Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Jobban meg lehet őrizni az...

Jobban meg lehet őrizni az alakot, ha császárral kicsit korábban veszik ki a gyereket?

Figyelt kérdés
Létezik egyáltalán ilyen?
2011. aug. 16. 15:52
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
46%

"Dolgozunk, háztartást vezetünk, eljárunk szórakozni, vagyis ugyanúgy élünk, ahogy más ember. De én kérek bocsánatot, hogy emellett még a külsőnkre is igényesek vagyunk, sportolunk és odafigyelünk a táplálkozásra."

Csak tudod angyalkám ez nem mindenkinek jön össze. Hiába akar valaki sportolni, hiába akar valaki egészségesen étkezni ha nincs rá keret.

A másik, aki elhízott a terhessége alatt és nem bírt lefogyni az nem feltétlenül csak az ő hibája. Arra nem gondoltál, hogy egy pici gyerektől mennyi mindenre nem jut majd időd? és minden álmod az lesz, hogy az ágyba bedőlj?

Valaki gyereket nevel, a beteg szüleit ápolja, vacsorát főz, mos, takarít, kertet gondoz stb. és nincs neki minden a feneke alá téve. Ezeknek az anyukáknak nem biztos, hogy jól esik akár 10felesleges mozdulat is. főleg mikor a férjükkel nem esik jól szeretkezni. és sok férfi inkább ezért keres új társat magának, mert nem új asszony kell csak a szex hiányzik nekik. Ami érthető.

De ha te megteheted akkor fordíts időt a külsődre, járj tornázni, úszni, baba-mama tornára stb. Sok lehetőség van, hogy visszanyerd a formádat. Terhesség után.

Ja és a császár nem szép, mert maradandó heged marad, ami nem múlik el, csak halványul. Sajnos ezzel jár.

A terhesség sok lemondással jár. A feleség és a férj részéről egyaránt. De ha igazi szerelem van és összhang ez nem lehet gond. Ha a baba nagyobb lesz akkor visszaáll minden a régi kerékvágásba. Addig meg türelemmel kell lenni. Végül is, a tested sem egyik pillanatról a másikra változott meg, hanem 9hónap alatt. Miért kellene annak 2hét alatt lemenni? Türelem és kitartás.

De azzal a mondatoddal egyetértek, hogy egy nő lehet egyszerre anya és feleség is. Ahogy lehet ugyanaz a nő az ágyban egy odaadó félénk, szűz lány, és egy k.urva is.

2011. aug. 16. 22:29
 32/42 anonim ***** válasza:

Nem, nem lehet megorizni az alakot, ha elobb csaszaroznak meg. Egyebkent, jobb a szules, a babanak is.

Nem esem neked!, csak leirom, hogy azert eleg vad a kerdesed, azert borzolta fol a kedelyeket. Elobb csaszarozni a gyerek eletevel jatszani, hogy "szep" maradj?? Meg jo, hogy ez nem lehetseges es nem valtoztat az alakon... mert ezek szerint lenne par bevallalos kismama. De a csaszart termeszetesen kerheted, en is tudtam volna valasztani, de a szules mellett dontottem.

Kulso? Igen, fontos, hogy jol erezzem magam a boromben, egeszsegesen eljek, de nem erre alapul a kapcsolatunk a ferjemmel, soha nem hagyna el azert, ha megvaltozna az alakom.

Nekem nem is valtozot meg, van par kilo, majd leadom, de nincs csik, nincs megereszkedett has, csak a par plusz kilo. Mellem lehet picit ereszkedett, de nem hinnem, ha igen, akkor eszrevetlen, van, amikor melltartot sem veszek fol, ha olyan a ruha. Az is igaz, megcsak elso baba. Tehat, genetika is. Jol irta valaki, hiaba sportol valaki meg koplal, ha olyan az alkatod megereszkedik, becsikosodik, aminek kell. Ha mar ennyire akarod a tokeletes alakot, ott a plasztika, has-mell es nincs gond. Ha neked ez szamit.

Azert durva a kijelentesed, hogy a gyerek szamodra ugyanolyan fontos, mint a kulsod... Erted egyaltalan, mit irtal? Ne csodalkozz, hogy neked ugrottak...

2011. aug. 16. 22:57
 33/42 anonim ***** válasza:
27%
Es ne haragudj, hogy ezt irom, de nem vettem eszre senki mason rosszindulatot vagy agressziot, csak rajtad...
2011. aug. 16. 23:04
 34/42 A kérdező kommentje:

Értem, hogy mit írtam. Sajnálom, hogy ezt egyes anyukák nem tudják elfogadni.

Van egy előéletem, kiskoromban sokat csúfoltak a súlyom miatt, végül tiniként anorexiával kezeltek. Azóta megmaradt a dolog lelki része, hiába jártam pszichológushoz, én akkor érzem csak igazán jól magamat, ha nincs rajtam felesleg, ha sportos és fitt vagyok. Lehet ezért szidni, de attól még nem változik a dolog. Ha ezen a területen elégedett vagyok magammal, minden máshoz harmonikusan állok hozzá. Ha ez nem lenne, rosszul érezném magam, depressziós lennék, ami senkinek nem jó. Ezért fontos ugyanannyira mint a gyerek, a férjem vagy bárki más.

Ja és, hogy mástól nem kaptam rosszindulatú megjegyzést? Csak annyit, hogy rossz anya lennék és inkább ne is vállaljak gyereket (egy kérdés alapján ilyet írni, kicsit durva). Különös, hogy ezek nem szúrtak szemet.

Mindegy, nem fogok a végtelenségig veszekedni idegenekkel.

2011. aug. 16. 23:08
 35/42 anonim ***** válasza:

Valóban nem segít a császár, ám a támadásokat se értem, segítséget kértél...

Én is sok elhanyagolt anyukát láttam, a terhesgondozóban kapkodtam a fejem, hogy már várandósan sem tudták megtartani a nőiességüket a kismamák. Én értem, hogy mitől tartasz.

Előre bocsátom, kamasz korom óta molett vagyok, de egészségesen élek, izgek-mozgok. Az első terhességem alatt összesen 4 kilót híztam, és 4150 g-os volt a kislányom. Szoptattam is, de nem lettem löttyedt. Az alakom hamar visszaállt olyanra, mint lánykoromban. Ha még mozogsz, sportolsz is a gyermekágyi időszak után, akkor nem hiszem, hogy gond lesz.

Ami a férj félrelépését illeti, legtöbbször nem a feleség alakváltozása az ok, hanem nem kap elég figyelmet, gyengédséget, mert a gyerek kizárólagos első helyet kap. Imádom a lányomat, de mindig megtaláltam az alkalmat, hogy a férjemet a tenyeremen hordozzam, és igen, továbbra is jár neki a szép hajú, illatos, csinos ápolt feleség.

És végül: háztartást is vezetek, kertészkedek, és beteg szülőkről is gondoskodom! Be kell tudni osztani az időt... :)

2011. aug. 16. 23:41
 36/42 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem az utolsó két hétben lett pár csíkom,viszont a hasam teljesen visszament már a szülés utánni 2.napra,igaz nekem nagyon lapos hasam volt.Ha sokat sportoltál akkor lesznek olyan erősek a kötőszöveteid,hogy ez ne okozzon problémát,viszont a császárosoknak ez nehezebben megy,sokaknak még hónapokig nagy marad a hasa,úgyhogy én inkább szülnék természetesen.

Nekem a mellem nem ereszkedett meg,igaz sose volt nagy,és csak két hónapig szoptattam.

Egyébként az anyaság meg a nőiesség nem zárja ki egymást.Igaz rajtam még van vagy 5 kiló plusz (sokat híztam,25 kg-ot) de ugyanúgy szépen felöltözök itthon is,sminkelem magam,tornázok,diétázok.A gyerekem is akkor lesz boldog ha kiegyensúlyozott anyja van,a férjemről már nem is beszélve.Utálatos mikor egy nő szép,ápolt és igényes volt,aztán teherbe esik,megszül és rá fél évre egy 20 kilóval több,mackógatyás,kinyúlt pólós igénytelen nőt látok viszont.Nem kell ám magassarkúban játszóterezni,de azért...

"Hiába akar valaki sportolni, hiába akar valaki egészségesen étkezni ha nincs rá keret. "

Nem tudsz venni a boltba két cukkinit egy kiló almát meg barackot,emellett meg elmenni futni vagy egy torna dvd-re edzeni?Huh,akkor jóra vállaltál gyereket...:S

(várom a lepontozásokat szeretettel :) )

2011. aug. 17. 07:43
 37/42 anonim ***** válasza:
És arra nem is gondoltál, hogy öregkorodra úgyis változni fog a külsőd, és ez ellen úgyse tehetsz semmit?
2011. aug. 17. 07:52
 38/42 anonim ***** válasza:

Csak szeretnék kijavítani valakit: a melled NEM a szoptatástól ereszkedik meg, hanem azért, mert a terhesség alatt megnő. Az enyém 2 méretet nőtt a terhesség alatt! Gondolhatod!

