Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire féltetek a szüléstől?...

Mennyire féltetek a szüléstől? El lehet ezt "rontani"?

Figyelt kérdés
Rettegek a szüléstől.. Mi történik, ha pánikba esek és nem bírok tovább nyomni, ha valamit elrontok, ha nagyon elfáradok és elfogy az erőm?? Igaz, hogy az emberben akkor olyan erőssé válik a szülői ösztön, hogy magától is nyom, még ha már az ereje végét járja? Ugye ezt nem lehet elrontani?
2011. márc. 1. 19:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szia! Én már túl vagyok rajta; szerintem elrontani nem lehet. Viszont fájásgyengeség felléphet, amit én nem tudom pontosan, hogy mi, de ilyen pl van.

A nyomásról meg annyit, hogyha esetleg nem marad úgy erőd, vagy nem jól nyomsz, akkor a doki is tud kicsit segíteni.

2011. márc. 1. 19:23
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Ez azon dolgok egyike ami tőled független. Rá kellett jönnöm hogy szüléskor a testemnek nem vagyok ura csak megtörténik. Ne félj ez a dolog csodálatos és ösztönös.
2011. márc. 1. 19:23
 3/12 anonim ***** válasza:
Hát a szülés nagyrészt fejben dől el. A kérdésed alapján Te még nem állsz készen rá. Viszont képes vagy rá, mint előtted sok milliárd nő a világon, e felől ne legyen kétséged. A szülés nem teljesítményharc, a tested tudja mi a dolga, ha mégsem azért van ott a szakszemélyzet, hogy segítsen. Javaslom olvasd el Nandu Vajúdástámogatás könyvét, szerintem sokat segítene.
2011. márc. 1. 19:27
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Igaz, és tudod még mi igaz? Hogy ezeket a kérdéseket minden első szülése előtt álló nő megkérdezi magától:D

Én is keresztül mentem ezen, és hihetetlen erő szállt meg a szülőágyon. Fejben eldöntöttem, hogy nem lesz fájdalomcsillapítás, főleg nem epi. Hát nem is volt. Közöltem a párommal, hogy valszeg ordítani, sírni fogok, de ezért ne haragudjon, vagy ilyesmi. Azt mondta ok. Aztán nem volt sírás:D Több, mint 24 órát nem aludtam már, mire kinn volt a babám, mellesleg mire tudtam aludni, még majdnem 24 óra eltelt, csak azért mondom, hogy ne ijedj meg, lesz energiád. Szülés után úgy éreztem, hogy mégy símán tudtam volna csinálni pár óra hosszát, ha kell.:D

Tény, hogy nem fogod valószínű azt kérdezni szülés után, hogy hát csak ennyi volt?,de megcsinálod! Döntsd el fejben, meg fogod csinálni. Meg kell, mert nem hagyhatod cserben a babádat! Menni fog! Drukkolok!

2011. márc. 1. 19:28
 5/12 anonim ***** válasza:
szinte magatol ment minden, bar elore feltem. jobban fajtak elotte a mensis gorcsok, most igy visszagondolva ugy erzem. erolkodnom sem kellett igazan, 2szer nyomtam egy egy nagyobbat, a tobbit csinalta a testem, es valoban, szo szerint jott a baba. egy csodalatos kislany, pont szulinapomon:D
2011. márc. 1. 21:16
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Amit az én tapasztalatomból tudok írni, az, hogy első szülésem magzatvíz szivárgással indult éjfél körül. Előtte nemsokkal feküdtünk le, úgyhogy mondhatni semmit nem pihentem. Délelőtt 10 órakor én úgy ki voltam merülve, hogy szinte magamon kívül voltam, mikor hirtelen azt mondta orvosom, hogy "na, akkor menjünk a szülőágyra"... a kimerültségtől alig tudtam odacsoszogni az ágyhoz és csak arra volt erőm, hogy annyit mondjak... "sajnos nem bírom tovább". Mire az orvos legyintett és azzal reagált: "dehogynem, meglátja!"

Ahogy felfeküdtem és tovább mondták, mit csináljak, erőre kaptam valami csoda folytán. Minden ment a maga útján. Tény, hogy nem konkrétan a te vélt pánikodhoz hasonló az esetem, de gondolj bele.

A szervezetünk, agyunk, amikor ilyen szituációba kerül, tartalékra kapcsol, oda koncentrálsz. Nem fogsz ilyenekkel foglalkozni, mint amik most keringenek a fejedben. Hidd el! Bármi aprócska probléma adódik (és nem kell a legrosszabbra gondolni), ott vannak, segítenek, mondják mit csinálj. Légy résen, kérdezz és légy tárgyilagos. Semmi gond nem lehet. Egyet jegyezz meg! Ha már ott vagy, ösztönösen a tested, legfőképpen az agyad tudni fogja mit kell tenni. Ha először szülsz, mindenképpen segítenek és mondják, mikor mit tégy. Kimerültségi foktól függetlenül, még lehet, hogy te leszel a legbátrabb, csak "HAGYD, HOGY MEGTÖRTÉNJEN!"!!!

2011. márc. 2. 08:17
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Az viszont biztos, hogy néha a nyakadban fog dobogni a szíved az izgalomtól, lesznek egyéb fizikális tünetek, amíg meg nem szokod a helyzetet és környezetet. De ez a világon a legtermészetesebb!

Ez nem pánik. Addig pedig próbáld lefoglalni a gondolataidat! Más nem segít.

(08:17 voltam)

2011. márc. 2. 08:25
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia!

én 37 hetes vagyok, és tök jó volt ezeket olvasni!

nagyon félek tőle, de várom is nagyon!

Hol szülsz majd?

2011. márc. 2. 10:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Múlt héten szültem. Nem féltem előtte. Be kellett feküdnöm, mert túlhordás volt. Aztán a befekvés éjszakáján elkezdett szivárogni a vizem. Na akkor olyan remegés jött rám, egyfajta pánik roham szerűség. De aztán amikor felraktak NST-re, akkor elmúlt. És onnantól kezdve én csak sodródtam az eseményekkel. Nem féltem, mert rohadtul fájt, és az elterelte a figyelmemet. :)

Mondjuk én fájás gyengeség miatt infúziót kaptam, azért volt annyira durva.

Amúgy a nyomásnál már nem érzel fáradtságot. Én előtte már hulla voltam, az erőm végén jártam, de amikor felfektettek, hogy na akkor most nyomunk, akkor elmúlt a fáradtság, és teljes erőmből nyomtam. Onnantól kezdve tényleg pikk-pakk kint volt a kicsi lányom. :)

2011. márc. 2. 11:58
 10/12 anonim ***** válasza:

De jó olvasni benneteket.

Én sajnos már most rettegek a szüléstől, pánikbeteg is vagyok, meg félős is. Még írjatok szép szülésekről történeteket:-)

24 hetes

2011. márc. 2. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!