Császárosok, kaptatok vérhigító szurit császár után?
Én sajnos nem, csak trombózist. Ezért kíváncsi vagyok, melyik kórházban, hogy csinálják, és vajon mi az országos gyakorlat. Kérlek, írjátok meg:
- igen/nem
- hányban szültetek
- hol szültetek
- Tudtotokkal vizsgálták-e, hogy kell-e (pl. visszér, nagy túlsúly, Leiden-mutáció, életkor, egyéb veszélyeztetettség. Volt-e ez irányú vérvétel vagy előtte rákérdeztek-e?)
- Egyéb infóknak is örülök, pl. hogy műtét után mikor állítottak fel, vagy volt-e valami megelőző praktika a kórházban (pl. fáslizás), mondták-e, hogy sokat kell mozogni ill. felhívták-e a figyelmeteket milyen tünetei lehetnek.
Köszönöm!
2008 Bp Sote I. Barros utcai klinika. Nem kaptam vérhígítót csak méhösszehúzót, pedig viszeresek voltak a lábaim és jeleztem is. Senkit nem érdekelt, szerencsére nem lett baj, de én fásliztam akkor a lábaimat. Műtét után 6 órával kellett felkelnem.
2011 Bp Sote II. Kaptam vérhígítót is. Bár itt nem engedtek fáslizni műtét alatt és után sem, be is gyulladtak szépen a viszereim, így később engedtek haza és még 2 hétig kaptam a vérhígító szurit! Műtét után 12 órával keltettek fel, de csak azért mert éjszakára esett volna a 6 óra, és a két éjszakás inkább pihengetett az intenzíven. Tönkre is tette a derekamat az ágy és gondolom a viszérgyuladás sem véletlen volt! :((
Elég szomorú, hogy itt tart az egészségügy.
-2010 június
- Sote II
- kaptam vérhigítót+ méhösszehúzót
- nem volt viszerem, semmit nem kaptam
- éjjel volt a császárom (sürgősségi, hosszú vajúdás után), EDA-val, Reggel 9 körül álltam fel egyedül, senki nem segített
- nem a steril őrzőben voltam, hanem a vajúdóba, vajúdó kismamák és KISPAPÁK között, a férjem nem engedték be segíteni...
- egy csövem volt
- a 3 nappal később, mikor hazaengedtek, akkor itthon a zárójelentés alján olvastam, h "fásli viselése javasolt"
Eger, 2 császár.
Első 2008, vérhígító nem, oxitocin igen, 12 óra múlva felállítottak ,a seb nagyon fájt 2 hétig, de más gond nem volt
Második 2010, vérhígító nem, oxitocin igen, vérkivezető zacsi igen. A seb nem fájt, össz gyógyulási idő 3 nap, a 4. nap egyedül fürdettem a 3 évesemet és ölben vittem be a szobájába :), viszont a spinális anyaga változott és mindenkinem fejgörcse volt és szédült kb 48 órán át. Felállni is csak 26 óra után engedtek. A szép az volt, hogy 24 óra után kivették a katétert és utána még kb 10 órán át nem tudtam kijutni a wc-re, így kénytelen voltam ágytálat kérni, ami nagyon zavart.
Csak érdekességnek,irom,merthogy Szlovákia:
2009,2010-császár
Kaptam vérhigitót,vért vettek,néztek teljes vérképet,meg mindent.
Fásliztak,a mütét után 24 órával kelhettem fel,de olyan 10 óra után ha ébren vagy jön a gyógytornász,aki gyakorlatokat mutat miket kell csinálni,és ad egy hengert a sarkad alá,amivel tudsz tornázni,meg ami tartja a lábad.
2010-ben szültem Bp-en a Róbert Károly Magánklinikán.
A dokim mindenkinek alapból előírta a vérhígítót a méhösszehúzó mellett, bár nem volt erre irányuló vizsgálat.
Délelőtt fél12-kor volt a műtét (spinális), és csak másnap reggel 6-kor kelhettem fel, addig infúzión nyomták a cuccokat. Felkelésem után mondták, hogy mozogjak sokat.
Érdekesség: a hazajövetelem után elővigyázatosságból még felírt az orvosom 10 napi injekciót, amit magamnak adtam be.
2009 nyarán szültem császárral Siófokon
Ha jól emlékszem adtak vérhígítót, de nem kérdeztek ez ügyben semmit, és nem is mondtak semmit, nem volt vérvétel, nem láttak el tanáccsal mozgás ügyben, nem figyelmeztettek semmire.
24 óra múlva kellett felkelni.
1996 és 1999-ben szültem a Nyírő Gyula kórházban császárral spinális érzéstelenítésben, volt kivezető cső, 24 órát feküdni kellett, nem volt fásli, nem kaptam vérhigítót.
3 hete szültem Szegeden spinális érzéstelenítésben, 12 óra múlva felállítottak, nem volt kivezető cső, nem volt fásli, 3 napig a kórházban kaptam Clexant, majd otthonra 10-t írtak fel. Hasba szúrtam, egyáltalán nem fájt, egész "megszoktam" a végére :) Itt minden császáros alapból kapja. Amint lehetett felkeltünk és sétáltunk, hamarabb rendbe jöttünk. Gyakorlatilag 24 óra múlva simán elláttuk magunkat és a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!