Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy zajlik a császározás?

Hogy zajlik a császározás?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 5. 13:07
 1/9 anonim ***** válasza:

Én nem tágultam, azért császároztak (30 órás vajúdás után). Megitattak velem egy irgalmatlan rossz löttyöt, ami hányás ellen van, aztán bementem a műtőbe, fel kellett ülni az asztalra, előre görnyedni, és két kis szúrást éreztem - egy helyi érzéstelenítőt kaptam, egy pedig maga a gerinc mellé beszúrt totális érzéstelenítő volt. Aztán lefektettek, mindenféle kütyüt az ujjaimra raktak, talán még tappancsokat is raktak rám a mellkasomra, nem emlékszem pontosan. Elfüggönyöztek, kérdezték, érzem-e a lábam, vagy mit érzek lent, aztán egyszer csak elkezdett mozogni velem az asztal, és már hallottam is, hogy mondták: na mindjárt megvan a baba. Kiemelték, felmutatták a fejét, engem összevarrtak, majd visszahozták még egy puszira a kisfiamat ellátva, aztán átraktak egy ágyra, és letoltak a császáros őrzőbe. Infúziót kaptam, ment bele fájdalomcsillapító is, és a fejemet 6 órán keresztül nem emelhettem fel, csak oldalra fordíthattam. Közben odahozták kisfiamat egy pólyában, a karomra tették, és aludtunk fél órát. :)) Aztán délután jött a nővérke, fel kellett állni, kivették a katétert, és így nagyjából ennyi. Kora este bejöhetett párom, segített lezuhanyozni, aztán odahozták a kisfiunkat is az első szopizásra.

Másnap reggel mentem az osztályos kórterembe, és már könnyebben közlekedtem, mint azok, akik természetes úton szültek.

2011. ápr. 5. 13:15
 2/9 A kérdező kommentje:
És mennyi ideig kellett bent maradnod a kórházban?
2011. ápr. 5. 13:25
 3/9 anonim ***** válasza:
Hétfő reggel császároztak 6 órakor, (dél-pestiben), és csütörtökön délben engedtek ki, varratszedés után rögtön, tehát a 4. napon jöhettünk haza.
2011. ápr. 5. 13:26
 4/9 anonim ***** válasza:
én éjfélkor mentem be(tervezett császárra)NST,elfolyt a magzatvizem.velem nem itattak meg semmilyen löttyöt.nem ettem,nem ittam előtte 6 órán keresztül (szerencsére) semmit.megkaptam a gerincbe érzéstelenítőt,ami nem fájt,nem éreztem semmit.elzsibbadtam,letakartak és kezdődött a ,,show,, :)nem tudom,hány perc lehetett a műtét, elvesztettem az időérzékemet.fél 1 körül kezdték a felkészítést és fél 3-kor vittek fel az őrzőbe...közben végig beszéltek hozzám,hogy jól vagyok-e,érzek-e valamit.nem éreztem,csak azt,mikor ,,benyúltak,,a piciért.hányingerem lett és hánytam is...feltételezem,csak gyomorsav lehetett,annyira minimális volt.és akkor megszédültem egy kicsit.de ez csak 1-2 perc volt,megmutatták a csöppemet,összevarrtak,az őrzőbe tettek a hasamra jéggel teli zsákot,majd délután kettőkor fel kellett kelnem,kimenni wc-re.(kapott hashajtó miatt).utána rendszeresen fel kellett kelni.nem volt könnyű,de megért minden fájdalmat!!!:)
2011. ápr. 5. 13:29
 5/9 anonim ***** válasza:
nekem pedig 6 napot kellett bent lennem.előző vagyok
2011. ápr. 5. 13:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem programozott császárom volt. Előző nap be kellett feküdnöm. A műtét napján reggel kaptam beöntést,katétert,rámtették az NST-t és lefolyattak néhány palack oxitocinos infúziót,ami fájásokat okozott. Kb.3 órán keresztül ment a fájáskeltő infúzió és aztán elvittek a műtőbe,ahol 10 perc múlva kiemelték a kisfiamat :) Gerincérzéstelenítésem volt,műtét után 6 óra múlva muszáj volt felkelni és egy picit mozogni,megmosakodni. Másnap reggel vették csak ki a katéteremet, ezután még 1 napot töltöttem a császáros szobában, utána átkértem magamat baba-mamás szobába,ahol együtt lehettem a kisfiammal.Péntek délelőtt szültem, következő hét szerdán volt varratszedésem,azután jöhettünk haza.
2011. ápr. 5. 14:14
 7/9 A kérdező kommentje:
Fáj ha beteszik/kiveszik a katétert?
2011. ápr. 5. 14:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem volt kellemes, az biztos. Főleg, ahogy kihúzták. És utána nagyon utáltam, hogy nem éreztem, ha pisilnem kellett, viszont mikor elmentem wc-re, akkor meg Niagarát produkáltam, és kicsit csípett. Szóval erre érdemes odafigyelni, hogy ha nem is érzed, hogy tele lenne a hólyag, el kell menni pisilni, mert a húgyhólyagban túl sokáig pangó vizeletben el tudnak szaporodni a bacik, ezzel hólyaghurutot okozva.
2011. ápr. 5. 14:20
 9/9 anonim válasza:
én is tervezett császáros voltam, mert elég komoly gerincferdülésem van, és mikor fájásaim voltak bementük (38 hetes voltam). kaptam infulziót, aztán katéter, be a műtőbe, asztalra felülni, gerinc érzéstelenítés: nem találták el az ideget így 6szor szúrtak hátba, aztán elzsibbadt a lábam, mozdítani se tudtam, utánna pedig elkezdték, de nem hatott rendesen az érzéstelenítő így éreztem rendesen amikor felvágták a hasamat.....hát azt az érzést senkinek nem kivánom, rádásul nem akarták elhinni, hogy fáj és tovább csinálták... 2 réteg átvágása után, mikor már remegtem a fájdalomtól és anyáztam akkor vették a lapot és elaltattak....hát azt hiszem legközelebb csak altatásban vagyok hajlandó szülni. utánna 6 órával már zuhanyozni kellett mennem, de hamar rendbe jöttem, 5 napig voltunk a kórházban
2011. ápr. 8. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!