Hogy zajlik le a csaszarozas?
Borotválás, katéterezés, hányás csillapító injekció beadása. A műtőben fertőtlenítés, altatás vagy érzéstelenítés.
Nekem érzéstelenítés volt. Az aneszteziológus végig beszélt hozzám, hogy mikor mi történik. Amit éreztem az a fertőtlenítőszer volt, amit spricceltek a hasamra-kérdezgették is, hogy érzem e. Amikor nem éreztem, akkor hatott az érzéstelenítő.
Az anesztes mondogatta hogy most vágták fel a hasát, most veszik ki a babát, jaj de szép, nézze, megmutatják. Közben kérdezgette hogy érzek e valamit, jól vagyok e.
Hogy azután mi történt, hogy megmutatták a babát, azt nem tudom, valahogy kiesett...
Kb. 50 perces műtét. Kapsz beöntést, ha nem volt még székleted aznap, katétert, vénás injekcióhoz az egyik kézfejedbe kapsz egy tűt, majd érzéstelenítés vagy altatás, majd a műtét.
És kinek hogy hat az érzéstelenítő, mármint hogy "távozik" a szervezetedből? Mindenkinek máshogy reagál. Nekem hidegrázásom volt vagy 1 órát a műtét után, ezért az állandó izomgörcsöktől teljesen kimerűltem.. :(
A lábadozás na az nem piskóta, de a baba érdekében bármire képes leszel... Műtét után 6 órával kellett felkelnem, segítséggel. Majd másnap már egyedül csinálni mindent.. Nem kibírhatatlan!
A szülés mindkét fajtájának vannak előnyei-hátrányai. A természetes szülésnél ugye a vajúdás, a császárnál meg a felépülés. :)
az utolsó válasza elég érdekes számomra, nálam teljesen máshogy volt.
f11kor vittek a műtőbe, mert a szülőszobán leesett a babám szivverése többször valami nem ok. (zsinorprobléma volt mint utolag kiderült)még ott megkaptam a katétert.
felültem a műtőasztalra. előre kellett dőlni h beadják a spinális injekciót-érzéstelenitőt,amitől konkrétan pár perc alatt a mellem allattol nem éreztem semmit. az anesztes doki végig beszélt hozzám is. feltették a függönyt, egyik kezem oldalra kitéve abba infuzió folyt(nem tudom mi..)másik karom az oldalamhoz szijazva h véletlen se hadonásszak gondolom. onnantól h belémvágtak (mondta a doki h most kezdik) kb 5perc s kint volt a baba.11kor született.megnézhettem, majd elvitték a szükséges vizsgálatokra, addig engem befejeztek. az tovább tartott mint a baba kivétele, de szerintem negyed ora volt max.
letoltak az intenzivre utána. nemsokára felhozták a kicsit is rövid időre. sajnos ott nem lehetett velem...:(
kb 3 óra volt, mire meg tudtam mozditani a lábam...24ora mulva ülhettem csak fel majd lassan állhattam s probálhattam meg járni kicsit. borzasztó volt, nagyon fájdalmas, de a babáért mindent. másnap du 2kor mehettem le a gyermekágyra a babámhoz végre.
sjanálom h császárom lett...a rendesen szülő anyukák másnap már kb rohangáltak én meg örültem 3hét után h mér nem fáj annyira a hegem...most ujra babát várok, s nagyon bizom benne h sikerült rendesen megszülni a kicsit.majd kiderül..:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!