Csaszarosok, mennyi ido mulva tudtad ellatni a babad? Amint folkelhettel? Egybol fol lehet/kell emelni?
Műtét után 2 órával hozták ki a fiam. 6 órával utána fel kellett kelni az ágyból. Felkelés után 2 órával ki kellett mennem a folyosó végére pisilni. Azonnal rám hagyták a babát. Azonnal el kellett látnom. Aztán éjszaka vették észre, hogy kapkodja a levegőt, lekerült inkubátorba, egy emelettel lejjebb. 3 óránként jártam le hozzá szoptatni, hol lépcsőn, hol lifttel. 1,5 hétig ment ez mire hazajöhettünk. Nem igazán nézik, hogy te hogy vagy. A babád akkora hajtó erő lesz, hogy meg se fog fordulni a fejedben, hogy nem megy mert fáj. Az első felkelésnél, kértem a nővért mikor sikerült felülnöm az ágy szélére, hogy egy percet várjunk, a felállással, erre rám förmedt, hogy minek??? Akkor se fog kevésbé fájni....
Végül is igaza volt de nem eset jól. Ott volt a kisfiam már akkor előttem a kiskocsiban, csak őt néztem, és próbáltam rá koncentrálni.
22.30-kor szültem, másnap délben már egyedül pelenkáztam. életem első pelenkázása (soha, még csak nem is láttam ilyen pici gyereket, max. fél évest, de az sem volt a kezemben, úgy féltem, hogy "elrontom" :)), soha életemben nem voltam még olyan büszke magamra, igazából akkor kezdtem megérezni valamit abból, hogy tényleg ANYA vagyok, így, nagybetűkkel:)
Azt a súlyt, amit a babát jelent, nyugodtan emelgetheted, de pl. babakocsistól még ne próbálkozz, legalább 4-6 hétig, és ez vonatkozik általában a nehéz cuccokra. Nem hiányzik egy sérv, vagy egy felszakadó varrás.
Szia.19:46kor csaszaroztak masnap reggel 8kor mar ki kellett szaljak az agybol.Sajnos a picurkam az intenziven volt mert valoszinu a felreneyelestol elszurkult.Jol irjak akkora hajtoero volt szamomra az, hogy ha latni akarom akkor muszaly felkeljek.Fajt a seb de nem olyan veszesen sot aznap senki sem segitett eljutni 5emelettel feljebb.
Ugyanugy jartam mint az egyik hozzaszolo,meg nem volt latogatasi ido mikor a mutet utani reggelen felmentem etetni kozolte a noverke na anyuka oltoztesse at es csereljen pelenkat .Hat azt sem tudtam hogy fogjam meg....
Szombat este ugye 19:46kor csaszaroztak hetfo delutan mar itthon voltunk.Kulfoldon elunk igy semmi de semmi segitsegem nem volt.Egy honapos lehetett a lanyom mikor anyukam kijott 9 napra karacsonyra.A sebem szepen gyogyult el lattam a haztartast es a gyereket is.
Az hogy felemeled a babad meg nem baj de butortologotast ne vallalj be ha lehet.Gyors "felepulest" kivanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!