Spontán szülés vagy császármetszés?
èn eddig egyet szültem simán, de megmondom hogy elötte sem és most sem vagyok császár ellenes.
habár a korház és az orvosom igen így mivel imádtama korházat, megint normálba kell szülnöm.
én is féltem és habár gyors kb 3-4 órás szülésem volt, de egyszer leesett a szívhang nagyon (habár az is vissza jött és utánna jó volt), de a kitolás másfél órás volt. pánikba is estem és már eröm sem volt, nem tudtam mit tegyek pedig mondták, de egyszerüen nagyon rossz volt.
most várom a másodikat, és habár megint meg normálban fogok szülni, de én teljesen megértem ha valaki császáros akar lenni. sok kismama sír nekem hogy sajna a szeme miatt vagy más okból nem szülhet rendesen, én meg bíztatom hogy milyen jó is hogy császározzák. akkor elmondom, hogy nem lesz oxigénhiányos gyereke, nem fog feküdni tehetetlenül a szülöágyon stb...
Bocs, én csak császárral szültem, de kétszer.
Azért azt elmondanám, hogy az elsőnél nagyon megszenvedtem, sokat vajúdtam, de nem tágultam semmit. Így lett császár, de nekem megváltás volt!:)
A másodiknál a dokim nagyon sokáig próbálta a természetes szülést rámbeszélni, de végül belátta, hogy nem fog menni. Rettegtem, hogy megismétlődik, és oxigénhiánya lesz a babámnak az elhúzódó szülés miatt. Bevallom, megkönnyebbültem, amikor megkaptam a progi időpontját. A sors fintora, hogy vele is megindult a szülés előbb, de a lepény is elkezdett leválni, és a heg is szét akart nyílni. Tehát nagy szerencse, hogy nem próbáltuk meg a természetes szülést, így sürgősségi lett. Szóval megéreztem valamit...lehet, hogy Te sem aggódsz ok nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!