Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Érdemes a kórházba szüléskor...

Érdemes a kórházba szüléskor cumisüveget is bevinni?

Figyelt kérdés

a védőnőm azt mondta hogy semmiféleképpen ne etessem/itassam cumisüvegből. Ez rendben is van, mindenképpen szoptatni szeretnék. De sok helyen olvastam hogy a kórházi cumisüvegtől szájpenészt kaphatnak a picik.

Ti vittetek be cumisüveget?

2009. dec. 20. 15:55
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Melyik kórházba mész szülni? Eddig,ahol én szültem a baba végig veled volt és egyáltalán nem jutott kórházi cumisüveghez.Úgyhogy én nem viszek és nem is vittem. 34 km
2009. dec. 20. 16:06
 2/20 anonim ***** válasza:
77%

De ha nem akarod cumiztatni, nem fog szájpenészt kapni!

Én csak cici adtam neki, sőt, már másfél éves és még sosem látott cumisüveget!

2009. dec. 20. 16:07
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Ahol én szülök (János kórház),a listájukon van 2 cumisüveg.Én sem szeretném neki adni,de gondolom azért kell,hogyha nem tudsz szoptatni,tudjanak miben enni adni neki.

2009. dec. 20. 16:15
 4/20 A kérdező kommentje:
Szent Imre kórházban fogok szülni
2009. dec. 20. 16:17
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Én vinnék! Nem minden kismama oly szerencsés hogy 2-3 nap alatt belövel a teje és van olyan is akinek nincs előteje.Ilyenkor hiába minden, akkor is adnak neki pótlást.Jobb ha saját üvegből kapja mint a korháziból.

Első babámat rendesen tömték az első 2 napon.Akkor álltak le vele mikor etetésenként 50-60g.szopizott. A másodikért közelharcot vívtam a csecsemőssel,mert nem akarta elhini hogy etetésenként 30-40g előtejet szívott a tejbelövelésem elött! Aztán !csak vizet! adtak neki és lett is szájpenésze!

Most várom a harmadikat és tuti viszek üveget és fejőt is a biztonság kedvéért.Inkább álljon ott magában.

2009. dec. 20. 16:25
 6/20 A kérdező kommentje:

mellfejőm sajnos nincsen, majd vesz egyet a párom ha szükség lesz rá a kórházban.

De cumisüveget mindenképpen viszek be.

köszönöm a válaszokat

2009. dec. 20. 16:31
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Szájpenészt nem gondolom, hogy a kórházi cumisüvegtől kapott akármelyik baba is. Szerintem lehet tisztábbak( alaposabban ki vannak sterilezve) mint az otthoniak.

Az én babám kapott pótlást a kórházban ottani cumisüvegből, mégse lett szájpenésze. Tudom, hogy furán hangzik a példa, de pl. műtéthez sem viszel be magaddal szikét, hogy ne a kórházit használják. Pedig azok se mind egyszer használatosak, szóval lehet előtte mást vágtak vele, csak utána sterilizálták. Bocs a durva példáért.

Nálunk Debrecenben szóba sem került, hogy saját cumisüveg is kell a kórházba.

Amúgy ápolónő vagyok és 38 hetes km

2009. dec. 20. 18:56
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja, utolsó vagyok. És aki vitt be cumisüveget, az hogy oldotta meg annak a sterilizálását? Vagy azt a csecsemősök végzik?
2009. dec. 20. 18:57
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Én nem akartam a kislányom cumira szoktatni,de 3. nap már a nővérek könyörögtek,hogy hozassak be a lánynak cumit,mert egyfolytában sírt.Onnantól semmi gond nem volt vele.

A szobatársam hozott magával cumisüveget,és jól tette,mert míg nem jött meg a teje,glükózzal kellett itatni a kicsit,de kanállal nem ment neki.Egyáltalán nem okozott zavart.

2009. dec. 20. 19:22
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen, vigyél mindenképp!
2009. dec. 20. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!