Hogy zajlik egy méhszájtágítás kézzel? Milyen
érzést, és mit csinálnak olyankor pontosan?
szó szerint az orvos a kezével tágítja a méhszájat. Baromi fájdalmas. Tudtommal ez is egy beindítási mód. Orvos válogatja mivel próbálkozik beindítani. Mivel nekem midnkétszer magától indult be a szülés többet sajnos nem tudok.
2011. szept. 8. 14:09
Nekem szülés közbe tágítottak....hát ott már fájt minden,úgyhogy nem tudom ráfogni h az a fájdalom épp az volt-e.
2011. szept. 8. 14:13
Fölfekszel a székre és a doki benyúl a méhszájadhoz és a kezével kicsit kifeszegeti.Sokaknak beindul így a szülés.Jobb szeretik ha magától indul be.Lehet utána vérezgetés ,ne ijedj meg tőle.Viszont arra készüljél föl hogy baromira fáj és nagyon.De ha segit akkor érdemes.
2011. szept. 8. 14:14
4/15 A kérdező kommentje:
Valamilyen fájdalomcsillapításra van mód? Kérhetünk valamilyen érzéstelenítést?
Nekem épp ma csinálta a dokim. Egyszerű méhszáj vizsgálatnak indult. benyúlt, másik kéz a hasamon és csak nyúlkált és nyúlkált... Egy görcsbe rándult az egész testem, ömlött rólam a víz, azt hittem lekapom a csempét is a falról... Azt mondta, hogy ujjal körbejárta a belső méhszájat! Fájdalomcsillapítás nincs. Kb másfél percig tartott. Szerinte ettől 1-2 nap és beindul a szülés. Azóta barnázgatok és kb. 10 perceseim vannak, de úgy érzem enyhülnek... Remélem azért mégis megindul a Picikém, nehogy már hiába való legyen ez a reggeli "közjáték".
2011. szept. 8. 15:14
6/15 A kérdező kommentje:
Ez kegyetlenül hangzik :S
Létezik burokleválasztási kísérlet (fáj, nem túl vészes, nem okoz sérülést), meg létezik kézzel tágítás (nagyon fáj, nagyon nem ajánlott beavatkozás, mert méhszájrepedést okozhat -igen, nem a baba repeszti, hanem az orvos).
Nekem az elsőt csinálták, kétszer is, nem indult be a szülés, a kézzel tágítást szerencsére nagyon ellenzi az orvosom, fájdalommentesen tágítottak ballonnal 5cm-ig.
2011. szept. 8. 16:51
Nekem is csinálta a dokim,még az utolsó vizsgálatnál,mert már teljesen nyitva voltam 1 ujjnyira és pár nap volt a kiírtig. Így akarják,hogy beinduljon magától és ne kelljen indítani. Nagyon rossz volt. Aztán vajúdás alatt is tágított kézzel,ő úgy mondta,hogy elmasszírozza a méhszájat. Nekem be volt kötve az oxitocin,brutál fájásaim voltak,de azok semmik nem voltak ahhoz képest,amit akkor éreztem,amikor a dokim kézzel tágított. Na,ott nem bírtam hang nélkül...
2011. szept. 8. 17:24
Én kiírt nap után 2 nappal mentem vizsgálatra a dokimhoz. Úgy volt, hogy köv. nap beindítják a szülést. Tök zárt méhszájjal mentem, majd a kicsit sem szokványos manuális vizsgálat után közölte a dokim, hogy egy ujjnyira nyitva a méhszáj, ezek után hazagyalogoltam... Véreztem, majd este beindultak a fájások rögtön 5 percesekkel. Vajúdás közben is tágítottak rajtam kb. 3-szor. Az első fájásoktól számítva 5 óra alatt meglett a kisfiam (első baba).
Én a fájdalmat nem ecsetelném már megtették előttem. Fájdalomcsillapítási lehetőség itt nincs.
2011. szept. 8. 21:57
10/15 A kérdező kommentje:
Jujjjj, csak ennyit tudok mondani...
És ezt mindenkinél megcsinálják, vagy csak annál, akinél nem indul meg?
Kapcsolódó kérdések: