Egyedül élek, külföldön vagyok és babát várok, egyedül..., de most nem ez a lényeg:) Én azt hittem, hogy végig tudom ezt az egészet csinálni egyedül, de rájöttem, hogy mégsem, nagyon elkélne valaki segítsége, az anyukám az akire mindig számíthatok. De ha most hazamennék nem lenne kavarodás mindenből, vagy más lecsúsztam erről is? 27 hetes vagyok:) De Magyarországon egész más a rendszer és ott van pl. védőnő, itt nincs:S De nem is maradék túl sokat, mert azért én külföldön jobban érzem magam és kb. két hónap után szeretnék visszatérni:) Ez mennyire lehetséges? Tudom Magyarországon ferde szemmel néznek az ilyen kismamákra, akik ennyit variálnak...
Még az egyszeri anyasági segélyről sem, hiszen (gondolom) hitelt érdemlően bizonyítani tudod, hogy 5 hónapot meghaladóan külföldön tartózkodtál.
Nem a variálós kismamákra néznek ferde szemmel, hanem akik nem fizetnek itthon tb-t, adót és úgy jönnek haza szülni, ellátásokat felvenni...
Ja, tb. Fizetsz itthon tb-t? Inkább itt ez lehet a gond.
2011. dec. 20. 12:42
2/12 A kérdező kommentje:
A tb.t nem itthon fizetem...:S
2011. dec. 20. 12:43
3/12 anonim válasza:
Én nem nézek rá 'ferde szemmel', pedig itt ülök a seggemen MO kellős közepén :]]]
Nézd, ha neked ez így kényelmesebb, hogy 2 hónapig anyukád segít, akkor hajrá. Gyere haza.
Intézz el minden papírt, orvosi leleteket, szakvéleményt.
Keress egy olyan repülőtársaságot, aki vállalja, hogy fel enged a repülőre 27 hetesen.
Én nem tudom, hogy milyen 'jogszabályok' vonatkoznak ilyen esetben rád, de én tuti átgondolnám a helyzetet és inkább fizetném édesanyám itt létté, amíg az első nehéz 2 hónapon át nem megyek... már, ha lehetséges az, hogy 2 hónapig el tud szabadulni hozzám.
4/12 A kérdező kommentje:
Most az, hogy mennyi pénzt kaphatok az nem nagyon hat meg:)
5/12 A kérdező kommentje:
A másik galiba, hogy anyukám nem fog repülőgépre szállni, hogy átrepülje az óceánt:(
2011. dec. 20. 12:45
6/12 A kérdező kommentje:
Ennyi válasz érkezett?! Na mindegy, köszönöm szépen mindannyiótok segítségét!
2011. dec. 20. 12:49
7/12 anonim válasza:
Nem tudom, hogy hol elsz de a baratnom most ment haza 32 hetesen szulni Magyarorszagra. Mondjuk ok otthon maradnak egy ideig nalluk mas az ok de o nagyon megbanta, hogy hazament. Eloszor nagyon gazasan bantak vele. lehet pont amiatt amit te magad is emlitettel. Ezert nem birta ezt a stilust es magandokit fogadott. Ez egy fokozattal jobb es nincs is gond de viszont a penze megy ra mint a fene. O azt mondta, hogy inkabb maradt volna a feneken itt kulfoldon ahol ingyen is emberszamba vettek. Teneleg nem akarok senkit megbantani, nem ismerem otthon a rendszert de szo szerint ezeket mondta. Ettol meg nem biztos, hogy egyik orszag jobb a masiknal felre ne ertsetek es ettol meg nem biztos, hogy mindenkinek negativ tapasztalata lesz de o megbanta.
2011. dec. 20. 12:52
8/12 anonim válasza:
Annak nézz utána, hogy a te kinti tb fizetésedet elfogadják-e Mo-on, ha nem, akkor fizess itthon magad után tb-t, 5eFt körüli összeg és akkor nem kell fizetned a szülésért.
Mivel egyedül várod, nincs párod, akkor jöhet még olyan gond, hogy hol a gyerek apja? Ha ismeretlennek jelölöd, akkor nem biztos, hogy fog kapni egyből iratokat, vagy valami hasonló. Ezt a részét nem tudom, de nézz utána.
2011. dec. 20. 13:14
9/12 A kérdező kommentje:
Hát hogyha ennyi bajjal, nyűggel jár, akkor inkább megcsinálom egyedül...
2011. dec. 20. 14:35
10/12 anonim válasza:
Nem tudnád mégis rávenni édesanyádat, hogy repüljön hozzád? Gondolom azért ő is kíváncsi az unokára. Én a helyedben nem jönnék haza, bár nem tudom melyik országban élsz, de az óceánt említetted, így gondolom talán Kanadában, vagy az USA-ban vagy. Szerinem mérlegeld, hogy hol jobbak a körülmények, mármint a kórházi körülmények, szerintem Magyaroszágon nem a legjobbak, hacsak nem magánkórházban szülsz. Szerintem a kutyát nem fogja érdekelni, hogy Te mikor kerülsz a védőnő körzetébe, elköltözni is akkor költözöl el, amikor akarsz. Ha hazajössz, a lényeg szerintem, hogy válassz egy normális orvost, aki még elvállal. Az meg hülyeség, hogy ferde szemmel néznek a variálós kismamákra, tisztelet a kivételnek, de a tapasztalatom szerint mindenkire ferde szemmel néznek a magyar egészségügyben. Én nem vagyok egy variálós, nagyszájú kismama, de szinte mindig mindenhol megszívom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!