Az igaz, hogyha "mozgékonyabb" kismama vagy, akkor könnyebben fogsz szülni?
Nálam is hasonló történt, bár én gyanítom, hogy a vajúdás alatti mászkálás többet számított.
Első lányommal 18 órát vajúdtam, ülőmunka szintén, a vége felé meg otthon feküdtem. A vajúdást is végigfeküdtem.
A regeneráció lassan ment, három napig vánszorogtam, és itthon is hamar kifáradtam.
Múlt héten szültem a második lányomat. 15 perc alatt kinn volt. Ötperces nem túl erős fájásokkal mentem kórházba, 1 órát fektettek NST-n, a fájásaim meg gyengülni kezdtek, haza akartak küldeni. Felkeltem, mentem tíz métert, és 15 másodperces fájásokhoz ugrottunk :D A szülésznő mondta menjek feküdjek fel a szülőágyra, megnézi mi történt, mire lefeküdtem a baba a szülőcsatornában volt...az orvos az utolsó pillanatban ért vissza, elcsípte a burkot, és kb fél perc múlva már kinn volt a kislány. Nem volt gátmetszésem ( nem volt rá idő), öt óra múlva már felkeltem, és kikértem a babát. Nem szédültem, azóta sem vagyok fáradékony, egész nap babázom, bevásárolok, végzem a házimunkát, és meg sem kottyanik.
Gratulálok a kisbabához!
Sajnálom, hogy megrázó volt a szülés lefolyása. Én a második gyermekem születése után három évig gondolni sem akartam szülésre. Aztán megváltozott. Harmadik szülésem, maga volt a csoda. Gyors és könnyű. A negyedik is gyors volt (ezt végig kellett feküdnöm). Nincs két egyforma szülés.
Aytaég! 4 gyerek?? Én gratulálok Neked! :-)
Nos sosem voltam "sokgyerekes" beálítottságú, ezen az 1 kicsin is sok imserősöm elcsodálkozik, mert olyan soseleszgyerekem tipus vagyok. De ebben az 1 gyerekes dologban a szülésem csak megerősített, átadom a lehetőséget azoknak (Neked) akik ezt jól-jobban élik meg :-)
Én a mai napig iszom a levét a rossz szülésemnek, és komolyan, még a szülészet közelébe sem akarok menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!