Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy zajlik le a csaszarozas?

Hogy zajlik le a csaszarozas?

Figyelt kérdés
mindent irjatok le reszletesen kerlek
2011. aug. 9. 11:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Borotválás, katéterezés, hányás csillapító injekció beadása. A műtőben fertőtlenítés, altatás vagy érzéstelenítés.

Nekem érzéstelenítés volt. Az aneszteziológus végig beszélt hozzám, hogy mikor mi történik. Amit éreztem az a fertőtlenítőszer volt, amit spricceltek a hasamra-kérdezgették is, hogy érzem e. Amikor nem éreztem, akkor hatott az érzéstelenítő.

Az anesztes mondogatta hogy most vágták fel a hasát, most veszik ki a babát, jaj de szép, nézze, megmutatják. Közben kérdezgette hogy érzek e valamit, jól vagyok e.

Hogy azután mi történt, hogy megmutatták a babát, azt nem tudom, valahogy kiesett...

2011. aug. 9. 11:56
 2/5 anonim ***** válasza:
Nálam nem programozott császár volt, szülés végén szóltak,hogy műtenek,hoztak papírokat amit alá kellett írnom,közben áttettek egy másik ágyra(amin bevittek a műtőbe),szülésznő felhelyezte a katétert! Műtőben beadták az érzéstelenítőt,majd lefeküdtem,rámtették a vérnyomásmérőt.Lefertőtlenítették a hasamat,doki megcsípett,hogy érzem-e,nem éreztem. ,majd elém tettek egy függönyt,hogy ne lássam,mi történik odalent.És elkezdték a műtétet,pár perc múlva kint volt a baba,rögtön elvitték,majd visszahozták megmutatni,nemsokára betoltak a kórterembe!
2011. aug. 9. 12:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Kb. 50 perces műtét. Kapsz beöntést, ha nem volt még székleted aznap, katétert, vénás injekcióhoz az egyik kézfejedbe kapsz egy tűt, majd érzéstelenítés vagy altatás, majd a műtét.

És kinek hogy hat az érzéstelenítő, mármint hogy "távozik" a szervezetedből? Mindenkinek máshogy reagál. Nekem hidegrázásom volt vagy 1 órát a műtét után, ezért az állandó izomgörcsöktől teljesen kimerűltem.. :(

A lábadozás na az nem piskóta, de a baba érdekében bármire képes leszel... Műtét után 6 órával kellett felkelnem, segítséggel. Majd másnap már egyedül csinálni mindent.. Nem kibírhatatlan!

A szülés mindkét fajtájának vannak előnyei-hátrányai. A természetes szülésnél ugye a vajúdás, a császárnál meg a felépülés. :)

2011. aug. 9. 14:15
 4/5 anonim ***** válasza:

az utolsó válasza elég érdekes számomra, nálam teljesen máshogy volt.

f11kor vittek a műtőbe, mert a szülőszobán leesett a babám szivverése többször valami nem ok. (zsinorprobléma volt mint utolag kiderült)még ott megkaptam a katétert.

felültem a műtőasztalra. előre kellett dőlni h beadják a spinális injekciót-érzéstelenitőt,amitől konkrétan pár perc alatt a mellem allattol nem éreztem semmit. az anesztes doki végig beszélt hozzám is. feltették a függönyt, egyik kezem oldalra kitéve abba infuzió folyt(nem tudom mi..)másik karom az oldalamhoz szijazva h véletlen se hadonásszak gondolom. onnantól h belémvágtak (mondta a doki h most kezdik) kb 5perc s kint volt a baba.11kor született.megnézhettem, majd elvitték a szükséges vizsgálatokra, addig engem befejeztek. az tovább tartott mint a baba kivétele, de szerintem negyed ora volt max.

letoltak az intenzivre utána. nemsokára felhozták a kicsit is rövid időre. sajnos ott nem lehetett velem...:(

kb 3 óra volt, mire meg tudtam mozditani a lábam...24ora mulva ülhettem csak fel majd lassan állhattam s probálhattam meg járni kicsit. borzasztó volt, nagyon fájdalmas, de a babáért mindent. másnap du 2kor mehettem le a gyermekágyra a babámhoz végre.

sjanálom h császárom lett...a rendesen szülő anyukák másnap már kb rohangáltak én meg örültem 3hét után h mér nem fáj annyira a hegem...most ujra babát várok, s nagyon bizom benne h sikerült rendesen megszülni a kicsit.majd kiderül..:D

2011. aug. 9. 21:17
 5/5 anonim ***** válasza:
50 perc? Altatásnál lehet, de érzéstelenítésnél nálam az egész nem tartott 10-15percnél tovább. Én nem tudtam érzékelni az időt a fájdalomtól és a kimerültségtől (előtte 27 órát vajúdtam), de a párom azt mondta ennyi idő volt csak..
2011. aug. 10. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!