Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért mondják sokan, hogy a...

Miért mondják sokan, hogy a természetes szülés olyan nagy élmény?

Figyelt kérdés

Simán szültem, 12 órát vajúdtam, végig oxitocintkaptam, 1 perces fájások az utolsó három órában. Aztán szülés, méhszáj és gátrepedés, gátmetszés. A kisfiam nem sírt fel, elvitték rögtön én meg annyira ki voltam merülve, hogy csak annak örültem, hogy vége. Utána csak kicsit láthattam a babámat. Persze másnapra már jobban voltam.

DE, a császármetszésnél is rögtön megmutatják a babát, sőt miután beviszik a kismamát az örzőbe, rögtön hozzák a babát szopizni. Szóval nem értem miért mondják, hogy mekkora élmény a sima szülés.

2011. nov. 24. 22:22
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon féltem a szüléstől,de szóba se jöhetett programozott dolog. Egyszer fordult meg a fejemben,h lehet,h jobb lenne,ha császárral szülnék! Persze,amikor eljött az idő,ilyen eszembe sem jutott. Hajnal 3-kor jöttek a fájások,rögtön 5 percesek,még letusoltam,pakoltam stb. 5-kor értünk a kórházba, már 7cm-re ki voltam tágulva. A szülőágyon akkora fájdalmaim voltak,h 2x hánytam. 7-kor úgy volt,h megcsászároznak,mert lassult a baba szívverése,én akkor nagyon megijedtem, csak láttam,h kb. 4 orvos tanakodik,mi legyen. Akkor jött az első tolófájás, majd még egy és a 3.-ra kint is volt a babám!!! Hatalmas megkönnyebülést éreztem, és egy csodát tartottam a karjaimban! A tolófájások nem is fájtak, inkább a vajúdás volt rosszabb,mint maga a kitolás! Hihetetlen büszke voltam akkor magamra, h első babásként 3 óra alatt világra hoztam a kislányunkat 7:48-kor! :) Nem mondom,h az egész szülés hatalmas élmény volt, de maga a tudat,amit véghezvittem,nekem is hatalmas erőt ad! A gátmetszés és burokrepesztés nem volt érezhető, így maradandó rossz élményem egyáltalán nincs. Én csak neten néztem császárról videót,de elég ijesztő volt! 5 hós baba anyukája
2011. nov. 26. 12:31
 22/29 anonim ***** válasza:
1. szülésem halvaszülés volt, 2.-nál végbelem is szétszakadt, borzasztó fájdalmaim voltak. Nem értettem én sem hogy miért mondják azt hogy élmény. Rettegtem mikor újra terhes lettem. Erre föl olyan gyors és könnyű szülésem volt, hogy 3 óra után már fickándoztam. 4. szülésem is gyors volt de ezt szenvedtem meg a legjobban,(bár ez után sem voltak fájdalmaim különösebben) de mivel nagyon várt baba volt olyan eufórikus boldogság volt rajtam hogy leirhatatlan. Tehát az utolsó két szülésemnél már tudtam milyen az az élmény, és bizony most is sokat gondolok rá, kár hogy több gyerkőcöt már nem tervezünk hogy újra ezt átélhessem.
2011. nov. 26. 15:29
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Az mondja ezt,akinek tényleg nagy élmény volt,minden rendben ment.Szerencsére én is ezt mondom,mert igaz oxival vajúdtam végig,de 5 óra alatt megszületett a lányom,nem volt olyan vészes mint ahogy engem beijesztettek vele,és apás szülés volt,már alig várom a következőt,ahol remélem szintén megint minden rendben lesz.Sajnálom,hogy neked így alakult.
2011. nov. 26. 20:21
 24/29 anonim ***** válasza:

minden simán ment mindkét szülésemnél, és tényleg nagy élmény volt! Kinkeservvel - mert azért fájt - könnyel-verítékkel életet adtam - és nekem ez hőstett!! :) Akárki akárhogy gondolja!

De az hogy fájt, az elfelejtődik, de az a pillanat, a megkönnyebbülés, hogy már a teste csúszik ki- és hogy utána a fájást is mintha elvágták volna- és sose lett volna, és a kis kapálózó, ragacsos sírós testet rádrakják, na ez marad meg. Aki ott volt benned 9hónapig- és akkor abban a pillanatban ott a nagy találkozás! Igenis óriási élémnyként éltem meg, és várom a harmadik szülést is, még kb 3hónap!

