4 hete szültem császárral. Az egész terhesség alatt ahhoz az orvoshoz jártam a magánrendelésére akinél szültem. Felkértem a szülésre, de összeget nem beszéltünk meg. Indított szülésem volt, nem kellett munkaidőn kívül bejönnie a kórházba, akkor szültem mikor ügyeletben volt. Varratszedéskor mondtam Neki, hogy a szüléssel kapcsolatosan mindent rendezünk a 6 hetes kontrollon. Úgy terveztük, hogy az anyasági támogatásból 50ezret odaadunk Neki, 10ezer a vizsgálat, így az pont elég lenne rá. Viszont most kicsit elvagyunk csúszva mindennel, a férjemnek sem úgy vannak munkái és 1 hónapos elmaradásunk van szinte minden számlával. Ha az anyaságit a számlákra fordítanánk, akkor pont jól állnánk, és nem kéne a határidők miatt idegeskedni. Viszont akkor 50ezret nem biztos, hogy odatudunk adni az orvosnak 2-3 hét múlva. Tudom, hogy nem ez a pénz fog Neki számítani, és éhen halni sem fog, utána meg nem valószínű, hogy sűrűn látom még, ha meg újra szülnék akkor se fog már emlékezni mennyit kapott, de akkor is... Mit csináljak?
2011. jún. 1. 13:18
1/7 anonim válasza:
Én 30000 ft-ot adtam szülés után rögtön, majd a 6 hetes kontrollon a magánrendelés díját, 7000 ft-ot. Terhesgondozás alatt végig havi 7000 ft.
Szerintem bőven jó volt neki a 30000 ft.
De ha nálatok 10000 a havi vizsgálat, akkor még a 20000 is elég a szülésre, főleg, hogy ügyeletes volt.
Fontosabb, hogy ti rendbe jöjjetek anyagilag, ne érezd cikinek.
2011. jún. 1. 13:23
2/7 A kérdező kommentje:
Igen, végig havi 10ezret kapott, a végén meg már 3 hetente 10ezret.
2011. jún. 1. 13:28
3/7 A kérdező kommentje:
Közben mocorgott a kicsi, ez lemaradt: Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál... :) Várom a további véleményeket is
2011. jún. 1. 13:31
4/7 anonim válasza:
Egyetértek az első válaszolóval. Én is 30.000-et adtam szüléskor és a 6 hetesen csak a vizsgálat árát. Szerintem is bőven elég lesz 30.000, amiben benne van a 10.000 Ft-os vizsgálat is. Elvégre ügyeletben szültél, nem jött be külön, és van a pénznek jobb helye is...
2011. jún. 1. 13:35
5/7 anonim válasza:
Ezen ne görcsölj!az egyik ismerősöm 5000(ötezer!)ft adott a dokinak!Én most fogok szülni,még nem tudom,hogy fog alakulni,magán dokihoz járok nem mondott összeget,csak hogy mennyit szoktak adni:)Mivel a 4.babát várom és nem állunk nagyon fényesen anyagilag így mi 30ezret beszéltünk meg a párommal!
Fizetünk végig 10ezret+a szülés....úgy érzem nem kell túlzásokba esni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!