Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárosok, kaptatok vérhigít...

Császárosok, kaptatok vérhigító szurit császár után?

Figyelt kérdés

Én sajnos nem, csak trombózist. Ezért kíváncsi vagyok, melyik kórházban, hogy csinálják, és vajon mi az országos gyakorlat. Kérlek, írjátok meg:

- igen/nem

- hányban szültetek

- hol szültetek

- Tudtotokkal vizsgálták-e, hogy kell-e (pl. visszér, nagy túlsúly, Leiden-mutáció, életkor, egyéb veszélyeztetettség. Volt-e ez irányú vérvétel vagy előtte rákérdeztek-e?)

- Egyéb infóknak is örülök, pl. hogy műtét után mikor állítottak fel, vagy volt-e valami megelőző praktika a kórházban (pl. fáslizás), mondták-e, hogy sokat kell mozogni ill. felhívták-e a figyelmeteket milyen tünetei lehetnek.

Köszönöm!

2011. máj. 27. 06:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

2009. Miskolc Megyei.

Méhösszehúzót kaptam, semmi mást, azt is csepp formájában. Nem fásliztak, nem volt súly a hasamon sem. Este 8kor császároztak, reggel 8kor állítottak talpra. Onnantól magamra voltam hagyva, akkor keltem fel, mikor tudtam és akartam. Az infúzió is kb. de. 10-ig volt bekötve. Katétert akkor vették ki, mielőtt átkerültem a kórterembe, tehát este 8 körül. Annyit mondtak, hogy mozogjak, amennyit tudok, de különösebben nem foglalkoztak velem. 4. nap reggel engedtek haza. Semmit nem mondtak, hogy milyen következmények lehetnek.

Vért vettek még az őrzőben, mert a műtét előtti véreredményen magas volt a cukorszintem, azt ellenőrizték, mást nem néztek.

2011. jún. 1. 22:33
 22/26 anonim ***** válasza:

Én is kaptam midkét császárnál2008ban és 2010benis

Máv Budapestma ÁEK..

2011. jún. 1. 22:58
 23/26 anonim ***** válasza:

2006-ban, császár után, Fehérváron, mert a petefészkemen (ebben nem vagyok biztos, de a műtét során valamilyen belső szerven látta a dokim)volt nagyon csúnya visszér és ezt javasolták a biztonság kedvéért.

6 óra elteltével állítottak fel (amikor elmúlt a gerincérzéstelenítő hatása, mivel belső szerv volt, nem javasoltak fáslizást akármit.

Ja és a második terhességem során kérdeztem a dokit, azt mondta, hogy majd most is kell, mert ugyanúgy visszeres lesz, de végül is nem kellett, mert nem alakult kia visszér.

Nem vizesedtem, nem volt túlsúlyom egy gramm sem, és sehol máshol nem volt visszerem.

2011. jún. 1. 23:07
 24/26 anonim ***** válasza:

-Igen

-2010

-II.Női Klinika

-Műtét elött minden ilyesmit kikérdeztek

-1/2 12-kor született meg és én már délután zuhanyoztam estére sétáltam.

Rettenetesen fájt a mozgás de azt mondták minnél elöbb és minnél többet mozgok annál elöbb múlik a fájdalom->így is lett(nem fásliztam)

2011. jún. 2. 01:14
 25/26 kisnita ***** válasza:

Szia!

2009.-ben szültem Salgótarjánban. (Sürgősségi császár)

Előtte kaptam savlekötőt, utána kaptam a hasamra egy kis zsákot és maradt bennem az az infúzió ami a műtét alatt is ment. 24 órát kellett (volna) feküdnöm, de nem bírtam ki és előtte már emelgettem a fejem és félig ülő helyzetben voltam. Szombat 11-kor szültem és vasárnap 12-kor szóltak, hogy felkelhetek. Jött egy nővér, alulról lemosdatott és mondta, hogy óvatosan keljek fel ha nem fáj. Nem fájt semmi, ugyan úgy keltem fel mint egyébként is szoktam. Elmentem zuhanyozni, a mosdóban megmostam a hajam is, muszáj volt ott direkt szóltak, hogy vigyázzak ha zuhanyzok ne érje víz a vágást. Utána át kellett mennem a nővérszobába anti D injekcióért. Utána naponta kaptam Fraxiparin injekciót 3 napig. Elvileg 5 napig kellett volna bent lennünk, de 4 nap után haza engedtek minket.

A műtét meg ami utána volt az nagyon jó volt, csak előtte volt brutális.

Nem szóltak, hogy sokat kellene mozognom, de amúgy is mozogtam eleget. Mellékhatásnak annyit mondtak, hogy fájhat a fejem az érzéstelenítőtől, de nem fájt szerencsére és kérdezgették, hogy volt e már székletem mert ha nincs magától akkor adnak laevolack szirupot. Mikor hazamehettünk elmondták még, hogy ne nagyon érje víz a sebet ugyanúgy mint eddig. A varratszedéskor is azt mondta a doki, hogy még egy napig ne érje víz, de utána se nagyon áztassam.

Ettől eltekintve semmit nem kellett másként csinálnom mint egyébként. Ugyan úgy éreztem magam mint a terhességem előtt.

2011. jún. 2. 06:56
 26/26 anonim ***** válasza:
2010. Békéscsaba. Én is kaptam vérhígítót, és méhösszehúzót is.
2011. jún. 2. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!