:) Boldog vagyok akkor is, ha visszgondolok rá!

2011. nov. 27. 14:17
 25/29 anonim ***** válasza:
Csaszarral szultem es nagyon jo elmenykent maradt meg az egesz. Nem tudom milyen erzestelenitest kaptam gerincbe, de emelhettem a fejem, nem remegtem utana. Mondjuk 5 perccel beadas utan hanytam, ez volt az egyetlen mellekhatasa. 1.5 ora mulva tudtam mozgatni a labam. Baba vegig velem volt, egyutt toltak ki minket a mutobol. Kateter volt bennem ket napig a toxemia miatt, igy nem tudtam mozogni, felkelni, de a noverek segitettek odaadni illetve elvenni a babat. Bar ebben a ket napban szinte egesz nap rajtam volt a gyerek. Szamomra kiderult a 3.5 oras vajudas alatt, hogy nem birom a fajdalmat, igy orultem, hogy csaszar lett. Bar meg mindig nem tokeletes a sebem 8 hettel a szules utan.
2011. nov. 27. 14:19
 26/29 anonim ***** válasza:

Nagyon pozitívan álltam hozzá a szüléshez, mindenki bolondnak nézett, de én már VÁRTAM! A nagy napon fel se fogtam, hogy már vajúdok, annyira nem volt vészes. Mire a kórházba értünk, már 8 cm-re kitágultam, a következő 45 percben még 2 cm-t, így már nyomhattam is. El se hittem, hogy ennyi az egész, bár persze akkor már nagyon-nagyon fájt...

Aztán végül 2 órás lett a kitolási szakasz, borzasztó élmény volt számomra, azt hittem, sosem lesz vége, mondták, hogy átlagon felüli a babám buksimérete - már UH-n is látszott 2 nappal előtte, de végül kiderült, még nagyobb.

Minden pillanatban azt vártam, mikor tolnak a műtőbe, mert láttam a doki arcán is az aggodalmat. De nem műtöttek, meg kellett szülnöm. 2 órát nyomtam úgy, mintha kakilnék, ennek köszönhetően 3 hónapig húzodott el a végbélrepedésem gyógyulása (+ záróizomgörcs folyamatosan), na nekem ez az, amiért nehezen szánnám rá magam egy kistesóra!

Szülés után babám is nagyon kimerült, csak nyöszörgött a hasamon, én meg csak annyit fogtam fel az egészből, hogy istenem, el se hiszem, hogy vége, túlvagyok...

Babámat rögtön vitték el, és nem is hozták vissza, ment az intenzívre.:( Vizes volt a tüdeje és szapora volt a légzése még órák múlva is.:( Mindenféle csövet kötöttek rá napokig, megszúrkálták mindenhol - nekem ez egyáltalán nem volt nagy élmény.:(

Persze, igaz, amikor kicsusszant és megláttam, az felejthetetlen pillanat volt!!!, de az utána következő 3 hónap nekem a folyamatos borzalmakról szólt. Most 7 hónapos a kisfiam, és az első 3 hónap szinte kimaradt az emlékezetemből.:(

Nem a szülés miatt, hanem emiatt a 3 hónap miatt gondolom úgy, hogy jobb lett volna a császár! És akkor is nagyon-nagyon örültem volna Neki.

2011. nov. 28. 07:54
 27/29 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: 7 hónapos a babám, de a mai napig kezelnem kell a végbél-problémámat.:(
2011. nov. 28. 07:57
 28/29 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó, az első babámnál (császár) nálam is kiesik az első 3 hónap :( Nézem a fényképeket és egyszerűen nem is emlékszem... Teljesen kiborít :(
2011. nov. 28. 10:28
 29/29 anonim ***** válasza:

Hú, ennyire elhúzódott a seb-gyógyulásod?:O

(Eddig mindig csak olyan sztorikat hallottam, hogy igaz szülés után közvetlenül nehezebb a császárosoknak, fel sem bírnak ülni, de aztán pár hét és minden OK.)

2011. nov. 28. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!