Milyen az oxitocyn próba? Tulajdonképpen mire jó?
Méhösszehúzásokat produkálnak,infúzióval(oxitocinnal).POSE-nak hívják.Terhelik a baba szívét és nézik hogy reagál rá.Illetve próbálják beindítani a szülést,tágítani próbálnak.
Nekem 8volt szülés elött,túlhordás miatt.A picifiam nem reagált rá.jól bírta a terhelést,ill én sem tágultam.Így 41+3napra született,indították.
Hát indításkor is oxitocynt kötnek be.
Engem is befektettek,és mint írtam 8próba volt...
Tehát ha befektetnek túlhordás miatt,akkor bekötik és megnézik mennyire bírja a babád szíve,ha nem akkor nem nagyon várnak császár.Illetve nézik mennyit tágulsz,oxitocyn hatására.
3naponta van POSE.
Ja azt nem írtam,ha minden rendben akkor,és nem indul be ettől a szülés akkor 3nap múlva ismétlik.
Tehát ez nem egyenlő az indítással.
Nekem éjjel 2kor kezdődtek a fájásaim,5-10percesek voltak.Majd reggel 7kor szóltam a dokimnak,leküldött posera(1,30percet voltam),aztán ott kitágultam 1újnyira.14kor repesztettek,bekötötték ismét az oxitocynt,és este 20-15kor meglett a fiam.De 15órától egybefüggő fájásaim voltak végig,nem volt szünet...nehéz volt:)!
Sok szerencsét kívánok neked,és könnyű szülést:)!
Nekem oxytocinos terhelésnél az NST 50-60-as fájásokat is mutatott, szinte semmit nem éreztem, gondoltam is magamban, hogy tyű, én aztán jól bírom. Semmi köze nem volt az akkor érzett fájásoknak az igaziakhoz. :)
Negatívum: amit a kórházban pumpálnak beléd, annak állítólag más a hatása, mint ami természetes úton termelődik. Ha magától indul be a szülés, az általában fájdalommentesebb. Próbáljatok szexelni, hátha beindul magától :)
Pozitívum: ha már egyszer a kórházban vagy, rendszeresen figyelik a baba szívhangját, és azonnal tudnak lépni, ha valami neadjisten nem stimmelne.
Nekem is azzal indították,mert már 21 órája voltak kis fájásaim,de csak egy ujjnyira nyíltam.Amint bekötötték 3 órán belül 10 ujjnyira tágultam.Tehát bekötés után 3 órával meglett a babám.Meggyorsítja a folyamatot.nagyon erős,intenzív fájásaim lettek tőle.
4 hós baba anyukája
Az oxipróba nem enyenlő az oxis szülésindítással...
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
az első választ írtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!