Tényleg igaz, hogy a második szülés általában gyorsabban és könnyebben megy? Tapasztalat?
Azért kíváncsiskodom,mert a mi városunkban megszüntették a szülészetet,és kb.1 órányira van az a kórház,ahol majd szülni szeretnék.
Az első babámat 2 óra alatt szültem meg.
A második lehet ennél gyorsabb?
Most 32+4 hetes kismama vagyok,és elkezdtem azon aggódni,hogy mi lesz,ha nem érünk be időben a kórházba...esetleg lesz valami dugó,nagy forgalom stb...
Nekem nem volt sokkal rövidebb, de más.
Az elsőnél fogalmam sem volt, hogyan fogom bírni a fájdalmat, így kaptam EDA-t. Éjjel mentünk be a kórházba, reggel 8-ra lett meg a lányom.
A másodiknál délután mentünk be, mert már éreztem, hogy szülni fogok, az ügyeletes orvos nem igazán hitt ebben, mert még van vissza két hét...
Este 10-re lett meg a baba, nem kértem már fájdalomcsillapítást.
Megéreztem, hogy mennem kell a kórházba. Nálunk 20 km-re van. Csalhatatlan jele volt a vajúdásnak a hasmenés nálam...
Szerintem ha érzed, hogy itt az idő, és kezdenek jönni a fájások, készülj és indulj!
Könnyű szülést:))
én is gyors 2.szülést szeretnék:)))
(bocsi az off-ért:))
Azért a 2 óránál biztos nem lesz sokkal rövidebb :)
Nekem a 2. gyorsabb volt, de könnyebbnek nem nevezném. Az elsővel nagyon sokáig vajúdtam, másodjára "csak" pár órát.
Szerintem ha azonnal indultok, oda kell, hogy érjetek! :)
Könnyű szülést kívánok!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Akkor mondhatjuk,hogy átlagban könnyebb,vagy fájdalmasabb de gyorsabb volt a 2. szülés.
Ha választhatnék,nem is tudom melyik lenne a jobb:)
Hát bízom benne ha majd azonnal elindulunk,akkor időben leszünk még:)
Igazából egy közelebbi kórházba is mehetnék szülni,ami kb 25 percre van tőlünk,de arról olyan sok rosszat hallottam már,az ismerőseim akik ott szültek,nem ajánlják,így megkockáztatjuk a messzebbit.
Remélem itt mindenkinek gyors és könnyű szülése lesz:)
Hát ha az első szülésed ilyen gyors volt, akkor a másodiknál kapkodd magadat befele a kórházba :)
Nekem az első 7 órás volt, a második 4 órás, de alig értünk be akórházba, mert nagy volt a dugó. Beértünk, és már meg is szültem, még jó, hogy nem a kocsiban.
Úgyhogy harmadikra én is rohanni fogok mint az őrült :)
Nekem első 3.5óra alatt lett meg.
Másodiknál reggel voltam vizsgálaton, du-ra visszarendelt a doki, mert mondta már reggel, hogy nagyon puha a méhszáj és bő 2ujjnyira ki van nyílva, bármikor megszülhetek - főleg, hogy ebből semmit sem érzetem.
Du-ra visszametnünk- fájás nélkül- bő 3ujjnyi volt a méhszáj.
Burkot repesztett, és 40perc mulva már a hasamon pihegett a babám.
Ha otthon megreped a burok, és mire kapcsolok, meg mentőt hívok... szóval nálunk még a mentő sem ért volna ki.
Nálam határozottan gyorsabb volt, kevésbé is fájt a második szülés. Elsőnél kaptam oxitocint- utólag nem tudom miért. Másodiknál esély sem volt, hogy a doki rágondoljon- de nem is kértem volna- elsőnél volt gátmetszés, másodikat gátvédelemmel szültem.
Neked is ilyet kivánok!!
Most várom a harmadik babámat, kiváncsi vagyok majd milyen lesz a szülés, bár még van fél év mire kibújik.
:)
Könnyű szülést mindenkinek.
A második szülésem fele annyi idő volt (6,5 óra)
De inkább még 1x a 14 óra mint a 6.
Rövidebb és fájdalmasabb.
Tiéd legyen rövidebb és kevésbé fájdalmasabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!