A Kútvölgyi Kórház szülészetén tényleg nincs lehetőség epidurális érzéstelenítésre?
Tegnap voltam szülésfelkészítőn, ahol az azt tartó szülésznő mondta, hogy erre csak a privatizálás után, július 1-től (azaz 400 ezer Ft-ért/szülés) van lehetőség. Teljesen meglepődtem, amikor itt dolgozó orvost választottam, ő nem ezt mondta...
Van valakinek személyes tapasztalata?
2008 év végén szültem ott. Akkor azt mondták, ha valaki nagyon kiharcolja magának, akkor lehet, de amúgy nem.
Kórházi pletykákból kiderült számomra, hogy nem igazán vannak jóban a szülészek az altatóorvosokkal (ha jól tudom, ők adják be, ugye?)
1.vagyok.
Mindenképpen szeretnél epidurált amúgy?
Én is gondolkodtam rajta, de olyan hamar megszültem, hogy teljesen felesleges lett volna. Örülök, hogy nem kellett.
Tudom, nem ez volt a kérdésed, de miért nem mész a Margitba?
Szuper még mindig a szülészete, én mindkétszer ott szültem. Van EDA is, nem kell érte harcolni, nekem a szülészorvosom maga adta be, mert van rá képesítése (meg amennyire tudom több más dokinak is)
Előző vagyok megint, én az elsőt szültem EDA-val, nagyon jó volt, még aludni is tudtam közben.
A második szülésem elég gyors volt, már nem volt idő beadni az EDA-t, brutálisan fájt, azt hittem ott halok meg, szegény dokim is meg volt rémülve, így adták a kábító gázt, nekem szerencsére hatott (sokaknál nincs hatása), igaz, hogy így csillapult a fájdalom, de totál bekábultam, szinte nem is emlékszem semmire. Szóval én maximálisan EDA párti vagyok.
33 hetesen már kissé későinek érzem a váltást, pedig egy kicsit átverve érzem magam, mert hónapokkal ezelőtt, amikor orvost kerestem, ez volt felé a második kérdésem, és rábólintott, hogy persze, van rá lehetőség. Jövő héten tudom megkérdezni tőle, mégis mire gondolt.
Az első hozzászólónak igaza lehet, sok kórházban belső probléma miatt nincs EDA, mert a többi orvos nem szereti a szülészorvosokat általában (anyagilag annyira más világban élnek), és itt pont az anesztesek segítségére van szükség, akik azért nem túl jól fizetett orvosok. A szülészek a magukéból másnak nem adnak át szívesen, a szülő nőt figyelmeztetni erre pedig olykor kellemetlen, és etikátlan is. Tudtommal az ÁEK-ben volt is abból botrány, hogy ott tízezerért adták az EDÁ-t, nyíltan egy időben, holott a tb felé elszámolt beavatkozást nem lehet így adni (hogy az utólagos hálapénz mitől más, a jó ég tudja).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!