Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárosok, kaptatok vérhigít...

Császárosok, kaptatok vérhigító szurit császár után?

Figyelt kérdés

Én sajnos nem, csak trombózist. Ezért kíváncsi vagyok, melyik kórházban, hogy csinálják, és vajon mi az országos gyakorlat. Kérlek, írjátok meg:

- igen/nem

- hányban szültetek

- hol szültetek

- Tudtotokkal vizsgálták-e, hogy kell-e (pl. visszér, nagy túlsúly, Leiden-mutáció, életkor, egyéb veszélyeztetettség. Volt-e ez irányú vérvétel vagy előtte rákérdeztek-e?)

- Egyéb infóknak is örülök, pl. hogy műtét után mikor állítottak fel, vagy volt-e valami megelőző praktika a kórházban (pl. fáslizás), mondták-e, hogy sokat kell mozogni ill. felhívták-e a figyelmeteket milyen tünetei lehetnek.

Köszönöm!

2011. máj. 27. 06:02
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
2009ben szültem császárral.Kaptam vérhígítót és méhösszehúzót is több napon keresztül rendszeresen.Pécsi szül klinika. Viszont nem volt kis zacsi,amibe ki szokták vezetni a vért és folyadékot műtét után. du fél 1kor szültem másnap délelőtt picit felkelhettem mosakodni,de rendes felkelés csak 24óra elteltével.nem volt se fásli se semmi és nem mondták h sokat mozogjak.
2011. máj. 27. 06:10
 2/26 anonim ***** válasza:

Én az elsőnél kaptam, de csak mert begyulladt a sebem, s három hétik nyitott volt. S csak 3. hét után jöhettünk haza.. :( Ez 2002-ben volt a fehérvári kórházban. A másodiknál 2005-ben már nem kaptam, de ott rendben is ment minden. Mondjuk más volt a doki is, szerintem azért.

Műtétet követő este én már sétálgattam, főleg a másodiknál, akkor a doki szólt rám, hogy tessék lepihenni, lábakat felpolcolni. Vérvétel erre vonatkozólag nem emlékszem, hogy lett volna.

2011. máj. 27. 06:40
 3/26 anonim ***** válasza:
*hétig
2011. máj. 27. 06:42
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

2009,Pápa.Kaptam vérhígítót,méhösszehúzót.Befáslizták a lábam is.Már az őrzőben mondták,hogy amennyire tudok,forgolódjak oldalra(megkönnyíti a felkelést,hamarabb elmúlik az érzéstelenítő).24 óra után kelhettem fel.

Nem életkor,és nem túlsúly miatt jártak el így,hanem,mert ez a "szokás".Pedig ez egy kis kórház.

2011. máj. 27. 06:44
 5/26 anonim ***** válasza:

2009 októberben, Nyíregyházán szültem.

Nem kaptam vérhigítótt . Méhösszehúzót kaptam, algopirin injekciót és mondták, hogy szedjem a vérképzőt amit terhesen szedtem.

Vérvétel volt 1-2x, azt hogy pontosan mit néztek nem tudom, de az eredmény miatt kellett szednem vérképzőt.

Műtét után 12 óráig mozdulatlanul kellett feküdni,mondták, hogy ne emelgessük a fejünk, mert fájni fog. Egy szívószálon keresztül pedig annyi folyadékot inni amennyit csak bírunk, hogy tisztuljon a vizelet, vagy miért. Utána járkáltattak, azt mondták minél többet járkálunk, annál hamarabb fogunk felépülni.

Lázat is mértek minden nap.

Ennyi jutott eszembe.

2011. máj. 27. 07:32
 6/26 anonim ***** válasza:
2010 június,debreceni klinika 6 hét clexán császár után
2011. máj. 27. 07:46
 7/26 anonim ***** válasza:
Én tavaly szültem Miskolcon a megyeiben. Kaptam méhösszehúzót és - mivel visszeres a lábam - a trombózis megelőzésére öt napon át napi kétszer vérhígítót. Szerencsére nem is lett gond. Fáslizás nem került szóba, de nálam volt kompressziós harisnya. És nekem mondani sem kellett, mert a császár ellenére sem bírtam nyugton feküdni. :)
2011. máj. 27. 08:13
 8/26 anonim ***** válasza:
2008,2010 császár Előtte néztek vérvétellel trombózis veszély fenn áll e?És mivel jó lett az eredmény nem kellett vérhígító.Viszont méh összehúzó inyekciókat alapból kaptam mindkétszer.Volt kivezető cső amit két nap múlva szedtek ki.Egyik műtét reggel volt,másnap reggel kellhettem fel,másik este és másnap délben állítottak talpra.És nekem az anesztes doki mondott egy praktikát,hogy a műtét után,igyak egy jó erős kávét és igyak direkt szénsavas koffeines valamit (egy pohárral)mert gyorsabban helyre billenti a folyadék-háztartást a szervezetedben és persze sok sok ásványvíz utána!Mindkét műtét+az utána való napok pozitívan sikerült!(Eger)
2011. máj. 27. 08:23
 9/26 A kérdező kommentje:

Én a Budapest Péterfyben szültem tavaly nyáron. Mivel lelkesen hüvelyi szülésre készültem, a családban meg sosem találkoztam ezzel a problémával és a lábam sem visszeres, ezért nem is nagyon tudtam, hogy létezik ilyen. Normális terhesség után hirtelen kerültem kórházba, mert a babám nagy volt hozzám képest ill. rosszul helyezkedett. Két hétig "tároltak", minden nap nézték a véremet a májértékeim miatt (de tudtommal a trombózishajlamot nem). Utána úgy döntöttek, programozott császár lesz.

Spinális volt, utána kaptam oxitocint, aztán kb. 6 órával mûtét után felállítottak. Mivel bababarát a kórház, nem feküdtem én sem egész nap, és otthon még nehezebb lett volna. Na de végre meg volt a baba, 4 nap után haza, minden rendben, 2x még kontroll vérvételen is voltam utána a májam miatt.

Aztán 3 hét múlva elkezdett dagadni az egyik lábam és mehettem baba mellôl az intenzívre.

Tény, hogy adtak egy gólyával illusztrált üdvözlô papírt, amin az is rajta van, hogy "ha dagadna a lába vagy mellgyulladása van, keresse fel osztályunkat", de ezen kívül semmi más emlékem vagy hivatalos papírom nincs, hogy szóltak volna vagy tettek volna valamit a megelôzés érdekében. A fogadott dokim szerint "nem szokás" adni, mert ez nagyon ritka szövôdmény, a szurinak is van kockázata, na meg a szoptatás így meg úgy. (Most szurival szoptatok 9 hónapja, és máshol akkor miért adnak?) Két másik nôgyógyászt és orvosi fórumokon is megkérdeztem, de elég kitérô válaszokat kaptam csak, gondolom, nem akarnak belefolyni.

Nem tudom, történt-e hiba, nem vagyok orvos. Fogadhatok egy igazságügyi szakértôt, de jó drága és baba mellett trombózisos lábbal kicsit nehéz eljárkálni messzire... De megesz a kíváncsiság, hogy más kórházban mégis mi a... helyzet.

És még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek, aki válaszol(t)!

2011. máj. 27. 10:22
 10/26 anonim ***** válasza:

-igen

-2008

-Debrecen, Klinika

-volt vérvétel

-kb. 15 óra után, és mondták, hogy mozogjak minél többet. 4 hétig kellett magam szúrni vérhigítóval.

2011. máj. 27. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!