Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Írnátok pozitív császáros...

Írnátok pozitív császáros szüléstörténeteket?

Figyelt kérdés

A kislányom két évvel ezelőtt programcsászárral született, egy nálam fennálló egészségügyi probléma miatt.

Most a második babámat várom, aki február elején fog a világra jönni, szintén császárral

Nekem nem volt rossz élmény a szülésem, és a napokban keresgéltem a neten pozitív császáros sztorikat, de mindenhol csak sajnálkozásba, horror sztorikba, csalódásba botlok.

Nem hiszem hogy mindenki így éli ezt meg, hiszen így is csodálatos kis emberek születnek!

2012. jan. 13. 21:37
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 éve szültem program császárral, farfekvés miatt. Nagyon nehezen dolgoztam fel, de mire a szülés napjához értem már örültem neki. Időre mentem reggel, fél 7-re, 9-kor már a műtőben voltam. Az egyetlen negatívum az volt, hogy nem tudták beadni a gerincérzéstelenítőt elsőre és nagyon rosszul lettem, majdnem elájultam. De adtak valamit amitől kb 10 másodperc alatt rendbejöttem és onnantól teljesen problémamentes volt az egész. Mikor meglett a fiam a vállamra tették 1 percre, majd miután felöltöztették odadták az apjának 40 percre. Levittek a kórterembe, óránként jött a nővérke vérnyomást mérni, kaptam fájdalomcsillapítót is. 4-kor kiszállítottak az ágyból és el kellett mennem zuhanyozni, majd hozták a fiamat, onnantól kezdve velem volt. 5-kor már sétáltam a gyerekkel a karomban (látogatási tilalom volt és meg kellett mutatnom a családnak legalább ablakon keresztül:) Teljesen jól voltam, csak a felülés nem ment egyszerűen, még jó, hogy vittem be kötelet amit az ágy végére kötöttem, így fel tudtam húzni magam:-)))) Nagyon hamar és szépen gyógyult a sebem, úgyhogy nekem nagyon pozitív volt az egész, annak ellenére, hogy az elején nagyon nehezen fogadtam el, hogy nem tudom rendesen megszülni.
2012. jan. 23. 10:36
 22/39 anonim ***** válasza:
19-es vagyok, az lemaradt, hogy ez kereken 2 éve történt, a Róbert Klinikán.
2012. jan. 23. 10:39
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is pozitív élményem van a császáros szülésemről (persze összehasonlítási alapom nincs, mert csak így szültem még).

Programozott volt, nálam fennálló egészségügyi probléma miatt. Gyorsan megvolt a műtét, és utána nem sokkal odaadták a kisfiamat, aki rögvest elkezdett szopni (szóval nem igaz, hogy ez ilyen szempontból hátrány).

Annyit azért hozzátennék, hogy mikor a műtét után kb. 1 órával közölte a nővér, hogy menjek ki zuhanyozni, annyira fájt a seb, hogy őrület (jókat mosolygok, mikor a „normál” szülés szószólói azzal jönnek, hogy a császár fájdalommentes), és hát utána pár napig még elég ramaty volt, de nem vészes.

Engem lelkileg sem viselt meg, nem vagyok annak a híve, hogy mindenképpen szüljön az ember hüvelyi úton, kockáztatva akár a saját vagy gyereke egészségét…

Nyilván tudom, hogy ez egy hasi nagyműtét, tehát lehetnek komplikációk – ahogy bármilyen műtétnél.

2012. jan. 23. 10:44
 24/39 anonim ***** válasza:
100%
Én 8 éve szültem császárral, 15 óra vajúdás után nem tágultam semmit, akkor döntött úgy az orvos, hogy műteni kell. Nagyon féltem, de profi orvosok és műtősszemélyzet volt, az érzéstelenítést egyáltalán nem éreztem, csak azt láttam, hogy kiemeli a babát, akkor mindketten sírtunk a párommal.A császár után nem tudtam felkelni, mert majdnem elájultam, úgyhogy hagytak.Utána sajnos csak másnap reggel adták oda a babát, addig nem is láttam, a műtétnél a vágás rettenetesen fájt, az első napokban, de aztán minden nap egyre jobb lett. Nekem a lányom születése egy nagyon szép emlék maradt, a fájdalmakat elfelejti az ember hamar.
2012. jan. 23. 11:13
 25/39 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 2. császárom nagyon szép élmény.

Az első annyira váratlanul ért, hogy kisebb sokkot kaptam,de ez egy másik történet.

A 2. babámat programozott császárral hoztam világra, végig mondták, hogy mi történtik, hallottam felsírni, már azelőtt sírt, hogy teljesen kiemelték volna, mondta is a dokim, hogy ilyen nincs:)aztán a fejemhez rakták a még csupa mázas, gyönyörű,egészséges babámat, a legszebb pillanat az életemben.

Gyorsan felépültem és nagyon büszke vagyunk magunkra:)

Bánt, hogy nem tudok természtes úton szüni,de a gyerekeim mindenért kárpotólnak.

2012. jan. 23. 15:43
 26/39 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki megosztotta a történetét. Bízom benne, hogy hasznos lesz mindenkinek, aki olvassa.

Nekem bő két hét múlva meglesz a második babám szintén császárral, és akkor remélem még egy sztorival bővíthetem a sort! :)

2012. jan. 25. 17:02
 27/39 anonim ***** válasza:
várjuk;)addig is minden jót és nagyon szép élményeket majd!!!:))
2012. jan. 25. 17:32
 28/39 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Biztos minden rendben lesz, sok bodogságot és várjuk a beszámolót:)

2012. jan. 26. 13:03
 29/39 anonim ***** válasza:
Jó egészséget és sok boldogságot a babához! Milyen csodás a gyermekáldás, nekünk a második várat magára sajnos, de imádtam terhes lenni! Nagyon sajnálom azokat akiknek nincs gyermekük, a legszebb dolog a világon!!
2012. jan. 26. 13:44
 30/39 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én is február 11-re vagyok kiírva a második picurkámmal. Te hol fogsz szülni? Az első babám is császárral született 3 éve de én nem szeretném megosztani mert nem volt túl jó élmény. Jó hogy feltetted ezt a kérdést.

2012. jan. 26. 18:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!