Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Érdemes a kórházba szüléskor...

Érdemes a kórházba szüléskor cumisüveget is bevinni?

Figyelt kérdés

a védőnőm azt mondta hogy semmiféleképpen ne etessem/itassam cumisüvegből. Ez rendben is van, mindenképpen szoptatni szeretnék. De sok helyen olvastam hogy a kórházi cumisüvegtől szájpenészt kaphatnak a picik.

Ti vittetek be cumisüveget?

2009. dec. 20. 15:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Én Pécsett szültem szoptatáspárti klinikán. Itt pohárból kapták a babák a pótlást, hogy ne zavarjanak be a szoptatásba. Kizárólag a gyerekorvos javaslatára lehetett cumisüvegből etetni, itatni. A poharak és mellszívók mindig steril, lezárt zacskóban voltak, azoktól nem lehetett szájpenészt kapni.

Érdemes rákérdezni a kórházban, hogy használhatsz-e egyáltalán cumisüveget.

2009. dec. 20. 19:44
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
A Szent Imrében szültem, ott cukros vizet kapott, amíg nem indult meg a tej. Kórházi üvegből, nem lett szájpenészes.
2009. dec. 20. 21:49
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is pohárból itatták őket cukros vízzel. De nekem volt előtejem, úgyhogy a babám nem fogadta el. 20 ml-t szopott, azt mondták, hogy az előtejből nagyon jó. Mégis lett szájpenésze. Állítólag azt szüléskor kapják el, ha az anyának van valami gombás fertőzése. Ami terheseknél igen gyakori. Nekem szerintem volt. Mondtam is a dokinak, hogy viszketek, de azt mondta, hogy nincs semmi bajom, ez csak a terheshormonoktól van. A 2.nál lehet, hogy ragaszkodni fogok hozzá, hogy vegyen kenetet, ha ilyen bajom lesz. Marha nehezen tudtuk a babámat kikezelni belőle.
2009. dec. 20. 22:23
 14/20 anonim ***** válasza:

Nálunk pohárból itatták a csöppségeket. Vittem cumisüveget és mivel egész bent tartózkodásunk alatt kellett neki pótlást kérnem azt cumisüvegből kapta meg, mert a pohárból állandóan nyakon öntöttem szegénykémet.

Nem állt le emiatt a cicizésről. Szerintem legyen ott nálad, nem foglal sok helyet.

2009. dec. 21. 16:18
 15/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!!
2009. dec. 21. 16:31
 16/20 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy belekérdezek, de akik vittetek be cumisüveget azt hogy sterilizáltátok?

38 hetes km

2009. dec. 21. 17:29
 17/20 anonim ***** válasza:
Én vittem és most is fogok vinni, mert különben ha éjjel sír, akkor cukros vizet adnak a kórházi cumisüvegből (SOTE II.). Mivel császáros voltam, így a babám nem velem volt első két éjjel, mindig lefejem az éjszakai adagot (vittem mellszívót is). Fertőtlenítésről kérdezett valaki: Fertőtlenítettem a mellszívót is és a cumisüveget is. Van ahol a kórház fertőtlenít(ezt informáld le előre), de ezt előre nem tudtam, ezért én vittem egy nagyobb mikróedényt és sterilizáló tablettát (utasítások a dobozán vannak). Előtte meg elmosogattam saját magam (vittem saját szivacsot és egy pici adag mosogatószert).
2009. dec. 21. 19:32
 18/20 anonim ***** válasza:
Én vittem sterilizáló folyadékot.
2009. dec. 21. 20:39
 19/20 anonim ***** válasza:
Ha cumosüvegből eteted a babád, nem fog szopni. Sokkal könnyebben kiszívják mint a mellből és nem fogadja majd el a melled. Ez pedig ahhoz vezet hogy el fog apadni a tejed. Semmi értelme cumisüveget kórházba vinni. Ott ugyanis üves kispohárból etetik meg azokat a babákat akik nem szopnak. Az újszülötteknek megvan még ez a reflexe, hogy tud kortyolni.
2009. dec. 22. 07:54
 20/20 anonim ***** válasza:
Én nem vittem, és nem is engedtem, hogy cumiztassák. A cicid épp elég neki, ha mégse, vagy valami gond volna, és hirtelen kéne, a kórházakban van kincstári végszükségre.
2009. dec. 23. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!