Írnátok pozitív császáros szüléstörténeteket?
A kislányom két évvel ezelőtt programcsászárral született, egy nálam fennálló egészségügyi probléma miatt.
Most a második babámat várom, aki február elején fog a világra jönni, szintén császárral
Nekem nem volt rossz élmény a szülésem, és a napokban keresgéltem a neten pozitív császáros sztorikat, de mindenhol csak sajnálkozásba, horror sztorikba, csalódásba botlok.
Nem hiszem hogy mindenki így éli ezt meg, hiszen így is csodálatos kis emberek születnek!
Sziasztok!
Nekem teljesen pozitív élményem van a császármetszésről.
Budapest,Péterffy kórház.
Programozott császármetszés volt,mivel a kisfiam végig ücsörgő pozícióban helyezkedett el a hasamban,és ezen a testhelyzeten soha nem állt szándékában változtatni.Utólag tudom,hogy a köldökzsinór rátekeredett a nyakára,úgyhogy szerencse is volt a császár.
Reggel 7-re mentünk be,a párom végig mellettem lehetett.Az érzéstelenítésnél is ott volt,és a műtétnél is.Kamerázhatta végig az egészet.Nem bírja a vért,mégsem ájult el.Amikor a két orvos szétfeszítette a sebet,akkor kicsit megremegett a keze,de ennyi.Végig mondta nekem mi történik(persze nem a véres részleteket).
Amikor a kötelező vizsgálatokat elvégezték,átadták neki a kisfiunkat.Az egyik ápolónő átvette tőle a kamerát,és tovább filmezte apát és fiát.Sírt a baba,ezért megkérte a páromat az ápoló,hogy gombolja szét a zöld köpenyt,és tegye a mellkasára.A fiunk elhallgatott,apuci pedig annyira meghatódott,hogy nem bírt beszélni a könnyeitől (soha nem láttam még őt könnyezni!). Utána oda hozták nekem is megmutatni.Nagyon szép volt.
A műtét napján már sétáltam,és ülve ettem a vacsorámat.Éjszakára még elvitték a kicsit,csak a 2.naptól volt folyamatosan velem.
A műtét után gyorsan felépültem,nem igazán fájt.
Sok természetes úton szülő nő mond mindenféle hülyeséget a császárosokra, de lehet,hogy csak irigykednek,mert nekünk nem kellett azt a fájdalmat átélni.Semmivel sem érzem magam kevesebbnek náluk.Olyan sokszor olvasom,hogy valaki nehezen dolgozza fel,hogy császáros lesz,nem érzi magát igazi anyának,stb. Ezt csak a sok rosszindulatú természetes úton szülők sulykolják belétek!Ne foglalkozzatok vele.Így is fantasztikus élmény,és szerintem általában oka van!Lehet,hogy ha a fiam megfordul,és megpróbálom megszülni,megfojtja a köldökzsinór.Másnak meg lehet,hogy a komplikációk miatt történne valami baj.Mindennek oka van.Fogadjuk el a dolgokat úgy ahogyan vannak.
Köszönöm a vàlaszt.
Közben sok borzasztó dolgot olvastam a csàszárról... :(
Trombózis, meg h bele lehet halni..jesszus miket írnak..:(:(
Lennék már túl rajta.
Ami késik nem múlik, mert február 9.-én programcsászárral megszületett a kisfiam. 4350 grammal és 58 centivel jött világra, és ez a császár annyira sima volt, hogy el sem hiszem.
A pici fiamat miután lemosták és bebugyolálták odatették a fejemhez (ez a lányomnál nem történt meg). megszaglászhattam a csodás baba illatát, megpuszilgathattam, beszélhettem hozzá kicsit, aztán elvitték az apukájának. A műtét után a folyosón már várt a férjem a kisfiammal, és eltölthettünk pár percet hármasban, mielőtt elvittek az őrzőbe. Szép emlék marad ez a szülés is.
A felépülés gyors volt, és problémamentes. Egyedül a szülés utáni méhösszehúzódások voltak durvák. 3 napig olyan volt, mintha átlag 10 perces fájásokkal vajúdnék. állítólag ez többedik babánál jellemző.
A tejem a 2. nap beindult, és a kisfiam most is kizárólag anyatejes baba. Ismét egy tévhit, hogy császárosnak nem lesz teje. Na tessék!
Mindenkinek akinek valamilyen okból csaszival fog világra jönni a gyereke és rátalál erre a kérdésre, sima, és boldogságos szülést és persze egészséges babát kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!