Szopós babának mikor adhatok először cumisüveget, hogy ne alakuljon ki cumizavar?
Sajnos ezt nem lehet előre kiszámítani.
Ha a babád szopási technikája jó, és már be van biztosítva, akkor nagy eséllyel nem lesz gond.
Két hónaposan kezdtem mindkét gyerekemnél, de csak alkalomszerűen, max. napi egy szopit kaptak mástól, így 4-5 órám felszabadult.
Nekünk ennyitől nem lett bajunk, 20 hónapos korukig szoptattam mindkettőt.
Az első hónap a legkritikusabb, de ha van rá hajlama, akkor bármikor kialakulhat. Előre nem lehet megmondani.
Két tippem van:
Vagy alapból ne üvegből adjátok neki a tejet, hanem más szopibarát módon (ha a baba is elfogadja), vagy nagyon legyél résen az üveg mellett és amint észleled, hogy lanyhul a szopija, azonnal váltsatok másra.
Remélem, hogy nem lesz gond!
Én 4 hetesen adtam a fiam szájába cumit, mert rajtam akart cumizni, de onnan jött a tej és ha jól lakott az már nem volt jó, így sírdogált. Szóval jött a cumi, semmi baja, nem nagy cumis, inkább alváshoz kell, viszont igazi kis cicikirály. Most lesz 6 hónapos, a cumisüveget el sem fogadja pohárból iszik!
De ez nagyon babafüggő. A lányom pl totál cumizavaros volt, 3 hónaposan már nem is cicizett, fejtem neki.
Bízzál benne, hogy nem lesz semmi gond!
Szia!Pótolnom kellett kisfiamnak úgy 1 hetes korától és mái napig szopizik(2 éves) az én tanácsom kis lyukú etetőcumi.....bár én úgy etettem hogy cici,tápszer,cici!De vagy 6-7 hós koráig kizárólag 1 lyukú etetőcumit használtam(avent)
remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!