Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kérhetem az orvostól, hogy...

Kérhetem az orvostól, hogy császározzon?

Figyelt kérdés
2011. szept. 2. 00:24
1 2 3
 11/21 Gondola ***** válasza:
88%
Ha nem indokolt,akkor én semmiképp nem császároztatnám meg magam.Mégpedig azért,mert a természetes úton való szülés bár fájdalmas,de mikor megvan a baba pár nap alatt elfelejtődik az egész.A babával lehet lenni akár egész nap is,ami fontos,s csak 3 napot kell kórházban tölteni,utána hazaengednek.Amikor pedig császároznak,akkor nem fáj,de utána azt mondták nekem,hogy nagyon.A másik,hogy mégiscsak egy műtét,nagyobb a fertőzés kockázata is.S ha van egy normális orvos,akkor a fájdalmat úgyis csillapítja majd.S úgy tudom 5-7 napot kell bent maradni.Tehát ezt nagyon meg kell gondolni pro és kontra.Én nem tenném.A szülés pedig fájni fáj,de azért ki lehet bírni,sokan kibírták már:)Inkább egy jó orvos vagy szülésznő kell.
2011. szept. 4. 11:43
 12/21 anonim ***** válasza:
73%
Kérheted,majd keres hozzá indokot,főleg,ha a magánrendelésére jártál!Az már más kérdés hogy ez mennyire jó vagy sem,de tény hogy bizonyos betegségek esetén kisebb a kockázata egy császárnak,mint egy normál szülésnek.A feleségemnek magas volt a szemnyomása és a vérnyomása,a szobatársának valami alkati problémája volt.
2011. szept. 4. 13:25
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen,kérheted.Ő majd fog keresni hozzá indokot.
2011. szept. 4. 19:00
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
7.02-es vagyok. Most jutott eszembe a legrosszabb, hogy szinte nem is látod a gyerekedet:-( Megmutatják, és kész...Te mész az őrzőbe a pici meg a csecsemőosztályra, és kész. Engem nagyon bántott, hogy az újszülöttem van valahol, és sír és senki nem vigasztalja.
2011. szept. 4. 19:14
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: Ezt kórháza válogatja. Nálam császár után első éjszaka már kint hagyták volna - végül csak másnaptól vállaltam be, onnantól végig velem volt, bár csillagokat láttam, mikor babával az ölemben kellett fel-le másznom magas ágyra vagy fel kellett ülni babástul... (Bababarát kórház.)
2011. szept. 4. 21:20
 16/21 anonim válasza:
66%
Szerintem minden csak $$$ kérdése...hisz Magyarországon vagynk. Csak ne felejts el az anesztesnek is egy kis parát adni, hisz az ö jóvolából nem fáj a császár :)
2011. szept. 4. 22:40
 17/21 anonim válasza:
Nekem 2 gyermekem van. Az 1. gyermekemet spontán szültem, a 2-at császárral kellett. Ha lenne 3. babám, és választhatnék, hogy hogyan szüljem meg, akkor százszor is a spontán szülést választanám. Így hát ha nem indokolt a műtét, szerintem ne kérd. Egyébként biztos van olyan doki, akinek ha eleget fizetsz, talál indokot.
2011. szept. 5. 09:11
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérheted hát, ezt műtétként tudja elszámolni a kórház és jóval többet kap érte, mint egy természetes szülésért. De én se javasolnám. Ha félsz a szüléstől, beszélgess pszichológussal párszor, ezeket a félelmeket elég jól tudják oldani.
2011. szept. 6. 02:21
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon rettegtem a szüléstől,fogalmam sincs hogy miért.Talán a terhesség alatt túl sokat foglalkoztam vele,sokat olvastam,kérdeztem róla akitől csak lehetett,és valószínű nem kellett volna!!!Ráadásúl a családi háttér is rossz időket járt(nem férjprobléma)egyéb,de nagyon megviseltek a dolgok.

Kikészülve testileg-lelkileg,fáradtan mentem szülni,és 16 óra vajúdással császár lett a vége,mert majdnem mindketten ottmaradtunk.Pedig akarat megvolt.De eszembe nem jutott császárt kérni.

A másodiknál nem volt választásom,progis császár,több okból is.

Kibírható,de ugyanúgy féltem mint az elsőnél.

18 hója volt a második,de lehet ismét műtét elé nézek,mert lett egy jó kis öszenövésem,ami szintén egy "mellékhatása".

Ezzel azt akarom mondani hogy én sem vagyok híve a császárnak,de ha nagyon muszály?

Jól nézz magadba,és gondold végig hogy miért is akarod?!

Mert ha annyira félsz,vagy feszült vagy valószínű nem fog sikerülni,nem tudod magad elengedni,és nem tudsz kitágúlni.

2011. szept. 7. 23:52
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Első babámmal császároztak és szeretném,ha a második is császár lenne...Nekem már másnap behozták a babámat és velem is maradt...A sima szüléstől nagyon félek és nem bírom a fájdalmat...

2011. szept. 11. 00:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!