Császárosok, kaptatok vérhigító szurit császár után?
Én sajnos nem, csak trombózist. Ezért kíváncsi vagyok, melyik kórházban, hogy csinálják, és vajon mi az országos gyakorlat. Kérlek, írjátok meg:
- igen/nem
- hányban szültetek
- hol szültetek
- Tudtotokkal vizsgálták-e, hogy kell-e (pl. visszér, nagy túlsúly, Leiden-mutáció, életkor, egyéb veszélyeztetettség. Volt-e ez irányú vérvétel vagy előtte rákérdeztek-e?)
- Egyéb infóknak is örülök, pl. hogy műtét után mikor állítottak fel, vagy volt-e valami megelőző praktika a kórházban (pl. fáslizás), mondták-e, hogy sokat kell mozogni ill. felhívták-e a figyelmeteket milyen tünetei lehetnek.
Köszönöm!
Én az elsőnél kaptam, de csak mert begyulladt a sebem, s három hétik nyitott volt. S csak 3. hét után jöhettünk haza.. :( Ez 2002-ben volt a fehérvári kórházban. A másodiknál 2005-ben már nem kaptam, de ott rendben is ment minden. Mondjuk más volt a doki is, szerintem azért.
Műtétet követő este én már sétálgattam, főleg a másodiknál, akkor a doki szólt rám, hogy tessék lepihenni, lábakat felpolcolni. Vérvétel erre vonatkozólag nem emlékszem, hogy lett volna.
2009,Pápa.Kaptam vérhígítót,méhösszehúzót.Befáslizták a lábam is.Már az őrzőben mondták,hogy amennyire tudok,forgolódjak oldalra(megkönnyíti a felkelést,hamarabb elmúlik az érzéstelenítő).24 óra után kelhettem fel.
Nem életkor,és nem túlsúly miatt jártak el így,hanem,mert ez a "szokás".Pedig ez egy kis kórház.
2009 októberben, Nyíregyházán szültem.
Nem kaptam vérhigítótt . Méhösszehúzót kaptam, algopirin injekciót és mondták, hogy szedjem a vérképzőt amit terhesen szedtem.
Vérvétel volt 1-2x, azt hogy pontosan mit néztek nem tudom, de az eredmény miatt kellett szednem vérképzőt.
Műtét után 12 óráig mozdulatlanul kellett feküdni,mondták, hogy ne emelgessük a fejünk, mert fájni fog. Egy szívószálon keresztül pedig annyi folyadékot inni amennyit csak bírunk, hogy tisztuljon a vizelet, vagy miért. Utána járkáltattak, azt mondták minél többet járkálunk, annál hamarabb fogunk felépülni.
Lázat is mértek minden nap.
Ennyi jutott eszembe.
Én a Budapest Péterfyben szültem tavaly nyáron. Mivel lelkesen hüvelyi szülésre készültem, a családban meg sosem találkoztam ezzel a problémával és a lábam sem visszeres, ezért nem is nagyon tudtam, hogy létezik ilyen. Normális terhesség után hirtelen kerültem kórházba, mert a babám nagy volt hozzám képest ill. rosszul helyezkedett. Két hétig "tároltak", minden nap nézték a véremet a májértékeim miatt (de tudtommal a trombózishajlamot nem). Utána úgy döntöttek, programozott császár lesz.
Spinális volt, utána kaptam oxitocint, aztán kb. 6 órával mûtét után felállítottak. Mivel bababarát a kórház, nem feküdtem én sem egész nap, és otthon még nehezebb lett volna. Na de végre meg volt a baba, 4 nap után haza, minden rendben, 2x még kontroll vérvételen is voltam utána a májam miatt.
Aztán 3 hét múlva elkezdett dagadni az egyik lábam és mehettem baba mellôl az intenzívre.
Tény, hogy adtak egy gólyával illusztrált üdvözlô papírt, amin az is rajta van, hogy "ha dagadna a lába vagy mellgyulladása van, keresse fel osztályunkat", de ezen kívül semmi más emlékem vagy hivatalos papírom nincs, hogy szóltak volna vagy tettek volna valamit a megelôzés érdekében. A fogadott dokim szerint "nem szokás" adni, mert ez nagyon ritka szövôdmény, a szurinak is van kockázata, na meg a szoptatás így meg úgy. (Most szurival szoptatok 9 hónapja, és máshol akkor miért adnak?) Két másik nôgyógyászt és orvosi fórumokon is megkérdeztem, de elég kitérô válaszokat kaptam csak, gondolom, nem akarnak belefolyni.
Nem tudom, történt-e hiba, nem vagyok orvos. Fogadhatok egy igazságügyi szakértôt, de jó drága és baba mellett trombózisos lábbal kicsit nehéz eljárkálni messzire... De megesz a kíváncsiság, hogy más kórházban mégis mi a... helyzet.
És még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek, aki válaszol(t)!
-igen
-2008
-Debrecen, Klinika
-volt vérvétel
-kb. 15 óra után, és mondták, hogy mozogjak minél többet. 4 hétig kellett magam szúrni vérhigítóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!