Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha előre láthatólag nagy lesz...

Ha előre láthatólag nagy lesz a baba akkor kérhetem a császármetszést?

Figyelt kérdés

Babavállalás még csak tervben van, de nagyon fiús az alkatom, keskeny a csipőm és a családban jellemzőek a 3-4 kg körüli, nagy fejátmérőjű újszülöttek. Én pedig egy ilyen adottságokkal rendelkező babát vágás/repedés nélkül biztosan nem tudnék megszülni

A gátmetszéssel és repedésekkel kapcsolatos kérdésekben/ válaszokban írt problámákat mindenképpen szeretném elkerülni:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

Ráadásul egy nagy sokkal könnyebben el is akad szülés közben, aminek pedig tudjuk mi a következménye...

A kórházból teljesértékű nőként ,egy teljesen egészséges babával szeretnék távozni; ezért vagyok kiváncsi, hogy ilyen esetekben császároznak-e.

2010. nov. 12. 16:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%
Kérésre nincs császár!Csak ha indok van!Nekem programozott császárom volt indokkal!DE tudok olyat,hogy csinálnak indokot,de annak ára van!
2010. nov. 12. 16:50
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha az orvos is úgy látja, hogy kockázatos lenne természetes úton világra hoznod a babádat akkor megcsászároz. Neki ebben nagyobb a tapasztalata, jobban tudja, hogy "mi fér ki rajtad és mi nem".
2010. nov. 12. 16:52
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem indok a császárra. Ismerek l45 cm 50 kg anyukát aki megszülte simán a 4 kg-os gyermekét.Viszont olyan anyukát is aki 180 cm 90 kg és az l,80 kg-os babát császárral szülte.
2010. nov. 12. 16:52
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
"hivatalosan" a te kérésedre semmiképp sem. De ha az orvos úgy látja hogy nem fogod tudni megszülni akkor nem hagy majd szenvedni. Na most hogy ezt ő valóban úgy látja, vagy egy boríték kíséretében megkéred hogy úgy lássa...... nem rosszindulatból írom, de van aki "lefizeti" a dokit ilyen miatt. Remélem nem bántottalak meg, nem ez volt a szándékom!!!!!
2010. nov. 12. 16:54
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem mindenkinek rémtörténet a gátmetszés. Császár után meg sokan panaszkodnak hogy évekig fáj érzékeny a hegük. A gátmetszés gyönyörűen gyógyul. És azzal is teljesértékű nő lehetsz. Szülés után ugyis 6 hétig böjt van szex terén.

De ha a babavállalás még csak tervben ilyeneken ne gondolkodj. Előbb teherbe kell esni, szépen ki kell hordani és 36. hét után el kezdeni ezeken agyalni. Addig kár...

2010. nov. 12. 17:01
 6/12 anonim ***** válasza:
1-2 magánkórházban tudsz kérni császármetszést, de államiban nem tudom.
2010. nov. 12. 17:10
 7/12 anonim ***** válasza:

Kérésre nincs császár metszés! Főleg, ha nincs semmilyen komplikáció, miért is műtenének meg, ha nem muszáj. Sokkal hosszabb a gyógyulási idő, mint normál szülésnél és magának a császár metszésnek alapból több a komlikációja.

A gátseb is gyógyulhat gond nélkül néhány hét alatt /nekem észre sem lehet venni még a helyét sem/ és a császáros seb is repedhet fel és lehet vele probléma. Sőt, esélyes, hogy kialakul a köpeny-has, ami nagyon csúnya.

A kórházól pedig így is úgy is teljes értékű nőként fogsz távozni, hiszen anya leszel. Idő kell, amíg rendbe jön a tested, de erről majd másképpen fogsz gondolkodni, ha valóban benned lesz egy kis élet.

2010. nov. 12. 17:23
 8/12 anonim ***** válasza:
nem kérhetsz császármetszést, szigorú szabályai vannak, milyen indokkal császároznak. Illetve azt hiszem több főorvos beleegyezése is kell. önmagában az orvosod sem dönthet császár mellett.
2010. nov. 12. 17:31
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nemlehet kérni.Engem se kérdeztek meg decemberbe pedig 62 cm-rel és 4300-al született a 4.gyermekem.Simán született gátmetszés nélkül.Nem volt egyszerű,de túléltem itt vagyok!
2010. nov. 12. 19:20
 10/12 anonim ***** válasza:
34%

Én elsétáltam a szemészemhez, adtam neki egy boritékot, és ráirta minden vizsgálat nélkül a papiromra, hogy a szemfenék nyomásom magas, természetes szülés nem engedélyezett...

Ennyi

2010. nov. 12. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!