Lehet be vinni cumisüveget, cumit a babának?
Sote II. Én vittem. Senki nem szólt, sőt! Mivel adják a cukros vizet, van nekik cumisüvegük, de az a nagyon régi, kis üvegcse, rajta meg egy gumikesztyű egy ujjához hasonlító ósdi fej. Ömlik belőle a gyerek nyakába a cucc!
Arról nem beszélve, hogy vannak babák, akik már a kórházban is tápszeres kiegészítésre szorulnak.
Sosem tudhatod, inkább tedd el, nem nagy súly a táskában! Ha kell, előveszed, ha nem, akkor nem.
A cumi nekem szintén jól jött, mert így nyugodtan el tudtam menni zuhanyozni, a lányom elszopogatta addig a cumit, nyugodt volt, nem sírt.
Hozzáteszem, hogy nem lett sem cumizavaros, sem egyéb.
4 hónapos korában önállóan leszokott róla, amikor jött a foga.
Azóta sem kéri, jövő hónapban 2 éves lesz.
Most a tesót Székesfehérváron szülöm majd, de oda is viszek cumit is, üveget is. A táskában elfér.
A Sote II-n is 24 órát veled lehet a baba, mégis adnak.
Amúgy meg tehettem én két óránként a lányomat cicire! Egy hetet voltunk benn, mégsem tudott rendesen szopni, a tejem is későn indult be,...
Lehet bababarát bármennyire egy kórház, ha a körülmények összejátszanak!
Mivel tejem nem volt, kapott a lányom cukros vizet, semmi baja nem lett. Egészséges, gyönyörű, kortársait bőven meghaladó értelmi képességű kislány. Ráadásul ő nem került a kékfény alá, a szobában meg több gyerek is besárgult, mert csak erőltették, erőltették a szoptatást, hiába nem volt tej, mert ők bizony nem adnak ám vizet! Én is erőltettem, mindent igyekeztem megtenni a szoptatás érdekében, mégsem úgy jött össze, ahogy akartam. Viszont kapott a lányom vizet, ezáltal a szervezetéből hamarabb kiürült a bilirubin.
"Élettani sárgaság, melynek az az oka, hogy az újszülött vörösvértestjeinek egy része a megszületést követõen 2-3 múlva szétesik, és a máj csak lassan tudja ezeket feldolgozni. Ettöl az újszülött aluszékonnyá válik. A születés utáni 3. nap táján kezdõdik és kb. 1.5 hetes korra elmúlik.
Kezelése: A besárgult újszülöttnek sok folyadékra van szüksége, ezért rendszeresen fel kell õt ébreszteni a szoptatáshoz. Ügyeljünk, hogy 4 óránál többet ne aludjon és megfelelõ mennyiségû anyatejet szopjon. Próbáljuk meg a szoptatás ideje alatt ébren tartani pl.maszírozzuk a talpát, csipkedjük finoman az arcocskáját. Ha nem szopik elegendõ anyatejet próbáljuk megkínálni forralt lehûtött vízzel esetleg enyhén cukros vízzel (a cukrot forraljuk együtt a vízzel). A sárgaság oldódása után a cukrot hagyjuk el! "
Én sem veszekedni akartam. :)
Csak leírtam, hogy mire mentem én a 24 órás babás együttléttel, meg a többivel.
Most a második babánkat nem a SOTE II-n szülöm majd, de okvetlenül viszek cumit és üveget is, mert annyira kis helyet foglal, hogy kár lenne itthon hagyni! Pont ezért teszek be pl. mellszívót is, tejszaporításra bogyót vagy teát, kispárnát,... Vannak dolgok, amiket inkább elcipelek, mint apát ugráltassam vele (hát még ha sokszor tudná, hogy mit is akarok!). Ha nem kell, annál jobb! Akkor megsétáltattam. ;)
Minden jót nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!