Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Oxitocinnal vagy nélküle? Ki...

Oxitocinnal vagy nélküle? Ki hogy szült?

Figyelt kérdés

Én kaptam,de utána nagyon bedurvultak a dolgok...szerintem nem tágultam rosszul(így utólag).este 10 re voltunk bent a kórházban, akkor 1 ujjnyira voltam tág, éjfél körül 3-ra, ekkor kérdezte a doki adjon-e, és mivel nem tudtam hogy szeretnék-e így kaptam...háromnegyed 2re megszületett a fiam, csak 15 perc volt a kitolás, de az rettentően fájt...kicsit szét is estem az első nyomás után, úgy nyugtattak a szülésznők.Ezt így utólag nagyon szégyenlem:(

Több ismerősöm volt, akik nem kaptak, elmondásuk szerint nem volt olyan durva, de hosszabb volt a kitolás...

azon gondolkoztam következő babánál hogy legyen...Legyek határozott és ne kérjek?

Kinek mi vált be?

2011. szept. 26. 14:45
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Én igaz tág voltam, de végig azt írták a papíromra, hogy fájás gyengeségem van, de ezt én sem értem, mert az elején még valahogy kibírtam, de utána egyre kibírhatatlanabb volt, nagyon fájt, mégis azt mondták, hogy alig van... számomra érthetetlen. Írtam már, kaptam oxit és akkor kész, elviselhetetlen volt, edaval is. Szóval, szerencsére az orvos megengedte, hogy megpróbáljuk anélkül és bár kicsit hosszabb volt (nem tudom mihez képest, mert az oxi lezárása után úgy 2 óra múlva meglett a baba), de elviselhetőbb. Összesen 16 óra. Ha meg lehet beszélni az orvossal és engedélyezi anélkül, akkor mindenképpen anélkül, szó sem róla!
2011. szept. 29. 17:47
 32/38 A kérdező kommentje:

Köszi nektek is.

Persze, ha valaki nagyon nem tágul, akkor normális hogy kap, de ezek szerint több esetben adják, mint ahogy szükség lenne rá...minden esetre ez a sok hozzászólás elég tapasztalat nekem, hogy legközelebb ne kérjek:)Legalábbis amíg lehet:)

2011. szept. 29. 20:06
 33/38 anonim ***** válasza:
nekem nem volt választásom.mivel nem tágultam redesen így kaptam oxit,méghozzá 2 zacskóval.de így is 12,5 órát vajúdtam.szóval nálam semmit sem gyorsított fel csak piszok erős fájásaim voltak.
2011. szept. 30. 20:05
 34/38 anonim ***** válasza:

Nekem az elsővel adtak, mivel elfolyt a magzatvíz, és zöld volt, de nem voltak fájásaim. 3 órát vajúdtam, de egyből fél percesekkel indított. Iszonyú volt, azt hittem nem élem túl. A kitolás ahhoz képest már semmi sem volt.

A második szülésem indult magától, enyhe kis fájásaim voltak 1,5 órát vajúdtam és meglett. Össze sem lehet hasonlítani.

A kitolás nekem is hosszabb volt a másodiknál, és jobban is fájt, mint az elsőnél. De nem hiszem, hogy az oxitocin miatt, inkább azért mert csináltak gátvédelmet.

Ha nem muszáj inkább ne kérj.

2011. szept. 30. 21:25
 35/38 A kérdező kommentje:

köszi nektek is.

Kedves utolsó, és megérte azért a gátvédelem?Mármint utána jobb volt?

2011. okt. 1. 20:17
 36/38 anonim ***** válasza:

Szia!

Látom sokan írtak már de megosztanám a friss oxis "élményem én is. Szerdán született a babóm. Szóval már előtte nap voltak rendszeres fájásaim de nagyon gyengék, mivel már túlhordtam 4 nappal, így szerda reggel öt perceseknél bementünk a kórházba. Eddigre voltam bő 1 ujjnyi. Előkészítettek beöntés stb utána nst ctg-re raktak de amint felfeküdtem az ágyra ezek az enyhe fájások is elmúltak. Kb 45 perc után mondta a doki hogy akkor legyen oxi. Hát megijedtem piszkosul.. negyed óra múlva már a falat kapartam újabb fél óra múlva már 4 ujjnyi voltam szinte folyamatosan fájt.A doki még kiment én meg kiabáltam utána hogy ne menjen sehova mert jön a baba. Még két fájás volt és már jött a toló, a doki épp csak visszaért, szó szerint úgy kellett már feldobni az ágyra, 10.45 kor néztem az órára, 10.47kor már a hasamon volt a baba. Összesen 1 óra volt az oxitól kezdve, de ezerszer durvább volt mint az első szülésem, ami simán ment de igaz 8 óra alatt. Szóval gyorsan túl voltam rajta de nagyon nagyon fájt.Persze a lurkó kárpótol minden fájdalomért.

2011. okt. 2. 12:22
 37/38 A kérdező kommentje:

köszi neked is!

Hát öszintén, lehet hogy bevállalok megint 7-8 órát, csak ne fájjon annyira.

Az se jó, ha 1-2 óra de az ember azt hiszi, hogy ott marad...

Amúgy mi is most tervezzük a 2. babát:)

2011. okt. 2. 13:19
 38/38 anonim ***** válasza:
Én is majdnem ugyanúgy szültem mint Emiladri.:-)Az oxis fájás nagyon durva.Már alig látok a fájdalomtól és csak azt várom h legyen vége,miközben az ágy szélét markolom.Aztán épphogy túl vagy egyen,jön a következő.Én ezt az érzést soha nem felejtem el.
2011. okt. 2. 23:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!