Az hogy lehet, hogy van kórház, ahol nincs lehetőség EDA-t kérni? Egyformán fizetünk tb-t nem? Ez felháborító!
Figyelt kérdés
Én kapok, ingyen, nem magam miatt vagyok felháborodva, de sajnálom a kismamatársaimat. Nem kéne, hogy mindenkinek jogában álljon ezt a fajta fájdalomcsillapítást is kérni. Vagy el vagyok "tévedve" és ez nincs szabályozva?2011. jún. 1. 13:55
21/25 anonim válasza:
Utolsó vagyok :)
A ne ordítson a kismama...hát az ilyen utasításokat nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni. Második lányomat három hete szültem, szintén fájdalomcsillapítás nélkül, ráadásul annyira gyorsan jött a baba, hogy az orvos nem ért vissza az osztályról, csak mikor már a gyerek a szülőcsatornában volt...az eredménye az lett, hogy még érzéstelenítőt sem kaptam, mert arra sem volt idő. aztán a doki megszólalt, hogy ne visítsak...:))) AKADÁLYOZZA MEG!!! :D Nem volt gátmetszésem, nem vettek vért, nem kaptam érzéstelenítőt, az infúziót is csak szülés után kaptam meg, és akkor ő odajön kipihenten, és azzal indít hogy ne visítsak? Miből gondolta hogy kíváncsi vagyok a véleményére?
22/25 anonim válasza:
Péterffys vagyok. Igen előre tudom, hogy kérni fogom, és nem érzem ettől kevesebbnek magam. Azért kérek fájdalom csillapítást, mert kaptam a fogászaton, a mandula műtétnél, és bármilyen orvosi beavatkozásnál is. Sőt boldog vagyok, hogy kérhetem, nekem ez megnyugvást biztosít tehát maga a tudat, hogy lehetőségem lesz rá. Az orvos sztem nem arra értette, hogy hang nélkül kell nyomni, vagy szülni, de mesélte, hogy volt egy anyuka aki a több órás vajúdás ordította végig, de ő neki semmi fájdalom csillapítás nem kell hiába ajánlották fel, kihallatszott a visítás a folyosóra stb.... ezért írtam, hogy ha nem kérnek akkor nem szabadna visítani, már vajúdásnál hanem igénybe venni annak lehetőségét, hogy enyhítsék a fájdalmát. Persze, hogy valamilyen szinten mindenkii "hangos" ne is hiszem, hogy ezzel van "baja" a dokiknak.
23/25 anonim válasza:
Engem nem zavar,hogy ha valaki kiabál,sokat hallottam amikor bent feküdtem a kórházban,ezt csak azért írom,hogy félre értés ne essék csak az utolsónak reagálnék a mondatára,hogy"valamilyen szinten mindenki hangos" ,hát én 53órás vajúdást egy hang nélkül csináltam végig,egy hangos jaj nem hagyta el a számat!
24/25 anonim válasza:
én sem kiabáltam egyáltalán, nem mondom nyőgni nyőgtem de semmi egyéb. Még az elején voltam amikor meghallottam, hogy egy anyuka ordít mint akit ölnek. Nagyon beparáztam. De hála az égnek hogy pont jött a szülésznőm és gondolom látta rajtam a riadtságot. Megnyugtatott, hogy ne higgyem el, hogy mindenkinek ilyen. Van aki nem jól viseli a fájdalmat és a tehetetlenséget, így könnyebb neki elviselni. És amúgy sincsenek nagyon nagy fájásai (mindenkin rajta volt a szívhang figyelő). Minden esetre engem sem zavar (mostmár hogy tudom milyen a szülés) a kiabálás, de bizony az először szülőket nagyon megrémisztheti. Edáról meg annyit, hogy nyugtasson meg az, hogy kérheted, de ne az hogy már meg is kaptad. Legalább próbáljátok meg anélkül, később még mindig kérheted. (jó mondjuk már nem a végén). Azzal szülve sem vagy kevesebb, de adj esélyt magadnak, hogy anélkül is megérezd milyen a szülés. És a fájdalom összesem hasonlítható a fogászati fájdalommal. Az egy éles (egy bizonyos részen lévő) agyig hatoló fájdalom. Míg a szülés egy nagy kiterjedésű intenzív, fájdalom. pici fellélegezhető szünetekkel (ezért is elviselhető). stb....
25/25 anonim válasza:
Én már csak az ultolsó lehetőségnél kértem edát, addig kibírtam valahogy. (de 1/2 11-kor kezdődött a "buli" és este 9:10-kor született meg a kisfiam) Ez a Margit K-ban volt, most viszont az Uzsokiban fogok szülni, és az utolsó pillanatban szeretnék kérni edát, csak azt nem tudom, hogy lehet-e. Nem tudja valaki, hogy hogy megy ott ez? Persze majd jövőhéten megyek a dokimhoz, és megkérdezem tőle, csak hátha tud valaki valamit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!