Oxitocinnal vagy nélküle? Ki hogy szült?
Én kaptam,de utána nagyon bedurvultak a dolgok...szerintem nem tágultam rosszul(így utólag).este 10 re voltunk bent a kórházban, akkor 1 ujjnyira voltam tág, éjfél körül 3-ra, ekkor kérdezte a doki adjon-e, és mivel nem tudtam hogy szeretnék-e így kaptam...háromnegyed 2re megszületett a fiam, csak 15 perc volt a kitolás, de az rettentően fájt...kicsit szét is estem az első nyomás után, úgy nyugtattak a szülésznők.Ezt így utólag nagyon szégyenlem:(
Több ismerősöm volt, akik nem kaptak, elmondásuk szerint nem volt olyan durva, de hosszabb volt a kitolás...
azon gondolkoztam következő babánál hogy legyen...Legyek határozott és ne kérjek?
Kinek mi vált be?
Én kaptam oxit, viszonylag gyorsan megszültett a babám (reggel ötkor mentem be, tíz óra körül éretem azt, hogy most akkor lekaparom a falat), és háromra lett meg a babó (első gyerek).
Kértem epidurált, így sokkal jobb volt. Következő gyereknél is kérni fogok epidurált, oxitocint csak akkor, ha nem tágulok legalább olyan ütemben, mint az előző szülésemnél.
Érdekes a kérdés, mert engem pl nem kérdeztek meg,hogy kérek-e?!
Kaptam, mert úgy ítélték meg,hogy kell.
Reggel 10-kor 3 ujjnyi méhszájjal mentem be (de már a 32. héttől 2 ujjnyira nyitva volt), és után ais jól tágultam, csak a méhnyak vagy mi a szösz nem akart eltűnni/elsimulni. Azt a doki feltolta (ez a legfájdalmasabb "élményem" a szüléssel kapcsolatban,aztán pedig megállapították hoyg részleges fájásgyengeségem van, és bekötötték,fokozatosan emelték.
Nekem elég elhúzódó szülésem volt, nem emiatt, hanem más komplikáció miatt, és bár tényleg bedúrvultak a dolgok az oxitocyn után, yorsabban akkor sem mentek a dolgok.
Pl én azt hittem,hoyg a kitolás az már csak egy pár perces dolog, ehez képest nekem több mint egy óra volt.
Hogy kérnék-e ha választhatnék?
Ezek után nem tudom - mert nem tudom milyen lett volna ha nem kapok.
Azt hiszem jobb ezt az orvosokra bízni.
Szia!
Én nem kaptam oxit, de így is gyorsnak számítottam a dokim szerint! :)
5 percesekkel kezdtem itthon éjjel 1:29-kor, de mire valósnak vettem a dolgot, addigra már 3 percesek voltak, de egyáltalán nem durvák!Fél 6ra értünk a kórházba, és még ott sem volt durva, aztán mikor fél 7-kor megvizsgált a szülésznőm akkor elfolyt a vizem!Na onnan a falat kapartam.... JA és fél kettőtől fél 7-ig nem változott a helyzetem mert 2 ujjnyi voltam a 34. héttől!
Viszont fél 7-től fél 9-re teljesen kitágultam, és 9:25-re lett meg a lánmyom!Nálunk a kitolás nagyon elhúzódott, 55 perc volt, bár nem volt kicsi a baba!61 centi volt és 3950gramm!De én a következőt is oxi nélkül szeretném és ha lehet még a gátmetszést is elhagynánm! :)
Én szép emléként emlékszem a szülésre, és valóban voltak fokozatok a fájásaimban!Szépen erősödött,és nem egyik pillanatról a másikra!
hmmm...köszi a válaszokat, érdekes, hogy senki sem oxi párti:)
kedves 17:23, megkérdezhetem melyik országról van szó?
és akiknek van/volt fogadott dokijuk, szülésznőjük, azok sem választhattak?
Mondjuk az ügyeletes nálam, akkor ezek szerint jófej volt, mert megkérdezte, hogy kérek-e, mire én azt válaszoltam, hogy nem tudom:)
Na következőnél már tudni fogom:)
Szia!
Nekem este 10-kor folyt el a magzatvizem, másnap reggel 7 -ig csak egy ujjnyit tágultam, ezért bekötötték az oxitocint és 9.30-ra már meg is volt a babám. Valóban nagyon rossz, hogy hírtelen iszonyú erős fájdalmaim lettek, a kitolás nekem is fájt, én repedtem mindenhol, varrni kellett a méhszájamat, hüvelyemet, és gátmetszés is volt. Hát könnyű szülést kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!