Mennyire féltetek a szüléstől? El lehet ezt "rontani"?
Én kétszer szültem, mindkettő könnyen ment.
Első szülésnél délután elfolyt a magzatvíz, de este 9ig semmi nem volt. Aztán 9 után pár perccel jött a doki megnézni, hogy mi a helyzet én meg mondtam neki, hogy az a helyzet, hogy most szülünk. Ő azt mondta még nem. Én meg mondtam, hogy de igen, szülünk. :) És nekem lett igazam, 10 körül beindultak a fájások amik nagyon nagyon erősek voltak, de abszolút KI LEHET BÍRNI. Sokan mondják és közhely, de abban a pillanatban és helyzetben a fájdalom lesz a legkisebb problémád.
Nekem szerencsére gyorsan történt minden, háromnegyed 11kor már a kezemben tarthattam a kislányom. Nem volt semmilyen komplikáció, gyorsan végigcsináltam bár biztosan rengeteget segített az is, hogy a dokim iszonyú jó fej volt.
Emlékszem rá, mikor betoltak a szülőszobába, mellettem egy kismama ordibált, üvöltözött, jajgatott, sírt és én akkor nagyon megijedtem, első szülés volt ugye, úristen, mi lesz itt velem. De aztán jött minden magától és azt kell mondjam, egyáltalán nem volt vészes.
A másodiknál is gyorsan ment minden, hajnali fél 1kor elment a magzatvíz, háromnegyed 4kor megindultak a fájások, fél 6kor már készen is voltunk.
Csodás élmény volt mindkettő és egyáltalán nem fájt annyira, mint amennyire rémisztgettek.
Gyors és szép szülést kívánok neked! Ne félj! :)
szia, én 21 órát vajúdtam, alig tágultam, plusz nem is ehettem semmit végig, mert volt bizonyos esélye annak hogy császár lesz. a végére már kivoltam mint a kutya, főleg mikor megkaptam az oxitocin infúziót, és jöttek a kemény fájások, utána meg hirtelen éreztem, hogy elindul, és nyomnom kell. már nem volt semmi erőm. első tolófájásra nem is jól nyomtam. az orvos nagyon jó érzékkel tudta hogy mit kell modnania. ügyeletesnél szültem egyébként. először is megkérdezte a férjemet, hogy szeretem ha szólítanak, a nevem milyen formáját, és úgy szólt hozzám, majd pedig nagyon vicces fejet vágott mutatta, hogy mennyire erősen kell nyomni, majd pedig az utolsó nyomás előtt mondta hogy most nagyon nyomjak, jobban mint ahogy bírok, mert a baba már kezdi magát nem jól érezni odabenn. ez a 3 meghozta a gyümölcsét, és ha jól emlékszem, 3 tolásra kinn is volt (nem számítva az első rosszat). szóval én nagyon fáradt és elcsigázott voltam, mégis megoldottam. te is meg fogod! :)
könnyű szülést neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!