Hogy zajlik a császározás?
Én nem tágultam, azért császároztak (30 órás vajúdás után). Megitattak velem egy irgalmatlan rossz löttyöt, ami hányás ellen van, aztán bementem a műtőbe, fel kellett ülni az asztalra, előre görnyedni, és két kis szúrást éreztem - egy helyi érzéstelenítőt kaptam, egy pedig maga a gerinc mellé beszúrt totális érzéstelenítő volt. Aztán lefektettek, mindenféle kütyüt az ujjaimra raktak, talán még tappancsokat is raktak rám a mellkasomra, nem emlékszem pontosan. Elfüggönyöztek, kérdezték, érzem-e a lábam, vagy mit érzek lent, aztán egyszer csak elkezdett mozogni velem az asztal, és már hallottam is, hogy mondták: na mindjárt megvan a baba. Kiemelték, felmutatták a fejét, engem összevarrtak, majd visszahozták még egy puszira a kisfiamat ellátva, aztán átraktak egy ágyra, és letoltak a császáros őrzőbe. Infúziót kaptam, ment bele fájdalomcsillapító is, és a fejemet 6 órán keresztül nem emelhettem fel, csak oldalra fordíthattam. Közben odahozták kisfiamat egy pólyában, a karomra tették, és aludtunk fél órát. :)) Aztán délután jött a nővérke, fel kellett állni, kivették a katétert, és így nagyjából ennyi. Kora este bejöhetett párom, segített lezuhanyozni, aztán odahozták a kisfiunkat is az első szopizásra.
Másnap reggel mentem az osztályos kórterembe, és már könnyebben közlekedtem, mint azok, akik természetes úton szültek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!