Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti már a kórházi csomagba...

Ti már a kórházi csomagba beraktátok a cumit, cumisüveget?

Figyelt kérdés
Első szülő vagyok, ezért nem tudom, hogy kell-e. NYÍREGYHÁZÁN fogok szülni.Ha igen mikor és mivel fertőtlenítsem ki?S a mellszívót hogyan fertőtlenítsem ki, ez a hagyományos kézi, hisz van gumis része is, az bírja a forró vízet? Van inkább jobb a Chicco fertőtlenítő folyadék?Mibe vigyem be, hogy steril maradjon?
2011. dec. 3. 13:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Még bennt a kórházban nem hinném,hogy kell a mellszívó.A baba is megteszi;)Cumisüveget egyáltalán nem kell vinned és otthon se használd még egy jó ideig.A cumi az kórház függő is nem mindenhol engedik a használatát és cumi helyett ott a cicid,úgyis vissza kell hízlalni,majd azt a gyerkőcöt.

Fertőtlenítésre pedig elég egy láboskában vízben jól kifőzni.

2011. dec. 3. 13:22
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ.S a fertőtlenítést hogyan csináljam, mert mindenfélét olvastam. Már felforrt vízbe tegyem bele pár percre a dolgokat? Vagy a cumit, üveget öntsem fel hideg vzzel, s várjam míg felfő a víz?

Amúgy te Nyíregyházán szültél, mert lenne néhány kérdésem?

2011. dec. 3. 13:41
 3/12 anonim ***** válasza:

Nálunk (Szolnok) nem igazán díjazzák, ha ezeket beviszed.

Mivel nálam császárt csináltak, ahol a tejbelövés 3 nappal később indul meg, így megengedték, hogy a mellszívót használjam. Viszont, szigorúan szoptatnom kellett, ami nem volt kérdés! A lefejt előtejet csak akkor adták neki oda, ha nem sikerült jól szopnia. Bimbóvédőt se nagyon szerették, bár abba nem szóltak bele. Ill. nem mindegyik nővér. Én pl. azt használtam, mert egyébként esély nem volt rá, hogy szoptatni tudjam.

Cumit és cumisüveget sem vittem be. Cumit egyedül itthon kapott már, mikor hazajöttünk.

Egyébként az én lányomnál a bent töltött 4 nap így zajlott. Felébredt, átpelenkáztam, megetettem, büfi, majd aludt tovább. Azt hiszem 2× sírt kb. 5 percet, amikor felébredt és épp wc-n vagy zuhanyozni voltam.

Én 3 óránként szoptattam, mert nekem a védőnőm ezt javasolta. Amúgy 3. napra - reggelre - úgy bedurrant a mellem, hogy tejlázzal mentem haza.

Egyik anyukát pedig bent tartottak a gyermekével - előtte szült természetes módon 2 nappal -, mert a gyerek nagyon besárgult. Nem volt hajlandó szoptatni, mert kisebesedett és fájt neki. Ezért ő elektromossal fejt folyamatosan és azt adata oda a gyerekének. Szerencsére nem egy szobában voltunk, de én megőröltem volna az egész napos gépzúgástól és attól, hogy 20 percenként 5 ml előtejjel rohangált a csecsemősökhöz, ráadásul éjjel-nappal üvöltött a gyermeke.

Szobatársam pedig állandóan szoptatta a gyermekét, aminek az lett a következménye, hogyha levette mellről üvöltött a kisfia.

Én azt javaslom neked, hogy legyen kifertőtlenítve vagy apának mutasd meg, hogyan kell és, ha nagy szükséged van rá, akkor beviszi majd neked/nektek!

Amit javaslok még, hogy mellbimbóápolót és bimbóvédőt vegyél és vidd be! Lehet, hogy nem lesz rá szükséged, de sosem lehet tudni. (Én is így jártam..)

Amúgy nem kell mindennek full sterilnek lennie, mert az élet sem az! Nem lesz semmi gondja a babádnak, ha nem steril zacskóban viszi be a párod, hanem kifertőtlenítve egy uzsonna zacsiba vagy a saját dobozába!

Lényeg, hogy igyál sok folyadékot (min. 4-5 liter NAPONTA!) és csak olyat egyél, amit kívánsz!

Könnyű szülést :]]

2011. dec. 3. 13:49
 4/12 anonim ***** válasza:

Ahogy az első írta :)

cumi, cumisüveg a kórházba nem kell, mellszívó sem, de az van bent is a kórházban, ha mégiscsak kellene.

fertőtleníteni legegyszerűbb és legjobb tényleg a kifőzés: 5 percig forrald, aztán hagyd kiszáradni.

a gumis résznek is bírnia kell a forró vizet, ha tartasz tőle, akkor fertőtlenítő folyadékkal is csinálhatod (pl. chicco), csak annak lesz egy jellegzetes szaga.

2011. dec. 3. 13:54
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Első válaszoló vagyok.Nem nyíregyen szültem,hanem Miskolcon,de a legtöbb kórházban hasonlóan működik a szülészet.Átolvastam amiket írtak neked és örömmel látom,hogy kiegészítették még:)

A cumisüveget egyáltalán nem ajánlom,mert cumizavart okoz,vagyis a szoptatással gond lesz akkor.Teáztatni az első hetekben nem kell,az előtej elegendő a szomj oltására.Bennt a korházban amire szükséged lehet,bár érdeklődj utánna,nekünk miskolcon nem adtak tehát vinni kellett

Pelenka

Törlőkendő

Sudocrém(én azt szeretem)

Evőeszköz,Pohár,Betét,és a többi piperecucc.

A szoptatásról:a babát úgy teszed helyesen mellre,ha a hasikája a te hasadhoz simul.Úgy be tudja kapni rendesen a bimbót.Segíthetel is neki úgy,hogy szépen behelyezed a szájába ne csak a bimbit kapja be,hanem az egész udvart is vagyis kb.Nekem kicsi cickóm van így ráharapott az egészre persze akinek nagy van az nem tudja ,na de érted mit akarok kihozni tehát jól kapja be a baba.Sebesedés,mindenképpen lesz a bimbón,hiszen érzékeny rész az.Erre jó tanács a gyakori lemosás ha a tejeddel kened,vagy ha nagyon kisebesedik,akkor sudoval egyéb kenőccsel nyugodtan bekenheted,csak mosd le szopiztatás előtt.

Bármilyen kérdésed lenne akár magával a szüléssel kapcsolatban akár szülés utáni kérdésben /pl.gátseb /nagyon szívesen válaszolok neked.

Az első gyermekemet császármetszéssel hozták világra a másodikat pedig simán szűltem így tapasztalatom ebből is abból is van.:)

2011. dec. 3. 14:22
 6/12 anonim ***** válasza:
Én Szombathelyen szültem.És én vittem magammal cumit is.Nem bántam meg.Mert császárral szültem,nehezen tudtam mozogni a kislányom meg éjjel óránként kelt.Beadtam neki így max 2 órát kihúztunk.Őszintén szólva nem érdekelt mit mondanak a csecsemősök,csak éjjelre adtam be neki.Azt hozzá kell tennem hogy a tejem nem indult be(később se:( Valószínű ha lett volna tejem akkor nem kellett volna a cumi.
2011. dec. 3. 17:10
 7/12 anonim ***** válasza:

Én nem vittem se cumit, se cumisüveget. Viszont a mellszívó jó lett volna, mert nagyon sokat aludt a lányom és azt mondták ne ébresszem. A mellem viszont feszült, a kórházban meg minden mellszívó használatban volt.

Bimbókrémet tényleg vigyél be, mert nagggggyon fog fájni a bimbód.

2011. dec. 3. 21:23
 8/12 anonim ***** válasza:
Off: Ha szoptatni akarod a babát akkor minek a cumisüveg? Mit adsz neki belőle??
2011. dec. 3. 21:42
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem meg kérdezd! Én pl. Kecskeméten fogok szülni, nálunk mondták,hogy vigyük a mellszívót, bimbóvédőt! Szóval kórháza válogatja!
2011. dec. 4. 08:17
 10/12 anonim ***** válasza:

Én nem vittem cumisüveget, pedig nagy szükség lett volna, mert nem tudtam szoptatni. A korházi fejöt használhattam, de cumisüveget nem, egy pohárba öntöttem a tejet, még azt se engedték h kifertötlenitsem a " kedves" növérek azt mondták abbol itassam meg az 1 napos babámat, majd hozzámvágtak egy injekciós fecskendöt, így tudtam etetni 4 napon át. Senkinek nem kivánok ilyen napokat. - hála a salgótarjáni " bababarát" kórháznak...

Remélem máshol jobb a helyzet.

2011. dec. 4. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!