Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » SOS nagyon borzalmas a szülés?

SOS nagyon borzalmas a szülés?

Figyelt kérdés

24L vagyok a párom nagyon szeretne egy gyereket de én nagyon félek a szüléstől .

Szerintetek,hogy küzdhetném le a félelmemet ?(+nagyon kényeske is vagyok:D)

2011. szept. 8. 22:03
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Én nem gondoltam egyszer sem a szülésre, hogy mi lesz, hogy lesz. Majd ha itt az idő, megy minden a maga módján.

Fájdalomcsillapító nélkül szültem, borzalmas volt, de szerintem leginkább az volt benne a rossz, hogy sokáig (23órát) vajúdtam és már marhára elfáradtam. De a kitolás megvolt 4 nyomásból.

Ezt követően hónapokig tiltakoztam, hogy soha többet.

Most 26 hetes terhes vagyok. :)

2011. szept. 9. 09:30
 12/34 anonim ***** válasza:
88%
Epidurális fájdalomcsillapítást kértem, nem volt vészes, a kitolásig pihentem, szundítottam. Amikor hazamész a babával, na ott kezdődik a durva része a dolgoknak ;)
2011. szept. 9. 11:53
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem kertelek.Fájni fáj,nagyon,de túlélhető.Minden fájdalom elmúlik mikor a baba kibújik és meglátod.Mikor rád teszik egyből mikor megszületett akkor azt mondod,hogy nem is volt olyan borzalmas.
2011. szept. 9. 12:29
 14/34 anonim ***** válasza:
83%

Addig, amíg a szüléstől való félelelm visszatart a gyermekvállalásban, addig még nem vagy kész rá teljesen. Legalábbis én így voltam :)

Én is kényeske vagyok, EDÁval szültem.

2011. szept. 9. 12:39
 15/34 krisztivan ***** válasza:
100%

Lesz 9 hónapod hogy felkészüljél rá.Fáj,az igaz na de

1.ki kell jönnie valamikor,

2.a végére már te is úgy fogod gondolni-kifele innen,mert nehéz vagy.

2011. szept. 9. 13:48
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

A terhesség előtt szerintem mindenki pánikol (kisebb-nagyobb mértékben), mert azért brutális belegondolni, hogy egy baba ott lenn kifér. Szerintem azért sok minden fejben dől el, ha próbálsz koncentrálni és mindent úgy csinálni, ahogy az orvosod/szülésznőd mondja elviselhetőbb lesz. Nekem egyébként teljesen pozitív élmény volt, így közel 2 év távlatából már igazán azt sem tudom megmondani, hogy 10-es skálán mennyire fáj, mert nem emlékszem a fájdalomra. Én mindig arra gondoltam, hogy a világon sokkal több nő kibírja, mint nem, illetve fura hasonlat, de az állatok is tudnak szülni, pedig nekik segítségük sincs.

Tényleg igaz, amit sokat előttem írtak, hogy a terhesség alatt úgyis felkészülsz lelkileg, de ha nem érzed, hogy itt az ideje, akkor inkább várjatok még egy picit, hiszen nagyon fiatal vagy.

2011. szept. 9. 14:04
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

persze, fáj.

én kétszer szültem. ha milliomosok lennénk, simán evállalnék még jópár babát. nekem nem volt gáz a szülésem, de ez egyén függő.

ha terhes leszel, majd megjön jobban a bátroságod, és lesz 9 hónapod, hogy felkészülj

2011. szept. 9. 15:44
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Maga a szülés nem borzalmas, inkább egy csoda. Igen, rettentően fáj (császárt is és utána természetes szülést is tapasztaltam), de a természetes szülés óta úgy vagyok, hiába fájt, nagyon szép emlék ez is és ha lesz harmadik, szeretném természetes úton szülni.

Persze az adott szituban úgy gondoltam, hogy soha többet, de megérte, és remélem lesz még benne részem!

A terhesség meg a másik, nagyon szép terhességeim voltak, így pár év múlva még talán egyszer újra átélhetem. A császár is szép emlék maradt, és egyáltalán nem volt rossz, de a sima szülést végigélni, nagyon nagyon jó volt.

Ja az első babámmal 24 évesen lettem terhes (tervezett volt minden gyerek)

2011. szept. 9. 20:16
 19/34 anonim ***** válasza:
74%
Nekem ez annyira furcsa, hogy valaki azért gondolkodik a gyerekvállaláson, mert a szülés fájdalmas...
2011. szept. 25. 20:40
 20/34 anonim ***** válasza:
Nekem baromira fájt, pedig elég fakír vagyok és jól bírom a szenvedést. Ha tényleg nagyon félsz, ajánlom hogy olyan orvost válassz, aki ad fájdalomcsillapítást, ha kérsz, azzal biztos, hogy nem lesz gond. Persze teljesen egyénfüggő és kár másokat kérdezni erről, mert úgyis az a lényeg, hogy neked milyen lesz a szülés és hogy éled meg. Előre pánikolni kár, annál rosszabb lesz, inkább készülj gondolatban, hogy könnyen megy majd, az sokat segít.
2011. szept. 25. 20:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!