Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szép szülésed volt?

Szép szülésed volt?

Figyelt kérdés
szülés

2012. jan. 20. 22:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Nem volt szép. Komplikáció lett, mehettem a császárműtőbe, előtte meg sokat vajúdtam.

De az emlék halványodik, és bár soha nem gondoltam volna, de egyre szebbnek látom, ha visszagondolok rá. Hülye a női agy, de azt hiszem pozitív értelemben. :)

Most már nem a fájdalmat és nehézséget látom, hanem azt hogy milyen szép dolog, amikor megszületik a kicsi. Akárhogy is jött ki. :)

2012. jan. 20. 22:31
 2/19 anonim ***** válasza:
Az első borzalmas volt, nagyon szenvedtem.De a második szépnek mndható, 6 órás vajúdás után kb. 10 perc alatt meglett a kislányom és az orvosom és a szülésznők is azt mondták ilyen szép szülést már régen láttak. erre én is szép emlékként emlékszem vissza és tényleg gyorsan elfelejtettem a fájdalmakat.
2012. jan. 20. 22:32
 3/19 anonim válasza:
Az enyém szörnyü volt.azt azért el kell mondjam,h a fájdalomküszöböm minusz 20!én kistarcsán szültem és nem volt orvosom.rengeteget kinlódtam.rám se tojt senki.ha a férjem nincs ott...soha többé nem szülnék ott.csak a pénz érdekli öket.most 3 hónapos terhes vagyok,a 2es nöin fogok szülni.már a terhesgondozás is álom!mindenkinek ajánlom.
2012. jan. 20. 22:42
 4/19 anonim ***** válasza:
Igen, bár fájt-természetesen-, Hála Istennek semmi baj nem volt sem előtte, sem közben,sem utána, csak azt tudom mondani, hogy mindenkinek ilyen szülést kívánok. Első fájástól számítva 3 és fél órán belül megszületett a kislányom. Azóta is könnybe lábad a szemem, ha eszembe jut, annyira meghat. Remélem a következő is ilyen lesz!
2012. jan. 20. 22:46
 5/19 anonim ***** válasza:
Igen, szép. Utána anyósommal beszéltem először, akit jól letoltam, hogy miért nem mondta, hogy ez ennyire fáj. :) Aztán kis idő múlva már úgy emlékeztem vissza, és emlékszem ma is, hogy ezerszer átélném azt a napot. Borzalmasan fájt, sírtam a nővérnek fájdalomcsillapítóért (nem kaphattam már), de bármikor újra végigcsinálnám.
2012. jan. 20. 23:14
 6/19 anonim ***** válasza:

Az első nehéz volt de szép. 10 óra vajúdás után lett meg a fiam.

A második fiam az első fájástól kezdve másfél óra alatt született meg, doki csak állt mellettem és mondta, hogy lehet nyugodtan kiabálni, de én nem tudtam... :) Annyira könnyen, gyorsan ment, minden vágás, repedés nélkül :) Még a szomszéd szülőszobából is átjöttek gratulálni.

Születése után csak megnézett a doki és utána ülve szoptattam a kicsit :) majd saját lábon felsétáltam az osztályra :)

Csodaszülés volt, mindenkinek ilyen szépen kívánok!!

A harmadik fiam születése borzalmas élmény :(

Nem is a fájdalom miatt...beavatkoztak, gyorsítani akarta a dokim, erre a fájások totál leálltak...oxitocin, 2 órán keresztül folyamatos fájás, baba meg nem haladt előre.

Aztán egy húzta (könyékig benyúlt, a másik meg tolta ki)

A méhlepény nem vált le, altatásban kaparták ki...

Szóval én nagyon szép szülésre készültem,mert tudtam, hogy többet nem fogok szülni, de a dokimnak köszönhetően egy rémálommá vált :(

Persze a baba megér mindent, de a lelkemben azóta sem tudom feldolgozni. Csalódtam magamban, mert nem mertem szólni, hogy 2 ujjnyinál ne repesszen burkot, csalódtam a dokimban, mert most is másfél órás szülést várt tőlem...

2012. jan. 20. 23:15
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Kétszer szültem, mindkétszer itthon. Az első hosszú volt és nehéz, mégis gyönyörű, a babáról és rólam szólt minden, olyan odafigyelést kaptunk, amit sehol máshol nem kaphattunk volna, semmi beavatkozás, hagyták, hogy a pici a saját tempójában jöjjön világra, amint kibújt, azonnal megkaptam, el se vette tőlem többé senki, szopizott, boldogok voltunk.

Második szülésem gyakorlatilag két óra volt csak, ugyanolyan odafigyelésben, szeretetben, irántunk és az esemény iránt tanúsított tiszteletben.

Harmadikat várom, remélem, ugyanilyen szép lesz!

Mielőtt valaki nekem esne: volt a bábánál hordozható ctg készülék, szívhanghallgató, sőt, ha szükséges lett volna, oxigént is tudtak volna adni a babának, vagy bármit, tökéletes biztonságban éreztem magunkat végig és mindkétszer gátvédelemmel szültem, szülés után fél órával törökülésben szoptattam az ágyon, második babóm reggel született, délben a családdal közösen a konyhában ebédeltem, a pici ott aludt mellettem a mózesben... Amikor a kicsi megszületett, akkor ébredt fel a nagyobbom, anyukám áthozta a másik szobába, meglátta a testvérét (két éves volt a lányom ekkor), csak ennyit mondott: nahát, itt az öcsikém! És már bújt is oda hozzánk, ölelte-puszilta a testvérét, olyan boldogság volt ezt megélni!

Mindenkinek ilyen szép szülést kívánok, mint az enyémek voltak! Iszonyú maga a fájdalom, de abban a szeretetteljes, odafigyelő, törődő légkörben maga a csoda.

2012. jan. 21. 08:09
 8/19 anonim ***** válasza:
74%

Gabka! Azért egy ctg készülék még nem mentett meg kisbabát tudtommal, max. jelzi a bajt.

Örülök, hogy szép szüléseid voltak és egészséges gyermekeid születtek.

Az otthonszülés természetes esemény kéne hogy legyen. De orvosi segítségnek is a közelben kell lennie, akár a ház előtt egy mentő, vagy ilyesmi. Remélem ebben az országban is egy napon ez jól fog működni, és nem kell az anyukáknak, bábáknak suttyomban tennie ezt, vagy bűnösnek érezniük magukat.

2012. jan. 21. 09:13
 9/19 anonim ***** válasza:

Igen, szép. Fájt meg minden, de mikor kibújt, csak az járt a fejemben, hogy csak ennyi volt? Nem volt komplikáció, szép, egészséges babám lett. Mondjuk kaptam oxitocint és gátmetszés is volt.

Nekem nem csak az idő szépítette meg a szülést, valóban az volt.

A szülés utáni vizsgálat és a varrás (pedig kaptam helyi érzéstelenítőt) sokkal jobban fájt.

2012. jan. 21. 11:01
 10/19 anonim ***** válasza:

Nem mert a bab korábban jött, és már halott volt. Drukkoljatok, hogy a mostani sikerüljön, mert még mindig nincs rendesen megtapadva. Kicsit kevesebb a baj már mint az előzőnél, de még igy is akad. :(

Többieknek jo szülést kivánok és időben jöjjön a baba.

Akinek megvan gratula a kicsihez :)

2012. jan. 21. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!