A fájásnál tulajdonképpen mi fáj?
a fájásnál az fáj, hogy egy ôserô elkezdi tágítani a méhszájadat emellett a méhed görcsös ritmusos rángásba, összehúzódásba kezd.. ez mind áthat a körülötte lévô izmokra, amitôl úgy kb mindene fáj az embernek annyira, hogy még levegôt is el felejt venni (amitôl a fájdalmak még élesebbnek hatnak, úgyhogy majd lélegezz, kérd meg férjed, hogy emlékeztessen!)
nekem az elsô szülésnél a fájások a hasi tájékon voltak a legerôsebbek, meg olyan érzésem volt, mintha valami túl nagy dolog próbálna kitörni belôlem a hüvelyemen keresztül..
sokan mondják, hogy mire a kezedben van a baba, el is felejted.. az igaz.. viszont én az utána következô hetekben bármikor elszundítottam, rémálmok üldöztek..
amikor babánk 7 hónapos volt, akkor jutottam el odáig, hogy azt mondjam: jó legyen még több gyerekünk..
szerintem szülni nagyon brutális..
változó.
nekem olyan érzés volt, hogy mindjárt kettétörök, vagy szétrepedek. a hátam fájt, nem az alfelem.
a férjem masszírozta a derekam, az nagyon sokat segített. olyan erővel esett jól a masszírozás, hogy neki az ujjai fájtak utána, nekem meg kék-zöld lett a hátam :-) pedig ott helyben úgy éreztem, hogy alig ér hozzá.
MINDEN ott alul.
kezdődik a hasadban, mint amikor megvan, kisugráződik combodba, alul, mintha szét akarnál szakdni, majd felkúszik a hátadon és ott az egész derekad le akar szakadni.
Szerintem brutális.
Én csak 2 adag EDA között fél óráig éreztem ezt az fájdalmat, szinte egybefüggően, de iszonyú volt
3szor szültem.
Mindegyiknél ugyanazt a fájdalmat éreztem. Olyan volt, mintha a méhszájamat, a beleimet akarták volna alulról kitépni. Csűrés-csavarás, borzalmas.
Mensisgörcs, derék és egyéb fájdalmak, haskeményedés, méhösszehúzódás nem volt, le is kapcsoltál a ctg fájásmérőjét:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!