Hogy kell szülni? Meddig nem szabad nyomni akkor sem ha jön az infer, és miért nem szabad? Vagy szabad nyomni ha jön az inger?
ezt olvasd el ebben sok okos dolgot találsz.
Az orvos és a szülésznő mindent fog mondani.
Azért nem szabad minden fájásnál nyomni, hogy a babának legyen ideje irányba állni a szülőcsatornában, mert ha folyamatosan nyomnál, lehet sérülne.
Én is nagyon izgultam, de minden simán ment, csak fogadd meg a doki és a szülésznő tanácsait.
Könnyű szülést kívánok:)
Mikor erősödtek a fájásaim, tudtam, hogy ezek már mindjárt a tolófájások lesznek. Ezt érezni fogod, bármilyen hiehetlen is. Szóltam a szülésznőnek, megnézett, és mondta, hogy igen, mindjrát jön a baba. Engedjem el magam, tegyem amit a szerveztem kíván, ha kell nyomjak, de nem muszály, de lehet nyugodtan.
Aztán jött a doki, előkészítettek, és igen, szólnak, hogy mikor nyomj. Ha jön a fájás, teljes erődből nyomni kell, amíg a fájás tart, utána pihenni. A doki fogta a hasam, érezte mikor jön a fájás (fura, de előbb, mint én:-) és szólt, hogy mikor nyomjak. Ha vége a fájásnak pihi. 4-5 ilyen nyomásra megvan a baba:-)
Fog segíteni a szülésznő és a doki. Ők mondják mikor nyomjál vagy éppen még ne nyomjál. Nálam pont ez volt.
A méhszáj pereme még nem akart eltünni, de már ingerem volt, nyomni akartam...mondták, hogy ne nyomjak, mert ha nyomok, repedhetek belülről, sérül a méhszáj és annak elég kellemetlen az összevarrása állítólag. Mindenesetre sikerült visszatartani a nyomást. Ez kb. 15 perces időszak volt...nekem ez volt a legkeményebb.... nyomni akartam de nem lehetett. Amúgy a szülés meg csodálatos élmény volt, egy picit sem volt negatív. Első babókánk három és fél óra alatt született meg. :)
Könnyű és gyors szülést kívánok.
Ne aggódj, ott majd mondani fognak mindent.
Senki sem úgy megy oda, hogy tudja ezeket.
Nekem nem nagyon kellett visszatartanom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!