Érdemes a kórházba szüléskor cumisüveget is bevinni?
a védőnőm azt mondta hogy semmiféleképpen ne etessem/itassam cumisüvegből. Ez rendben is van, mindenképpen szoptatni szeretnék. De sok helyen olvastam hogy a kórházi cumisüvegtől szájpenészt kaphatnak a picik.
Ti vittetek be cumisüveget?
De ha nem akarod cumiztatni, nem fog szájpenészt kapni!
Én csak cici adtam neki, sőt, már másfél éves és még sosem látott cumisüveget!
Szia.
Ahol én szülök (János kórház),a listájukon van 2 cumisüveg.Én sem szeretném neki adni,de gondolom azért kell,hogyha nem tudsz szoptatni,tudjanak miben enni adni neki.
Én vinnék! Nem minden kismama oly szerencsés hogy 2-3 nap alatt belövel a teje és van olyan is akinek nincs előteje.Ilyenkor hiába minden, akkor is adnak neki pótlást.Jobb ha saját üvegből kapja mint a korháziból.
Első babámat rendesen tömték az első 2 napon.Akkor álltak le vele mikor etetésenként 50-60g.szopizott. A másodikért közelharcot vívtam a csecsemőssel,mert nem akarta elhini hogy etetésenként 30-40g előtejet szívott a tejbelövelésem elött! Aztán !csak vizet! adtak neki és lett is szájpenésze!
Most várom a harmadikat és tuti viszek üveget és fejőt is a biztonság kedvéért.Inkább álljon ott magában.
mellfejőm sajnos nincsen, majd vesz egyet a párom ha szükség lesz rá a kórházban.
De cumisüveget mindenképpen viszek be.
köszönöm a válaszokat
Szájpenészt nem gondolom, hogy a kórházi cumisüvegtől kapott akármelyik baba is. Szerintem lehet tisztábbak( alaposabban ki vannak sterilezve) mint az otthoniak.
Az én babám kapott pótlást a kórházban ottani cumisüvegből, mégse lett szájpenésze. Tudom, hogy furán hangzik a példa, de pl. műtéthez sem viszel be magaddal szikét, hogy ne a kórházit használják. Pedig azok se mind egyszer használatosak, szóval lehet előtte mást vágtak vele, csak utána sterilizálták. Bocs a durva példáért.
Nálunk Debrecenben szóba sem került, hogy saját cumisüveg is kell a kórházba.
Amúgy ápolónő vagyok és 38 hetes km
Én nem akartam a kislányom cumira szoktatni,de 3. nap már a nővérek könyörögtek,hogy hozassak be a lánynak cumit,mert egyfolytában sírt.Onnantól semmi gond nem volt vele.
A szobatársam hozott magával cumisüveget,és jól tette,mert míg nem jött meg a teje,glükózzal kellett itatni a kicsit,de kanállal nem ment neki.Egyáltalán nem okozott zavart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!