Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Oxitocinnal vagy nélküle? Ki...

Oxitocinnal vagy nélküle? Ki hogy szült?

Figyelt kérdés

Én kaptam,de utána nagyon bedurvultak a dolgok...szerintem nem tágultam rosszul(így utólag).este 10 re voltunk bent a kórházban, akkor 1 ujjnyira voltam tág, éjfél körül 3-ra, ekkor kérdezte a doki adjon-e, és mivel nem tudtam hogy szeretnék-e így kaptam...háromnegyed 2re megszületett a fiam, csak 15 perc volt a kitolás, de az rettentően fájt...kicsit szét is estem az első nyomás után, úgy nyugtattak a szülésznők.Ezt így utólag nagyon szégyenlem:(

Több ismerősöm volt, akik nem kaptak, elmondásuk szerint nem volt olyan durva, de hosszabb volt a kitolás...

azon gondolkoztam következő babánál hogy legyen...Legyek határozott és ne kérjek?

Kinek mi vált be?

2011. szept. 26. 14:45
1 2 3 4
 11/38 krisztivan ***** válasza:
Én már 1 hete 2 ujjnyira nyitva voltam mégis inditani kellett.11-kor burokrepesztés(nem volt fájás)12-kor oxi bekötése.Mondta a szülésznő hogy ne izguljak nem fogok hipp-hopp megszülni tőle.De azt nem mondta hogy negyed óra múlva 2 perces fájások lesznek ,fél óra múlva pedig 1 percesek.De szépen tágultam és 16-óra felé kértem EDÁ-t.E ste 20.15-re lett meg a picúr.Nem én döntöttem és ha egyszer kell akkor nincs mit tenni.Én nem bírálom felül az orvost mert nem értek hozzá.
2011. szept. 26. 15:25
 12/38 anonim ***** válasza:

Én kaptam oxit, viszonylag gyorsan megszültett a babám (reggel ötkor mentem be, tíz óra körül éretem azt, hogy most akkor lekaparom a falat), és háromra lett meg a babó (első gyerek).

Kértem epidurált, így sokkal jobb volt. Következő gyereknél is kérni fogok epidurált, oxitocint csak akkor, ha nem tágulok legalább olyan ütemben, mint az előző szülésemnél.

2011. szept. 26. 15:57
 13/38 anonim ***** válasza:

Érdekes a kérdés, mert engem pl nem kérdeztek meg,hogy kérek-e?!

Kaptam, mert úgy ítélték meg,hogy kell.

Reggel 10-kor 3 ujjnyi méhszájjal mentem be (de már a 32. héttől 2 ujjnyira nyitva volt), és után ais jól tágultam, csak a méhnyak vagy mi a szösz nem akart eltűnni/elsimulni. Azt a doki feltolta (ez a legfájdalmasabb "élményem" a szüléssel kapcsolatban,aztán pedig megállapították hoyg részleges fájásgyengeségem van, és bekötötték,fokozatosan emelték.

Nekem elég elhúzódó szülésem volt, nem emiatt, hanem más komplikáció miatt, és bár tényleg bedúrvultak a dolgok az oxitocyn után, yorsabban akkor sem mentek a dolgok.

Pl én azt hittem,hoyg a kitolás az már csak egy pár perces dolog, ehez képest nekem több mint egy óra volt.

Hogy kérnék-e ha választhatnék?

Ezek után nem tudom - mert nem tudom milyen lett volna ha nem kapok.

Azt hiszem jobb ezt az orvosokra bízni.

