Terheléses cukorvizsgálat az elejétől a végéig hogyan zajlik? Hanyadik héten kell menni? Mire jó?
A terhességi cukorbetegség szűrése
A terhességi cukorbetegség ma már szűrővizsgálatok segítségével diagnosztizálható. A terhesség 24-28. hete között 75 gr-os terheléses vércukor vizsgálatot végeznek, ha az éhomi cukor nem haladja meg a 7 mmol/l értéket. A GDM diagnózisának kritériuma, hogy az OGTT vizsgálat eredménye két alkalommal 7,8 fölött legyen vagy az éhomi vércukor két alkalommal 7 fölötti vagy bármely időpontban mért vércukor 11,1 fölötti.
Korai szűrés (OGTT), a terhesgondozás kezdetén, ha az anya életkora > 30év, túlsúlyos, cukorbetegség családi halmozódása áll fenn, előző terhességben gestatiós diabetes, 4000gr-nál nagyobb súlyú magzat, ismeretlen eredetű vetélés, terhességi magasvérnyomás, vesebetegség, ismételt húgyuti fertőzések, fejlődési rendellenességgel született újszülött.
Az OGTT a 24-28. hét között megismétlendő
jelentkezel éhgyomorra leveszik a vért megiszod kb 2d sűrű cukor szirupfélét amiben minimális víz van megnézik az órát és pontban 2óra múlva újra vesznek vért de közben sem inni sem enni semmit nem lehet-- még vizet sem.
valahova vinni kell valahol adnak citromot bele úgy kicsit jobb.
nekem azt megengedték hogy jó alaposan kiöblítsem a szám mert az a nyúlós cukor sokáig a nyelveden van és csak szenvedsz tőle.
ha kihányod meg kell mondani.
ha rossz az eredmény akkor diéta rosszabb esetben inzulin a szülésig.
12:43
mekkora hülyeség!!
nem elég hogy éhomi=éhgyomri=8 órányi üres gyomor --szóval így mész és még te várj egy órát hogy milyen utána már annyira leesik a cukrod hogy alig él a kismami.
amúgy nem ujjat böknek mert az 10mp de nem pontos.
12:43 vagyok:
Ja, azt még nem is fűztem hozzá, hogy majd egy órát vártam az éhgyomri vérvételre! És hiába szóltam, hogy kismama vagyok, senkit sem érdekelt. Szóval az egész procedúra majdnem 4 óra volt. Ez a fehérvári rendelőintézetben volt, lehet hogy más városokban ezt korrektebbül intézik. Ezért írtam, hogy érdemes időpontot kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!