A császármetszés mennyi ideig tart?
Nekem kb. 40 perc volt az érzéstelenítéstől az összevarrásig.
9:45-kor kezdték és 10:18-kor sírt fel a lányom.
Nekem megmutatták a lányom és vitték is el méregetni és inkubátorba. [Nálunk ez a szokás, ha komplikált császár van, ha sima. Természetes szülésnél nem rakják be.]
Mikor összevarrtak, akkor még kb. 15 percet kint voltunk a műtő előtt megfigyelésen, majd vittek le az osztályra. Ott befektettek a műtős szobába 24 órás megfigyelésre. Nem hozták a lányomat csak szülés után 2 órával.
24 óra alatt kb. 3× "láttam", akkor is rám rakták szopizni és ennyi.
Semmit nem láttam belőle, mert nem lehetett a fejet emelni, stb. Nagyon rossz volt.
Második nap, amikor átkerültem a normál szobába, akkor már hoztam magamhoz a megőrzőből (baba - mama "barát" kórház).
Onnantól végig velem volt, kivétel 1 éjszaka, mert akkor rosszul voltam.
Nekem az első sürgősségi volt, nagyon gyorsan zajlott minden, kb 35-40 perc alatt kész is volt. Egyből a műtétes kórterembe vittek és az osztályos nővér felügyeletére bíztak. A kisfiamat 3-4 óra múlva hozták ki megmutatni, kicsit szopiztatni, de igazából csak másnap reggel kaphattam meg kézbe.
Kislányom születésekor legalább 50 percig bent voltam a műtőbe. Akkor is egyből betoltak a kórterembe, de kb 20 perc múlva már be is hozták megmutatni a babámat, és 3 óra múlva már mellém fektették ismerkedni, igaz, hogy csak nővéri felügyelettel, de velem volt 20 percig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!