2011. szept. 26. 16:39
 14/38 anonim ***** válasza:
Én kaptam oxitocint... nagyon durva fájdalmaim lettek tőle, azt kell mondjam, hogy elviselhetetlen:( Kaptam később mellé EDA-t is, hát nem sokat javított a dolgon. Első 15 percre tűrhetően fájdalmas lett, utána pedig egyből azok a szörnyű fájások. És a fájdalomcsillapítót az eda-hoz úgy 1,5 óránként nyomták bele, ahogy én emlékszem, tehát jó sokat kellett anélkül kibírni. Én megkértem a dokit, hogyha lehetséges, akkor meg lehetne-e oxi nélkül megpróbálni és megengedte a végén szerencsére, így félig meddig oxis szülésem kórházba kerüléstől számítva 16 óra volt. Én mindenképpen az oxitocin nélküliségre szavazok!!! Összehasonlíthatatlanul könnyebb:)
2011. szept. 26. 17:00
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Az oxiticint itthon sajnos rutinszeruen adjak, pedig az estek tobbsegeben felesleges, sot karos (romlo szivhang, oxigenhiany, csaszar, stb). Alapbol adni kene melle EDA-t, olyan eros fajdalmakat general, abban a orszagban, ahol dolgozom, igy megy. Oxi a szulesek 5-10%-ban van, a csaszar is ritkabb. Eleve kvarjak a burokrepedes utan a minimum 12 orat a fajasokig, nem sietnek sehova, a fajasok rendezodset se siettetik.
2011. szept. 26. 17:23
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
Igen, különben én is ezt érzem, h a szülésznők meg a dokik "siettetik" ezt az egészet. Lehet hogy vki a természetes ütemében kitágulna 16 óra alatt "szülési" állapotba, oxyval meg felgyorsítják, de nem is ez a baj, hanem a fájások hirtelen elviselhetetlenek lesznek, mert a szervezet nem erre van "felkészülve" . Lehet h akkor 5 óra alatt is megvan a baba, de az anya meg teljesen ki/lemerül. Van egyátalán vkinek pozi tapasztalata vele? :S
2011. szept. 26. 17:29
 17/38 anonim ***** válasza:
Nekem oxi után nagyon durva fájásaim lettek,azt hittem ott maradok,előtte simán elviselhetőek voltak!
2011. szept. 26. 18:12
 18/38 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem kaptam oxit, de így is gyorsnak számítottam a dokim szerint! :)

5 percesekkel kezdtem itthon éjjel 1:29-kor, de mire valósnak vettem a dolgot, addigra már 3 percesek voltak, de egyáltalán nem durvák!Fél 6ra értünk a kórházba, és még ott sem volt durva, aztán mikor fél 7-kor megvizsgált a szülésznőm akkor elfolyt a vizem!Na onnan a falat kapartam.... JA és fél kettőtől fél 7-ig nem változott a helyzetem mert 2 ujjnyi voltam a 34. héttől!

Viszont fél 7-től fél 9-re teljesen kitágultam, és 9:25-re lett meg a lánmyom!Nálunk a kitolás nagyon elhúzódott, 55 perc volt, bár nem volt kicsi a baba!61 centi volt és 3950gramm!De én a következőt is oxi nélkül szeretném és ha lehet még a gátmetszést is elhagynánm! :)

Én szép emléként emlékszem a szülésre, és valóban voltak fokozatok a fájásaimban!Szépen erősödött,és nem egyik pillanatról a másikra!

2011. szept. 26. 18:56
 19/38 A kérdező kommentje:

hmmm...köszi a válaszokat, érdekes, hogy senki sem oxi párti:)

kedves 17:23, megkérdezhetem melyik országról van szó?

és akiknek van/volt fogadott dokijuk, szülésznőjük, azok sem választhattak?

Mondjuk az ügyeletes nálam, akkor ezek szerint jófej volt, mert megkérdezte, hogy kérek-e, mire én azt válaszoltam, hogy nem tudom:)

Na következőnél már tudni fogom:)

2011. szept. 26. 21:02
 20/38 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem este 10-kor folyt el a magzatvizem, másnap reggel 7 -ig csak egy ujjnyit tágultam, ezért bekötötték az oxitocint és 9.30-ra már meg is volt a babám. Valóban nagyon rossz, hogy hírtelen iszonyú erős fájdalmaim lettek, a kitolás nekem is fájt, én repedtem mindenhol, varrni kellett a méhszájamat, hüvelyemet, és gátmetszés is volt. Hát könnyű szülést kívánok neked!

2011. szept. 26. 21:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!