Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg igaz, hogy a második...

Tényleg igaz, hogy a második szülés általában gyorsabban és könnyebben megy? Tapasztalat?

Figyelt kérdés

Azért kíváncsiskodom,mert a mi városunkban megszüntették a szülészetet,és kb.1 órányira van az a kórház,ahol majd szülni szeretnék.

Az első babámat 2 óra alatt szültem meg.

A második lehet ennél gyorsabb?

Most 32+4 hetes kismama vagyok,és elkezdtem azon aggódni,hogy mi lesz,ha nem érünk be időben a kórházba...esetleg lesz valami dugó,nagy forgalom stb...

2011. aug. 4. 10:41
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Kiskunfélegyházán lakom.

Köszönöm,Nektek is könnyű és gyors szülést kívánok!:)

Remélem nem cserélődik fel,és nem a másodiknál fogok sokat vajúdni...

2011. aug. 4. 18:56
 12/18 anonim ***** válasza:
A 18.16-os vagyok.Gondoltam...a rokonaim(Anyukám részéről) Félegyháziak,nagyon sok időt voltam/vagyok ott(én bp.-en születtem,és itt is élek).Ráadásul a félegyházi barátnőm a szülészeten volt nővér...Hol fogsz szülni?Szegeden ,vagy Kecekeméten(az 1 órából arra következtetek,hogy nem Kecsón,mert az kb. 25 km csak Kkfházától).Van saját dokid?Szerintem beszélj Vele.Könnyű,gyors,sima szülést!2 gyerekes anyuka
2011. aug. 4. 19:06
 13/18 A kérdező kommentje:

Nekem is volt itt ismerősöm-én is egészségügyis vagyok-

2 éve szültem itt,akkor volt fogadott orvosom,most mivel itt már nem lehet szülni,máshol pedig nem ismerek semmilyen orvost,így nem fogadtunk.

De minden mást megcsinálnak itt-UH,vizsgálatok,tanácsadás...stb,csak a szülést nem.

Kecskemét tényleg közelebb lenne,de sajnos sok rosszat hallottam már róla,így nem szívesen szülnék ott.

Így marad Szeged,vagy esetleg még Szentes,de oda sem mennék...

Köszönöm,én pedig gratulálok a gyerekekhez:)

2011. aug. 4. 19:46
 14/18 anonim ***** válasza:
Szentes azért jóval közelebb van, én szentesi vagyk, már 2x szültem, semmi negatív tapasztalatom nincs.
2011. aug. 7. 21:54
 15/18 anonim ***** válasza:
Első: 5 óra, második: 1,5! Szóval lehet 2 óránál rövidebb idő alatt is szülni, számomra is elég sokkoló volt az intenzitása, de azért örültem, hogy ilyen hamar meglett. Én mentőt hívtam, és a mentőben szültem, esélyem nem volt beérni. A harmadiknál mondta a doki viccesen, hogy meg se próbáljak elindulni:)
2011. aug. 7. 23:07
 16/18 anonim ***** válasza:
Első 5 óra, második csak egy. De ugyanúgy fájt.
2011. aug. 7. 23:49
 17/18 anonim ***** válasza:
Nekem eddig majdnem mindenki azt mondta, h a 2. nehezebb volt.
2011. aug. 8. 08:42
 18/18 anonim ***** válasza:
A szülés maga nem volt rövidebb, csak a vajúdás. Sztem azért tűnik rövidebbnek, mert már van tapasztalata az embernek, hogy mi következik sorban.
2011. aug. 8. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!