Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki szült oxitocinnal és...

Aki szült oxitocinnal és anélkül, Mennyiben volt más a két szülés?

Figyelt kérdés
Én az első babámat oxitocinnal szültem és valami borzasztó volt, Most várom a második babát és nagyon izgulok a szülés miatt hogy ez egy kicsit könnyebb legyen.
2011. márc. 19. 12:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
3-szor oxival, úgy ahogy mondod borzasztó volt. 1-szer természetesen, na össze se lehet hasonlitani a kettőt. Fokozatosan jöttek a fájások, sokkal elviselhetőbb volt és még igy is gyorsan meglett. És nem utolsósorban a kitolás is könnyű volt, szinte egy nyomásra meglett a baba, nemúgy a többinél majd belehaltam. Minden jót! :)
2011. márc. 19. 13:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

1.oxitocinnal, nekem nem volt borzasztó, bekötötték, egyből jöttek a fájások, másfél óra múlva megszületett a babám. Fájt meg minden, de nem volt annyira vészes.

2.oxi nélkül, semmi különös, sima egyszerű marha gyors szülés, annyira nem fájt, mint az első, de nem az oxi miatt szerintem, hanem mert tudtam, hogy kell koncentrálni, nyomni, levegőt venni, stb.

Végül is én örültem, hogy kaptam oxit az elsőnél, mert különben ki tudja mikor szültem volna meg, így legalább gyors volt az is.

2011. márc. 19. 14:18
 3/7 anonim ***** válasza:

Az elsőnél egyáltalán nem kaptam. 10 óra vajúdás, 3 tolással meglett a kisfiam.

Most csak a tolási szakban kaptam oxitocint, mert elég rövidek voltak a tolási fájások, várni is kellett 3-4 ilyen "visszatartott" tolási fájást. Amikor rám kötötték, határozott és igen erőteljesek, tartósabbak lettek az ingerek, így sokkal jobban tudtam, mire-mikor összpontosítsak, nem úgy mint az elsőnél.

Most 2 és fél óra alatt meglett a második kisfiam.

2011. márc. 19. 16:19
 4/7 anonim ***** válasza:

ha különbözik, az nem az oxi miatt van, hanem egyéb okból. Akkor nem kell kapnod, ha termelsz eleget magadtól is. Vagyis mindkét esetben oxitocinnal szülsz

Ja a kérdésedre válaszolva, az elsőt anélkül, a másodikat azzal szültem, ugyanannyira fájt, és 5,5 óra volt mindkettő :)

2011. márc. 19. 19:47
 5/7 anonim ***** válasza:
az viszont igaz, h sokszor fölöslegesen, csak a gyorsítás miatt adják, hogy 1-2 órával hamarabb kint legyen, sokszor viszont valóban szükséges ez a fajta rásegítés a dolgokra, főleg szülés után, h gyorsabban húzódjon össze a méh
2011. márc. 19. 19:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Én az elsőnél kaptam, a másodiknál nem. Nekem a 2. SOKKAL jobban fájt. Nem tudom, köze volt-a sz oxihoz, vagy nem. Mindkettő gyors volt, az 1. 4 óra, a 2. 3 óra.
2011. márc. 19. 20:45
 7/7 anonim ***** válasza:

1.szülésemnél nem kaptam semmit,nehezen tágultam,viszont a fájások jöttek rendesen,végül vacuummal kellett rásegíteni.(40+2Hétre )6:42perc alatt meglett

2.szülésem oxitocinnal indították 41+2hétre(túlhordás)3x emelték a cseppszámot,mire egyáltalán éreztem valami fájást.besűrűsödtek,és fájt,főleg a vége fele,de jobban viseltem,mert már tudtam mit csináljak,hogy figyeljek a légzésre stb.Bár mondtam olyant közvetlen szülés után,hogy ha még egyszer szülök,akkor csak császárral,de így 9,5hónappal a szülés után azt mondom,ha következőt is indíttatni szeretném.Ugyanis nem egész 4óra alatt megszültem a fiam.

és nem volt borzasztó,főleg hogy tudtam mit tegyek,és jobban segítettek a szülésznők is,nem mint az elsőnél.

2011. márc. 20. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!