Beindította nektek a szülést az EST (emlőstimuláció)?
És ha igen mennyi idővel a vizsgálat után? Holnap reggel 8ra kell mennem, mert mindezidáig nyoma sincs a szülésnek :)
40+3hkm
Szia!
én elmúltam 41 hetes, leírnád pontosan mi is ez..mert már minden lehetőség érdekel.....:S
Köszi
...amennyit én tudok róla, úgy zajlik, hogy megy alapból a normál nst vizsgálat, csak közben a fél óra alatt (nekem a dokim, úgy mondta mechanikusan (tehát vmi géppel) de sok helyen olvastam azt is hogy kézzel ingerlik a mellbimbót, mivel az olyan hormonokat vált ki a szervezetben, ami méhösszehúzódásokat okoz, amik pedig beindítják a fájásokat (persze, ez sem garancia semmire, mert ugye van akinek még az oxitocin - injekció se indít semmit, csak ez egy azt megelőző, úgymond még természetesebb módszer a szülésindításra) Sok helyen írják, hogy otthon is lehet masszírozgatni a mellett, de állítólag fontos, hogy közben nst-n legyél, mert az figyeli a baba szívhangját, nehogy leessen a beinduló fájások közben...hát nagyjából ennyit tudok róla, illetve holnap már sokkal többet, de remélem, azt nem lesz már lehetőségem ideírni, max. 4-5 nap múlva, mikor itt piheg a babóca mellettem :)
Jó babavárást és kitartást így a végére! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!