Nme feltétlen folyik el avíz. Az is lehet, hoyg csak méhösszehúzódásokat érzel, s akórházban megrepesztik a burkot.
Én nem féltem az elsőtől. Nagyon fájt, de túléltem és amikor karomban tartottam a babát és láttam milyen boldog a férjem, az elfeledtetett minden fájdalmat. A másodiktól sem félek, nagyjából tudom mire számíthatok, de örülnék ha könnyebb, gyorsabb lenne mint az első.
Amúgy nem biztos, hogy neked nehéz lesz, mindenkinek más és más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!