A baba "kitolása" (szóval ha a vajúdást nem nézzük, csak azt amikor megszülöd a babát) kb mennyi idő? Nektek kb mennyi idő volt? Hány nyomással volt kint a baba?
Elsőnél 30-35 perc (vajúdással együtt 6 óra)
Másodiknál kb. 3 perc (vajúdással együtt 3 óra)
Harmadiknál 20 perc (vajúdással együtt 4 óra)
Az elsonel kb 25-30 perc volt, a ferjem azt mondja, en nem neztem az idot.
Ez nem mind a szuloagyon tortent, hanem zuhanyzoban vajudtam es atvaltott a fajas tolofajasra. Mondtak, hogy nyugodtan nyomjak, ha ingerem van, lejjebb kerul a baba, de ne izguljak, nem fog ilyen konnyen kicsuszni.
Egy olyan 10 perc utan mar fel kellett fekudni a szuloagyra es ott mar olyan igazi tolofajasok voltak.
De en gatvedelemmel szultem, ezert volt hosszabb, mert az erosebb tolofajasoknal sem volt szabad vegig nyomni, csak aprankent haladhatott a baba kifele, hogy ne repedjek.
A vajudassal egyutt kb 4 ora volt a szules.
Masodik gyereknel 5 perc sem volt a kitolas, kaptam oxytocint nem keveset, ennek hatasara olyan gyorsan es olyan erosen jott az elso tolofajas, hogy nem birtam visszatartani es az elso tolasnal kint volt a baba feje. Az orvos is csak ekkor ert be a szobaba.
Csak a szerencsen mult, hogy nem repedtem szet.
Az egesz szules kb 2 ora volt.
fiammal kb 20-30 perc volt.nyomást nem tudom,nem számolgattam,szinte folyamatosan jöttek a fájások.ahogy az egyik elmúlott jött a másik.
könnyű és gyors szülést.
Baba kitolása (amikor már minden doki ott volt és az ágyat is megemelték és beálltak oda) kb 5 perc, 4 nyomás volt. Ebből egy becsapós, mert úgy izgultam, hogy mondtam h jön a fájás, mindenki készenlétben majd közöltem "bocsi".
A kitolási szakasz mindkettőnél ennyi volt.
A vajúdás egyiknél 1,5 óra, a másiknál fél óra. Azt az időt nem számoltam bele amikor elfolyt a magzatvíz és az első igazi fájások közt volt, mert ott kb 3 óra is eltelt, de ott nem vajúdtam, csak úgy elvoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!