Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » SOS nagyon borzalmas a szülés?

SOS nagyon borzalmas a szülés?

Figyelt kérdés

24L vagyok a párom nagyon szeretne egy gyereket de én nagyon félek a szüléstől .

Szerintetek,hogy küzdhetném le a félelmemet ?(+nagyon kényeske is vagyok:D)

2011. szept. 8. 22:03
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha csak a szülés miatt nem szeretnél gyereket akkor jól gondold át mit tud nyújtani neked egy kisbaba! A végtelen szeretetet, ő életed végéig szeretni fog, rengeteg bologság, persze mindezek mellett ott vannak a rossz dolgok is, de mindent megér egy gyerek.

Én nagyon jól bírtam a fájdalmat szülés előtt, szinte semmi nem kottyant meg(zúzódott bokával suliba jártam, félévente el volt törve vmeik kezem, leforráztam magam, ezeket fel sem vettem) aztán jött a terhesség, nem féltem a szüléstől, nem tudtam mitől kell félni. Aztán eljött a nagy nap. Iszonyatosan fájt, császárért könyörögtem az oxitocin beadása után, majd mikor kibújt a kisfiam azt mondtam soha többet nem akarom ezt.

Aztán nem sokkal utána húzták a fogamat és akkor azt mondtam, h hiába tart egy húzás max 10-15 percig egy szülés meg órákig, de inkább 10 havonta szülök egy gyereket, mint a fogamat húzzák. Most tervezzük a kistesót, csak előtte visszakarok menni dolgozni és nem azért, mert félek a szüléstől...

Fáj, fáj ez tény, de igaz az, hogy amint megszületik a baba elfelejted a fájdalmat.

22 éves 17 hós kisfiú anyukája

2011. szept. 25. 21:13
 22/34 anonim ***** válasza:

Kétszer szültem.

Az elsőt tágítóval,oxytocinnal,epidurállal,gátmettszéssel, 12 óra vajúdásból max 1,5 órát szenvedtem, 3 nyomásra megvolt a babóm. Gyorsan regenerálódtam.

A másodiknak úgy futottam neki, hogy az már sitty-sutty meglesz, gyerekjáték.

Ehhez képest 15 óra vajúdás várt rám, amiből kb 14 órát szenvedtem, természetes módon kádban, széken, franciágyon, ágy előtt, labdán, szülőszéken,könyörögtem az epidurálért vagy bármi másért, nem adtak. Próbálkoztak gátvédelemmel, metszés lett belőle és a 30. tolásra sem akart a közel 4 kg pici fiam kibújni. A felépülésem sem volt kellemes, sem gyorsnak nevezhető.

Mégis megérte és érte újra végig csinálnám.

Azt hiszem erre a szülésemre nyugodtan mondhatom, hogy borzalmas volt, de legalább tudtam, hogy nagyjából mikor ér véget.

Ezt a közelmúltban, porckorongsérv miatt elszenvedett fájdalomról nem mondhattam el, és tudod mit mondtam amikor már a falat vakartam kínomban?

Azt, hogy inkább szülök 10 gyereket zsinórban, mint, hogy elviseljem ezt a fájdalmat.Mert ennek a fájdalomnak a végén nem kapsz egy minden kínt feledtető, boldogító kis csomagot, akiért érdemes elviselni bármennyi szenvedést.

2011. szept. 25. 23:31
 23/34 anonim ***** válasza:
46%
akkor vállalj gyereket,ha ilyen kérdés meg se fordul a fejedben..amikor az a fontosabb h gyereked legyen,és nem az hogy mennyire fáj...
2011. szept. 26. 08:10
 24/34 anonim ***** válasza:
Vkinek borzalmas, vkinek egyáltalán nem. Én az utóbbiak közé tartoztam. Ez alkati kérdés is, h mennyire tágulsz könnyen, vagy milyen a fájdalomküszöböd.
2011. szept. 26. 09:51
 25/34 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem nem lehet felkeszulni olyasvalamire, amirol nem tudod, mi es milyen, hiszen mindenkinel mas. En peldaul nem akartam a vegen mielobb "kipottyantani", nekem nem volt nehez a hasam, siman ellettem volna meg akar honapokig pocakkal, szoval ezsem igaz mindenkire, hogy a vegen mar azt akarod, hogy csak jojjon ki. :) En sem birom a fajdalmat, EDAt kertem. A fajasok borzalmasak voltak, azt hittem, meghalok, de az epiduralis utan mar siman ment minden, es egy nagyon kellemes elmeny volt a szuloagyon fekve varni a kitolasi szakaszt, kozben a parommal beszelgetni, varni a babankat... Ha felsz a fajdalomtol, kerj EDAt, es szerintem tok termeszetes, hogy felsz az ismeretlentol, a gyerekvallalasra nem lehet felkeszulni!!!
2011. szept. 26. 10:31
 26/34 anonim ***** válasza:
Már válaszoltam a kérdésre korábban, de valamit hozzátennék még: ami a szülés után jön, amikor hazavszitek a babát, na az igazán embertpróbáló és türelmet, kitartást igénylő! És nem olyan rövid, mint a szülés!
2011. szept. 26. 12:08
 27/34 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is rettegtem a szüléstől. Még a kilenc hónap alatt sem sikerült magam felkészíteni rá. A történetét nem írom le, de megszületett a gyönyörű kislányom. A párommal mindig szívesen gondolunk vissza rá.

2011. szept. 26. 20:52
 28/34 anonim ***** válasza:
Nem a szülés a nehéz,hanem utána a kisbabás időszak,és hogy az egész életed megváltozik,ezt el kell fogadni.Ha most nagyon bulis,jövő-menő csaj vagy,akkor nehéz lesz otthon lenni a picivel.Persze imádni fogod,meg minden,de akkor is nehéz időszak.Megszülni az egy dolog,mindenki megszüli valahogy,kibírható,egyáltalán nem borzalmas,de csak akkor vállald,ha igazán szeretnéd te is,mert föl is kell nevelni,életre szóló döntés.
2011. szept. 26. 21:07
 29/34 A kérdező kommentje:

Én ugy érzem,hogy még nem készultem fel az anyaságra de a párom ezt nem érti meg regebb megértobb volt nem értem mi tortéhnetett vele. Folyton a gyerekekrol beszél és sex elott mindig megkérdezi ,

hogy "szeretnék eredményt" és ettol 50%-ra elmegy a kedvem a sextol

2011. nov. 4. 21:12
 30/34 anonim ***** válasza:
beszéljétek meg ősznitén, kiben mi van. mondd el, hogy téged ez feszélyez, biztosan megérti.
2011. nov. 5. 07:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!