Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kérhetem az orvostól, hogy...

Kérhetem az orvostól, hogy császározzon?

Figyelt kérdés
2011. szept. 2. 00:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
83%
ha nem indokolt, akkor minek? amúgy felelősségteljes orvos nem fog császározni, ha nem indokolt egészségügyileg, ugyanis egy műtétnek sokkal komolyabb szövődményei lehetnek, mint egy szülésnek
2011. szept. 2. 00:39
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Vannak dokik, akik megcsinálják, ha mélyen belenyúlsz a pénztárcádba. Egyébként tényleg felelőtlen az a doki, ugyanis a császármetszés egy komoly alhasi műtét.. Nem rutinműtét, ahogy sokan gondolják.
2011. szept. 2. 00:43
 3/21 Gondola ***** válasza:
81%
Félsz a szüléstől?
2011. szept. 2. 00:51
 4/21 anonim ***** válasza:
84%
Én császár után trombózist kaptam. Babázás helyett 2 hét intenzívosztály, utána meg 1 évig napi 2 injekció, kánikulában is combtövig érő gumiharisnya és még egy csomó "nyalánkság". Az enyém persze ritka eset! Csak azért írom, hogy tényleg komoly műtét a császár, bizony kockázatokkal járhat. Etikusan csak akkor végzik el, ha a baba vagy a mama egészsége a szülés során hirtelen vészhelyzetbe került vagy várhatóan abba kerülne.
2011. szept. 2. 06:19
 5/21 anonim ***** válasza:
82%

Én császárral szültem, indokolt volt. Most ismét állapotos vagyok és bevallom nagyon vegyes érzések kavarognak bennem is. Egyik oldalam fél a szüléstől és császárt akarna, de tudom, hogy az se leány álom és marhára fáj, a gyógyulás hosszú(majd 1 év volt mire elmúlt a vágás nyilallása), ráadásul nem tudnám felemelni a 2éves fiamat:-( A másik felem meg azt mondja, hogy a szülés természetes és persze fáj, de a gyereknek ez a legjobb, a gyógyulás is gyorsabb.

Ráadásul ha ismét várandós leszel, nehezebb a terhesség is. Nekem rengeteget fáj és nyíllal a vágás helye ahogy növekszik a hasam(8 hónap), néha úgy érzem kiszakad:-(

2011. szept. 2. 07:02
 6/21 anonim ***** válasza:
86%
Kérhetni kérheted, de normális orvos egészségügyi indok nélkül nem csinálja meg. Rengeteg műtéti kockázata van, ezért hivatalosan csak akkor csinálhatnák, ha a természetes szülésnek nagyobb a kockázata (ami ritkán van).
2011. szept. 2. 08:07
 7/21 anonim ***** válasza:
78%
ha teheted inkább simán szüljél, én császáros lettem 14 óra vajúdás után, pedig már nem volt sok hátra, de muszáj volt :( és az előtte lévő fájdalmakra már nem is emlékeztem másnap, viszont a császár borzalmasan fájt. Nekem szövődményem nem volt, de a műtét után 6 órával fel kell kelni, hogy zuhanyozzál. Na az szörnyű volt. A szülés nem volt ilyen fájdalmas. Nem tudsz menni sem, mert olyan mintha szétszakadnál. Szülés után nekem még 4 hétig fájt, főleg ha tüsszentettem vagy köhögtem. Szerintem gondold meg! 2.5 hós babó anyukája
2011. szept. 2. 09:40
 8/21 anonim válasza:
75%
Egy munkatársamnak a sebész sajnos rosszul vágott császárnál és hólyagba vágott. Mentőhelikopter vitte Budapestre élet és halál között. Arról nem beszélve, hogy heg marad utána. Nem kérném..
2011. szept. 2. 13:17
 9/21 anonim ***** válasza:
48%
Utolsónak:Nem sebész végzi a császárt...
2011. szept. 2. 21:57
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Borítékolva kérheted!Szóval félsz a szüléstől-fájdalomtól. eZ AZ ELSŐ, ugye?Mielőtt döntenél,erősítsd meg magad-és BÍZZ! Deni-papi
2011. szept. 4. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!