Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az igaz, hogyha "mozgékonyabb"...

Az igaz, hogyha "mozgékonyabb" kismama vagy, akkor könnyebben fogsz szülni?

Figyelt kérdés
2011. máj. 20. 00:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nálam is hasonló történt, bár én gyanítom, hogy a vajúdás alatti mászkálás többet számított.

Első lányommal 18 órát vajúdtam, ülőmunka szintén, a vége felé meg otthon feküdtem. A vajúdást is végigfeküdtem.

A regeneráció lassan ment, három napig vánszorogtam, és itthon is hamar kifáradtam.

Múlt héten szültem a második lányomat. 15 perc alatt kinn volt. Ötperces nem túl erős fájásokkal mentem kórházba, 1 órát fektettek NST-n, a fájásaim meg gyengülni kezdtek, haza akartak küldeni. Felkeltem, mentem tíz métert, és 15 másodperces fájásokhoz ugrottunk :D A szülésznő mondta menjek feküdjek fel a szülőágyra, megnézi mi történt, mire lefeküdtem a baba a szülőcsatornában volt...az orvos az utolsó pillanatban ért vissza, elcsípte a burkot, és kb fél perc múlva már kinn volt a kislány. Nem volt gátmetszésem ( nem volt rá idő), öt óra múlva már felkeltem, és kikértem a babát. Nem szédültem, azóta sem vagyok fáradékony, egész nap babázom, bevásárolok, végzem a házimunkát, és meg sem kottyanik.

2011. máj. 20. 18:33
 12/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Azt szűrtem le belőlük, hogy nem minden esetben igaz ez a "mozogj és könnyebben szülsz" dolog. Én valamelyik nap hallottam, mert én is sokat mozgok, és megjegyezték, hogy tuti könnyen fogok emiatt szülni. Én csak reménykedni tudok:-)) De egész biztos, hogy inkább alkati kérdés...na majd meglátjuk, még hátra van 4 hét:-)
2011. máj. 20. 19:55
 13/19 anonim ***** válasza:
Nekem 0 százalék kondi, mégis gyors szülések. :)
2011. máj. 21. 13:04
 14/19 anonim ***** válasza:
Azt mondják igaz. Mondjuk én elég sokat mozgok most így a vége felé. Az első három hónapot viszont végig feküdtem.
2011. máj. 21. 15:28
 15/19 A kérdező kommentje:
Meg kell cáfolnom a kérdésemet. Időközben (5hónapja) megszületett a kisfiam. EGYÁLTALÁN nem volt könnyű a szülés, hiába voltam előtte "sportlédi". Sőt olyannyira rémes volt, hogy nem is akarok több gyereket.
2011. nov. 28. 08:25
 16/19 anonim ***** válasza:

Gratulálok a kisbabához!

Sajnálom, hogy megrázó volt a szülés lefolyása. Én a második gyermekem születése után három évig gondolni sem akartam szülésre. Aztán megváltozott. Harmadik szülésem, maga volt a csoda. Gyors és könnyű. A negyedik is gyors volt (ezt végig kellett feküdnöm). Nincs két egyforma szülés.

2011. nov. 28. 09:26
 17/19 A kérdező kommentje:

Aytaég! 4 gyerek?? Én gratulálok Neked! :-)

Nos sosem voltam "sokgyerekes" beálítottságú, ezen az 1 kicsin is sok imserősöm elcsodálkozik, mert olyan soseleszgyerekem tipus vagyok. De ebben az 1 gyerekes dologban a szülésem csak megerősített, átadom a lehetőséget azoknak (Neked) akik ezt jól-jobban élik meg :-)

Én a mai napig iszom a levét a rossz szülésemnek, és komolyan, még a szülészet közelébe sem akarok menni.

2011. nov. 28. 09:41
 18/19 anonim ***** válasza:
Tényleg sajnálom. Mert attól, hogy egy gyermeket szeretnél, jobb lett volna, ha ha az az egy meghittebb. Remélem a kicsi babó kárpótol valamelyest.
2011. nov. 28. 09:56
 19/19 A kérdező kommentje:
Mindenért kárpótol:-))) Pláne mikor nevetgél:-))
2011. nov. 28. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!