Az igaz, hogyha "mozgékonyabb" kismama vagy, akkor könnyebben fogsz szülni?
Ha jobb a kondid, könnyebben szülhetsz - önmagadhoz képest - és gyorsabban regenerálódsz. Sôt a baba oxigénellátása is jobb lesz odabent (nagyon sarkítva: szebb lehet és egészségesebb). De azért jóval nagyobb arányban ez alkati kérdés (medenceszélesség, babaméret, -fekvés, kötôszövetek kötöttsége/rugalmassága, hormonok...stb.) illetve sosem tudhatod, milyen komplikációk lesznek.
És persze terhesen erôlködni nem szabad!
Nálam igaz volt. Pedig a doki az alkatomból ítélve nem bíztatott sok jóval. Ahoz képest a kórházba éréstől számított 40 percen belül megszületett a kisfiam.
Sokat sétáltam terhesség alatt, állandóan tettem-vettem itthon is.
Úgy érzem ez igaz.
A fiammal 18órát húztam le. 6.hónapig ülőmunka, keveset mozogtam. A 30.héttől pedig fekvés koraszülés veszélye miatt.
Nem volt kellemes. Lassan ment minden, kimerültem, napokig mosott fos voltam. Örültem, ha nem ájultam be a szoptatások alatt, nem aludtam el a wcn ülve stb...
No a lányomat egy mozgalmas terhesség után 2óra alatt szültem meg. Szülés közben is táncoltam, énekeltem, meg se kottyant a vajúdás. Éjfélkor jeleztem, hogy talán fájok, 2:45kor cakk pakk készen, bepelusozva fekhettem a szülőágyon. Reggel6kor a csecsemő előtt toporzékoltam a lányomért. No ehhez hozzátartozott, hogy tudtam a kis Tökfejem mellé nem hagyhatom el magam. Mert akkor nagyon nem lesz jó. És volt is erőm hozzá.
23hónapos és 4hónapos Törpikék anyuja
Cáfolok!!!
22. hétig dolgoztam, 34 héten még bicikliztem, cipekedtem, sokat mozogtam, szülés előtt két héttle még festettük a lakást, délutánonként pihentem csak kicsit, jöttem-mentem állandóan. És én is nyugtattam saját magam hogy könnyű szülés lesz biztos,mert nem hagytam el magam. Erre: 17 órát vajúdtam,nem akartam tágulni, hát nem erre számítottam:(:(
De az én drága gyönyörűségem kárpótol mindenért:):):):)
hát én az egész terhességemet szó szerint végig gyalogoltam
minden hová gyalog mentem
még az utolsó napokban is pedig elég messze volt a kórház ahova jártam vizsgálatokra.
és mégis baromi nehéz szülésem volt.
lehet azért mert első szülésem volt ..ki tudja?
úgyhogy ez nem minden esetben igaz
legalábbis nálam nem vált be ( sajnos )
14 hós baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!