Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért hagyják vajúdni a nőket...

Miért hagyják vajúdni a nőket akár 2 napig is?

Figyelt kérdés
2011. máj. 22. 14:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
72%

Mert sokkal fájdalmasabb és a gyereknek is traumát okoz ha hirtelen bele löknek egy nagy adag hormont, vagy felvágják és kiveszik a gyereket, mintha a test magától termeli ezt a hormont.

Az oxitocin amit az anya szervezete termel, miközben beindul a szülés, fájdalom csillapító hatása is van, készítí a babát a szülésre, beindítja a tejképzödést stb... ha ezt injekcióban kapja az anya akkor szinte csak fájásokat okoz, de nem tágul rendes az anya, nem indul be a tej, nagyobb a fájdalom.

2011. máj. 22. 14:26
 2/16 anonim ***** válasza:
65%

Mert a szülés egy természetes dolog és nem "minél előbb" kell túlleni rajta. Na, persze ha a babával minden rendben van.

(bár én "csak" 1 napot vajúdtam az első babámmal, de nem akartam sürgetni a dolgot)

2011. máj. 22. 14:27
 3/16 anonim ***** válasza:
66%
Halál komolyan: akinek fogadott orvosa van, az nem hagyja szerintem. 2 nap alatt úgy kimerül a kismama, hogy nem biztos, hogy ki tudja nyomni majd a gyereket. Szülés után meg ha ennyire fáradt, hogyan fogja ellátni a babát? Akármennyire is természetes folyamat, az nem természetes, hogy egyre később szülnek a nők, és emiatt egyre nehezebben.
2011. máj. 22. 14:33
 4/16 anonim ***** válasza:
86%
Engem majdnem három napig hagytak vajúdni,az utolsó 6óra nagyon kemény volt,de végül meg kellett császározni és kiderült,hogy hanyatt feküdt a babám,sehogyansem tudtam volna megszülne!Olyan fáradt voltam,hogy császár tán 24órát végigaludtam!
2011. máj. 22. 14:46
 5/16 A kérdező kommentje:

Értem, hogy természetes folyamat, bár nem értem miért ne lehetne sürgetni.

Akiket hagytak 2 napig vajúdni, azok közül kevesen "bírták" megszülni a kisbabájukat. Szinte mindenkinél kiderül, hogy van valami OKA annak, hogy 2 napig nyűglődik, és a vége szinte minden esetben császár.

Én speciel úgy vagyok vele, hogy van fogadott orvosom, megmondtam neki, hogy semmi esetre sem szeretnék 2 napig üvölteni a fájdalomtól, és igenis hamar szeretnék túl leni az egészen.

2011. máj. 22. 16:00
 6/16 A kérdező kommentje:
lenni
2011. máj. 22. 16:00
 7/16 A kérdező kommentje:
Első válaszoló, köszönöm, nagyon logikus választ adtál.
2011. máj. 22. 16:05
 8/16 anonim ***** válasza:
75%
26 órát vajúdtam, ki lehetett bírni. Egyszer bent is voltam a kórházban, de hazajöttem. Majd újra bementem délután és csak hajnali 1kor született meg a kislányom Gátmetszés nélkül, természetesen. Nekem megérte. Sokkal jobb volt így, mintha vágtak volna az oxitocin miatt esetleg gyorsabban jött volna, netalán a csaászár... Remélem neked nem kell majd ennyit vajúdnod, de hidd el megéri.
2011. máj. 22. 16:07
 9/16 anonim ***** válasza:
14:46os vagyok! Én egyszer sem üvöltöttem a fájdalomtól,nagyon fájt de egy hangom nem volt!
2011. máj. 22. 17:09
 10/16 A kérdező kommentje:

Éljen. Végre pozitív példák is vannak:-)

Én eddig, ha hiszitek ha nem, olyan nőkkel találkoztam akik ha sokáig vajúdtak, azt rettenetesnek írták le. Sőt, rémesnek, embertelennek. Ma szintén találkoztam egy ilyen nővel, és elkezdtem ezen gondolkodni, hogy vajon miért "engedik" a dokik azt, hogy "feleslegesen" kínlódjon a nő, és miért csak 2 nap után döntenek császár mellett.

2011. máj. 22. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!