Értem én, hogy fontos a belső harmónia számodra, amihez hozzátartozik a külsőd is. Nem kell leoltani a kérdezőt, csak gondolkodni kell kicsit. Az anyaság nem mártírkodás! Imádom a gyerekem, de ragaszkodom a csendes pihenőhöz, mert olyan önző prosti vagyok, hogy a nap közepén nyugit akarok és nekiülök olvasni, vagy nyelvet tanulni.

Tényleg, mintha direkt félreértenétek!

2011. aug. 17. 08:08
 39/42 anonim ***** válasza:

Szia!

Látom a kérdésed kiverte a biztosítékot.

Szóval, szerintem a császárt, ha lehet kerüld el. Nekem már volt egy sürgősségi császárom, és most vagyok mindenórás a kistestvérrel. Ha nem indul be előbb a szülés, akkor legkésőbb hétfőn meglesz a programozott császár. Nem egy leányálom, mégiscsak egy nagy hasi műtét, és utána is nagyon nehéz, nem tudsz olyan könnyedén mozogni, mint aki hüvelyi úton szült, a hasad is picit lassabban húzódik vissza, plusz a tejbelövellés is később lesz. Ja, nekem még most is érzéketlen a hasam ott, ahol átvágtak.

Én is molett vagyok, de MINDIG is odafigyeltem arra, hogy szép, ápolt és szexi legyek a férjemnek. Voltam én 30 kilóval nehezebb is és akkor is szeretett és kívánt engem, és bizony mindkét várandósságom alatt is sokat szeretkeztünk.

Ami a tested változásait illeti, szerintem az genetika, hogy lesznek-e terhességi csíkjaid, milyen gyorsan fog regenerálódni a tested, és persze az előéletedet ismerve biztos nem fogod elhanyagolni magad.

Viszont ha pszichésen problémáid vannak(ezt írtad), azt gondolom, hogy lehet szükséged lesz segítségre a majdani várandósságod alatt, mert az viszont elkerülhetetlen, hogy 5-10-15kg plusz gyarapodás ne legyen rajtad. Ez normális a terhességgel jár, és nem hízás-ezt akkor az agyaddal el kell tudni fogadnod.

Ami a megcsalásokat illeti, az nem a megváltozott külső miatt következik be jórészt, hanem mert a kismama a szoptatás alatt a hormonok miatt nem kívánja a szexet. Vagy pedig kimerült, esetleg már korábban sem volt annyira aktív és most a gyerek, a kialvatlanság, stb miatt inkább alszik. Van ilyen.

Én személy szerint majd megőrültem a 6 hetes eltiltás alatt, annyira vágytam a férjemre, hogy amikor a doki zöld utat adott, azon a hétvégén tilos volt a babalátogatás nálunk, mert úgy voltunk vele, hogy amint alszik a fiunk, mi kihasználjuk a helyzetet:)

Szóval Kedves Kérdező, ha nem akarod magad elhanyagolni anyaként majd, ne tedd és ha szerencsés génjeid vannak akkor pikk-pakk ismét lapos hasad lesz. Vannak olyan nők, akik a terhesség előtt hordott farmerjükben mentek haza a babával a kórházból.

2011. aug. 17. 11:32
 40/42 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a válaszokat, csak a kérdező kommentjeit futottam át. A lényeg: ha tényleg sokat fektettél az alakodba, akkor gondolom sportoltál. Ha ezt terhesség alatt folytatod és odafigyelsz az étkezésre, akkor nem "szedi szét" a baba az alakodat. És minden ijesztegetés ellenére, odafigyeléssel, óvatosan hasizmozhatsz is babavárás alatt. Én erre külön odafigyeltem, amikor gyereket vártam, a szülés után pár héttel már ugyanolyan volt a hasam mint 9 hónappal előtte. Szóval gyúrd ki a hasad teherbeesés előtt, a babvárás alatt "lightosan" hasizmozzál és nem lesz semmi baj.

Tudom, hogy az öndicséret büdös, de én már a kórházban is téma voltam a többiek között, hogy mennyire nem látszik a hasam szülés után egy-két nappal. Utána meg pár hónapig azt hallgattam mindenkitől, hogy mennyire nem látszik rajtam a szülés.

Mielőtt bárki bármit mondana: teljesen egészséges a babám, gond nélkül szoptattam és nem császároztak.

2011. aug. 17. 12:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!